Як влучно підібрала салоган до цього «енергетичного» дербі прес-служба «Урагану» – 18-го о 18-й. Саме такий час і така дата початку чергового побачення між «Ураганом» та «Енергією». І, мабуть, щось у цьому є. Втім, як би то не було, а це чергове «енергетичне» дербі буде центральним матчем 5 туру FAVBET Екстра-ліги.

Хоча, якщо, наприклад, згадати минулий сезон, де «Ураган» фактично домінував у матчах з «Енергією», а вивіска «енергетичного» дербі мало відповідала статусу цих поєдинків (нехай не ображаються на це «зелено-білі»).

Чи зміниться картина цього разу? Якщо чесно, є певні сумніви. І зараз ми спробуємо розіьратись, чому. По-перше – «Ураган» гратиме вдома. Підопічні Максима Павленка змогли повернути собі звання «домашньої» команди, і тепер багато хто з суперників «Урагану» вважає за щастя вивезти з манежу Коледжу фізвиховання бодай би нічию. По-друге – «дракони» зараз явно на ходу, і поки що далеко не всім вдається чинити опір цій івано-франківській машині, яка стрімко набирає хід. По-третє – у господарів майданчику є перевага в лавці запасних. Максим Павленко має три рівноцінні четвірки, причому треба відзначити, що третій квартет складається з гравців, які цього міжсезоння залишили «Енергію» – Радевича, Кузя та Коваля (додайте ще сюди екс-«кардиналівця» Мануйленка). Тут, звичайно, буде один з цікавих моментів – як згадана трійця (особливо Кузь та Радевич) гратиме проти колишньої команди. І по-четверте – є припущення, що Максим Павленко достатньо вивчив Валерія Легчанова і знає, як треба грати проти «Енергії», яка, до речі, востаннє ставала чемпіоном України саме тоді, коли нею керував… Максим Павленко.

Звичайно, цікаво, як буде діяти в цій грі команда Валерія Легчанова, яка поки що не радує стабільністю в плані результатів. З одного боку – поразка у Житомирі від «ІнБева», котра, якщо чесно, читалася. З іншого боку – трохи несподівана домашня перемога над «Кардиналом», яка десь додала «енергетикам» позитивних емоцій. До речі, треба зазначити, що «Енергія» в цьому сезоні ще не програвала вдома, а от зі здобуттям очок на виїзді має поки що деякі проблеми. І це, звичайно, не на руку «зелено-білим». До того ж, нинішня «Енергія» після кадрових змін ще формує свій стиль, свою гру. І гра проти одного з фаворитів сезону має стати для підопічних Валерія Легчанова одним з іспитів. Втім, якщо згадати той-таки матч з «Кардиналом», там «Енергія» змогла знайти ключі до воріт Сиріцького, і та перемога львів’ян, як ми вже писали, стала трохи несподіваною. Хоча, якщо глянути на цей результат з іншого боку, то треба відзначити, що Валерій Легчанов, вочевидь, зробив аналіз дій своїх підопічних та зрозумів, за рахунок чого можна переграти рівнян. І це дало свої плоди. Зараз ситуація майже ідентична. Не маємо сумнівів, що наставник «енергетиків» знає, за рахунок чого можна досягнути позитивного результату в матчі з «Ураганом». Перш за все, це стосується дисципліни та повного виконання тренерської установки. І якщо «зелено-білі» зможуть виконати все те, чого вимагатиме від них тренер, то можна розраховувати на те, що нинішнє перше офіційне «енергетичне» дербі в цьому сезоні буде дуже цікавим.

Як, мабуть, вже хтось з читачів помітив, ми багато уваги акцентуємо на тренерах обох команд. І це логічно. Колись Валерій Легчанов та Максим Павленко разом грали і у складі збірної України, і у складах різних команд (зокрема, у «Таймі» та «Енергії»). І, звичайно, вони добре знають сильні та слабкі сторони тих команд, які вони тренують, та їх суперників. Тому, дуже цікаво буде подивитись і на тренерське протистояння у рамках чергового «енергетичного» дербі.

 «Ураган» (Івано-Франківськ) – «Енергія» (Львів)
18 жовтня 2019 року. Івано-Франківськ. Манеж Коледжу фізвиховання – 18.00.

Арбітри: О. Сидорук (Вінниця), В. Герасимків (Ковель), Я. Вовчок (Івано-Франківськ)  
Хронометрист: П. Липецький (Івано-Франківськ)
Спостерігач арбітражу: В. Кузьменко (Київ)
ПРЯМА ТРАНСЛЯЦІЯ
Прогноз «5х5» – 5:1

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»
Фото: Олексій БУТЧАК

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.