Херсонський «Продексім» після вдалих матчів Основного раунду Ліги чемпіонів повернувся додому та дуже сильно хотів поділитись гарним настроєм зі своїми вболівальниками. Чого не скажеш про «Сокіл», який у минулому турі розгромно поступився «Урагану» з рахунком 3:10. Звичайно, «соколятам» не позаздриш: спочатку «ХІТ», потім «Ураган», і тепер – «Продексім». Але що поробиш – треба грати.

«Продексім» прогнозовано почав гру в такому же стилі, як і попередню домашню сутичку з «Епіцентром К Авангардом». Тобто, підопічні Хаві Родрігеса одразу взяли м’яч під свій контроль та почали шукати слабкі місця в обороні «Сокола». І знайшли дуже швидко. Вже на 4-й хвилині Білоцерківець вивів «Продексім» вперед. Якщо надалі провести аналогію з поєдинком проти «Епіцентра К Авангарда», де «Продексім» також відкрив рахунок після голу Білоцерківця, то там у «мельників» потім розпочалась гольова феєрія. Відповідно, у грі з «Соколом» після першого забитого м’яча мало би статися щось подібне. І, можливо, так і було би, якби н гра Шевченка, який неодноразово рятував «Сокіл» від голу. Такі дії голкіпера «соколят» мали би допомогти підопічним Романа Ковальчика пересунути гру ближче до чужих воріт. Однак, дійти до володінь Ципуна гостям не завжди вдавалося. Тим не менш, у середині першого тайму стався епізод, який трохи змінив хід гри. На 10-й хвилині Давід сфолив та отримав за це жовту картку, а Бабак покарав угорського легіонера «Продексіму» точним ударом зі штрафного. Щоправда, варто відзначити, що стати автором голу Бабаку допоміг рикошет. Однак, це суті не змінює – рахунок став 1:1, і інтрига відновилась. Але це лише по-спортивному розізлило підопічних Хаві Родрігеса, яких навряд чи влаштовував нічийний рахунок. Тому, вони знову пішли вперед. Особливо дошкуляла «соколятам» друга четвірка «мельників». Щоправда, подекуди Хаві Родрігес міняв гравців у четвірках, що, можливо, вводило в оману підопічних Романа Ковальчика. І саме такі зміни в четвірках призвели до того, що на 17-й хвилині «Продексіму» вдалося знову вийти вперед після голу Шотурми. Тут треба відзначити класну передачу Давіда, після якої забив Шотурма. Таким чином, угорець частково реабілітувався за ту ситуацію, яка призвела до голу у ворота Ципуна. Забивши другий м’яч у ворота «Сокола», херсонці спробували одразу закріпити свою перевагу, проте змусити Шевченка втретє капітулювати їм не вдалося.

Старт другого тайму запам’ятався тим, що гравці «Сокола» спробували додати в активності. Більше того – вони навіть змусили кілька разів по-серйозному вступити у гру Бакінського, який замінив після перерви Ципуна у воротах «мельників». Молодий воротар «Продексіму» зробив кілька «сейвів», після чого гра знову перейшла ближче до протилежних воріт. А гол Корсуна, забитий після скидки Білоцерківця, Після цього херсонці знову почали домінувати на майданчику. Відповідно, біля воріт Шевченка знову ставало гаряче. Але, на щастя для «соколят», перевага «Продексіму» не збільшувалась.

Однак, коли гра вже потроху наближалась до свого ендшпілю, «Продексім» таки зміг довести свою ігрову перевагу та конвертувати її у голи. Протягом двох хвилин Зварич та Корсун забили ще по м’ячу у ворота «Сокола», і рахунок став 5:1 на користь чинних чемпіонів України. Фактично гру було зроблено. Але це ще був не кінець. Наприкінці матчу у ворота «Сокола» був призначений пенальті. Зазвичай у «Продексімі» 6-метрові виконує Роніньйо, але цього разу він віддав право пробити пенальті Давіду, і Річард не підвів свого партнера по команді – 6:1 на користь «Продексіму», який після цього туру ділить 2-3 місця з «Ураганом».

«Продексім» (Херсон) – «Сокіл» (Хмельницький) – 6:1
Голи:
Білоцерківець (4), Шотурма (17), Корсун (26, 35), Зварич (34), Давід (40 – з 6-метрового) – Бабак (10)

«Продексім»: Ципун (Бакінський, 21) – Даніель, Скорий, Роніньйо, Волянюк – Корсун, Зварич, Шотурма, Білоцерківець – Ланко, Боссалов, Д. Сорокін, Давід
«Сокіл»: Шевченко – Хамдамов, Кручек, Сорока, Подлюк – Первєєв, Бабак, Токар, Абзалов – Гресь, Черниш
Попередження: Давід (10) – Кручек (11), Шевченко (36), Абзалов (40)

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»
Фото: «Херсонські Вісті»

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.