Перше чи друге місце у своїй групі? Саме такий результат може здобути збірна України за підсумком поєдинків останнього ігрового дня Основного раунду чемпіонату світу. Чому саме так? Тут треба одразу прояснити ситуацію у групі 2, де грають «синьо-жовті». Наразі українці посідають перше місце у своєму квартеті, випереджаючи словенців за додатковими показниками. А саме – за різницею м’ячів. Наразі підопічні Олександра Косенка мають перевагу перед словенською командою «+1». Відповідно, щоб посісти підсумкову першу сходинку, нашій команді треба забити якомога більше голів у ворота збірної Північної Македонії та сподіватись на те, що косовари та словенці в очному протистоянні влаштують взаємний голепад, як це було у грі між Північною Македонією та Косовом, і це вплине на різницю м’ячів у Словенії, адже тоді ця сама різниця буде гірша саме у підопічних Андрея Добовичника. І тут ще треба зазначити, що словенська команда грає свій матч після нашої. Тому, звичайно, вона знатиме результат гри «синьо-жовтих». І тут можна лише сподіватись на те, що більше будуть забивати футзалісти з Косова, які тепер теж мають стимул, адже перемога над словенцями виведе їх в Елітний раунд. Тому, там точно буде складна гра.

Але повернемось до гри між Україною та Північною Македонією. Те, що нашій команді треба перемагати (нічия точно не буде бажаним результатом, якщо косовари раптом переграють словенців – тоді Косово вийде на перше місце, а Україна буде другою), мабуть, очевидно та зрозуміло. І треба казати, що всі перед матчеві розклади саме на користь українців. Клас у нашої команди вище, ніж у господарів майданчику, та й індивідуально підопічні Олександра Косенка виглядають сильніше за своїх північномакедонських опонентів. До того ж, у нашої збірної є, ким підсилити гру, якщо буде така необхідність. Тобто, з цього, звичайно, можна зробити висновок, що збірна України зможе на класі здолати свого суперника. Але треба зауважити, що збірна Північної Македонії гратиме вдома. До цього вона програла два матчі, але є таке припущення, що на очах у рідних вболівальників вони зможуть зібратись та дати гідний бій, аби не закінчувати цей етап з трьома поразками у пасиві. До того ж, той факт, що північномакедонська команда вже втратила будь-які шанси на вихід з групи, може дати їй можливість просто грати у своє задоволення, без якоїсь відповідальності за результат. І тоді балканці, мабуть, зможуть піти вперед та створити неприємності нашим воротам. На це українці мають відповісти тотальним контролем м’яча зі стартових секунд. Можливо, навіть спробувати зіграти у силовий футзал. Але при цьому треба, щоб наші футзалісти вмикнулись у гру зі стартових секунд. У двох минулих матчах «синьо-жовті» трохи повільно входили у гру, що дозволяло косоварам та словенцям першими відкривати рахунок, і внаслідок чого українці були змушені трохи корегувати свої плани.

Чи варто чекати якихось змін від тренерського штабу нашої команди? Якщо чесно, хотілося б деякі зміни побачити. Наприклад, матч зі Словенією показав, як Зварич суттєво пожвавив гру першої четвірки. Тобто, звичайно, можна було би розраховувати на вихід Михайла сьогодні зі стартових хвилин. Але є таке передчуття, що і в матчі з Північною Македонією Зварич буде задіяний у якості резервної опції. І використання цього гравця «Продексіма» залежатиме від того, як складатиметься гра. Також цікаво подивитись на Дмитра Сорокіна не по ходу гри, коли він також освіжав дії свого квартету, а вже безпосередньо під час першого виходу цієї «ланки» на майданчик. Чому так? Якщо чесно, є така думка, що у другій четвірці на цьому міні-турнірі трохи випадає з гри Журба. І це – не тільки думка автора даного матеріалу. Тобто, теоретично можна було би спрогнозувати вихід Сорокіна замість Журби. Але це лише теорія, а Олександр Косенко, звичайно матиме останнє слово. Тут, до речі, можна провести паралель з вирішальним матчем Основного раунду відбіркового етапу Євро-2018, коли у двох стартових поєдинках Косенко ставив у першу четвірку Чепорнюка, який, відверто кажучи, випадав з гри. А вже перед вирішальним матчем проти Хорватії тренерський штаб нашої команди все проаналізував та вирішив поставити замість Чепорнюка іншого гравця. Звичайно, це невеличка деталь, але ж мабуть, багато хто пам’ятає, що наша команда тоді виграла у хорватів, чи не так? Тому, тут усе вирішуватимуть навіть дрібні деталі. І від цього буде залежати, яким буде результат гри з Північною Македонією. А він, сподіваємось, буде позитивним для України.

Україна – Північна Македонія
27 жовтня 2019 року. Північна Македонія. Скоп’є. «Яне Санданскі» – 18.30.

Арбітри: Герд Білуа (Бельгія), Марк Біркетт (Англія), Даніел Маткович (Швейцарія)
ПРЯМА ТРАНСЛЯЦІЯ
Прогноз «5х5» – 5:1

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»
Фото: Сергій ЛЕВИЦЬКИЙ

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.