Житомирський «ІнБев» хотів порадувати рідних вболівальників, які вже встигли скучити не тільки за командою, а і за перемогами. До того ж, після поразки від «Кардинала» на паркеті рідного ФОКу «пивоварам» було, що доводити.

І підопічні Михайла Соколовського практично з самого початку гри почали шукати шляхи до воріт Зеленчука. Те, як житомиряни почали грати першим номером, можливо, стало певною несподіванкою для гостей. Але швидкий гол господарям майданчику забити не вдалося. Однак, це не позначилось на роботі житомирського колективу, який продовжував шукати свій шанс. І на 7-й хвилині «ІнБев» таки забив – відзначився Станіслав Моспан. Цей гол став уособленням того, як грав «ІнБев» на старті гри. У той же час одесити не змогли одразу відповісти чимось подібним. Більше того – у підопічних Романа Смирнова виникало багато проблем. Зокрема, після екватору першого тайму у ворота Зеленчука був призначений пенальті, який реалізував Дзюба. А вже за хвилину стався епізод, який фактично визначив подальший хід гри. Зеленчук помилився на своїй половині та був змушений фолити проти суперника, який вже фактично міг вийти на порожні ворота. Залізна червона картка, і Зеленчук залишив майданчик, а замість нього місце у воротах «Епіцентра К Авангарда» зайняв Панібратець. Але «сухим» він залишався недовго. «ІнБеву» вистачило кількох миттєвостей, щоб реалізувати більшість. Житомиряни змогли розіграти комбінацію та довести її до Іванова, який пробив у дальній кут – 3:0. По такій грі у одеситів практично не було якихось шансів на те, щоб бодай би скоротити своє відставання в рахунку. Зокрема, якісь моменти мали Теряєв, Сандул та Олексій Бондаренко. Однак, ворота Сорокіна залишались недоторканими. А от житомиряни змогли знайти можливість для того, щоб збільшити свою перевагу. На 18-й хвилині у ворота Панібратця був призначений дабл-пенальті. Зазвичай 10-метрові удари в «ІнБеві» пробиває Дзюба, проте в цьому епізоді він поступився своїм правом на пробиття Бакуму. І капітан «пивоварів» зробив рахунок 4:0 на користь свого колективу. І цей рахунок став фактичним уособленням того, що відбувалось у першій 20-хвилинці на паркеті ФОКу. Хоча міг рахунок стати і 5:0, якби Сєхов наприкінці тайму зміг забити після виходу віч-на-віч з Панібратцем.

Після такого рахунку, звичайно гравцям «Епіцентра К Авангарда» залишалось тільки одне: гідно зіграти у другому таймі. І дійсно – підопічні Романа Смирнова намагались грати гідно, а при нагоді – загрожувати воротам Мельника, який у другому таймі захищав ворота «ІнБева». Та все-таки «пивовари» грали більш небезпечно та розкуто і, відповідно, створювали трохи більше моментів, ніж суперники. А коли на 29-й хвилині Івановський довів перевагу «ІнБева» до 5:0, то фактично можна було сказати, що долю поєдинку вже вирішено. Щоправда, після цього «будівельникам» таки вдалося відквитати один м’яч після того, як Олексій Бондаренко дальнім ударом змусив капітулювати Мельника. Хоча варто сказати, що тут є невеличка провина воротаря «ІнБева», який не обрав правильну позицію. Втім, цей пропущений гол не змінив розташування сил на майданчику. «Пивовари» все одно атакували більше. Зокрема, хороші моменти мали Бакуи та Іванов. Останній взагалі мав дві можливості переграти Панібратця у ближньому бою. Але використав він лише одну таку можливість. Міг забивати ще і Бланк, але його постріл прийняла на себе стійка. Також міг забити Дзюба, який скористався тим, що у «будівельників» були порожні ворота, проте у «рамку» він не влучив.

Фінальна сирена зафіксувала перемогу «ІнБева» з рахунком 6:1, яка поновлює перспективи «ІнБева» у боротьбі за топ-шістку. Що стосується «Епіцентра К Авангарда», то поки що ми не бачимо у грі цієї команди, яка під час матчу ще залишилась без свого тренера Романа Смирнова, якихось перспектив на реальну боротьбу.

«ІнБев» (Житомир) – «Епіцентр К Авангард» (Одеса) – 6:1
Голи:
С. Моспан (7), Дзюба (11 – з 6-метрового), Іванов (12, 38), Бакум (18 – з 10-метрового), Івановський (29) – О. Бондаренко (30)

«ІнБев»: Сорокін (Мельник, 21) – Дзюба, Іванов, Бакум, С. Моспан – М. Чеберяк, Бланк, Карбула, Вакула – Сєхов, Івановський
«Епіцентр К Авангард»: Зеленчук, Панібратець – Дрозд, Вершинін, Сандул, Леонов – Теряєв, О. Бондаренко, Свиридов, К. Бондаренко – Гірка, Соцький
Попередження: Свиридов (12), Соцький (16)
Вилучення: Зеленчук (12)

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»
Фото: Сергій РОЗДУМ

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.