Після зіграного напередодні першого товариського матчу проти жіночої збірної Словаччини, який відбувся у Кошице, жіночій збірній України тепер доведеться зіграти другий поєдинок проти підопічних Клаудіуша Хірша, але вже у Гуменне. Враховуючи той факт, що саме в цьому місті поселилася збірна України, і саме тут вона продовжувала підготовку до двох спарингів зі словачками, то можна зробити висновок, що у підопічних Олега Шайтанова в цьому плані має бути якась певна перевага. А якщо додати сюди перевагу в класі та індивідуальній майстерності, то можна сказати, що у словачок взагалі буде мало шансів на перемогу або бодай би на нічию.

Але все не так просто, як здається на перший погляд. Перш за все, треба зазначити, що напередодні під час гри в одному з епізодів травму отримала Анастасія Кліпаченко. А це означає, що Олегові Шайтанову доведеться робити деякі зміни у четвірках. В принципі, під час другого тайму Олег Миколайович вже робив деякі зміни, але ризикнемо сказати, що вони були плановими, проте у випадку якихось форс-мажорів у наставника «синьо-жовтих» є бачення того, хто, кого і як може замінити у конкретно взятій четвірці. Тому, за цей момент можна не переживати, а Анастасії побажаємо здоров’я. Ще один момент, на який треба зробити акцент, так це на те, як складалась гра в першій грі як для нашої збірної, так і для словацької. Українська команда в першому таймі практично цілком та повністю домінувала на майданчику. Але у другій 20-хвилинці «синьо-жовті» дали можливість трохи показати себе словацьким візаві, і ті змогли трохи «розім’яти» Кислову. Добре, що жодний з тих моментів, які мали підопічні Клаудіуша Хірша, не став результативним. Але тут будемо сподіватись на те, що Олег Шайтанов теж ці моменти проаналізував, і сьогодні у другій товариській грі українки не дозволятимуть своїм опоненткам щось створювати біля воріт або Сагайдачної, або Кислової.

Отже, якщо зробити якісь висновки перед другою грою, то можна сказати наступне: в принципі, перевага збірної України не має викликати сумнівів. І будемо сподіватись, що у самому матчі це також буде помітно. Так, звичайно, словацькі футзалістки будуть намагатись гідно зіграти перед рідними вболівальниками, але давайте будемо реалістами: навряд чи збірна Словаччини зможе щось протиставити «синьо-жовтим». Тому, чекаємо на другу перемогу підопічних Олега Шайтанова.

Товариський матч
Словаччина (жінки) – Україна (жінки)

6 листопада 2019 року. Словаччина. Гуменне. «Местска спортова хала» – 19.00.
ПРЯМА ТРАНСЛЯЦІЯ
Прогноз «5х5» – 1:6

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»
Фото: Асоціація футзалу України

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.