11 січня у FAVBET Екстра-лізі були зіграні матчі 13 туру. Для когось цей тур став дійсно нещасливим, але для когось він був і фартовим. Принаймні, один несподіваний результат ми точно маємо. Втім, про все – по порядку.

Віце-чемпіон України, івано-франківський «Ураган», розпочав новий 2020 рік домашнім матчем проти «Сокола». І вже на старті гри ледь не отримав подарунок у вигляді пропущеного голу, проте ворота Кардаша врятувала стійка. Після цього «Ураган» почав грати більш активно, і згодом він фактично повністю заволодів ігровою та територіальною перевагою. Проте, підопічні Максима Павленка довгий час не могли її втілити бодай би в один забитий гол. І тільки незадовго до кінця першого тайму Фаренюку вдалося відкрити рахунок у грі. Відповідно, у «драконів» з’явився плацдарм для того, щоб надалі збільшувати свою перевагу в рахунку.

Але треба віддати належне «соколятам», які у другому таймі грали цікаво та гостро, подекуди змушуючи Кардаша вступати у гру. І на 27-й хвилині Первєєв таки змусив голкіпера «Урагану» витягати м’яч з сімки власних воріт. Юний гравець «Сокола» елегантно перекинув Кардаша. «Ураган» намагався на це миттєво відреагувати, проте «соколята» не планували більше пропускати у цій грі. Хоча, заради справедливості, відзначимо, що подекуди гостям з Хмельницького допомагав каркас воріт. Однак, при цьому підопічні Романа Ковальчика також намагались відповідати своїми моментами. Але незадовго до кінця гри Фаренюк вдруге вивів «Ураган» вперед. Таким чином, Артем зайвий раз підтвердив звання найкращого гравця 2019 року за версією «5х5». Більше того – цей гол Фаренюка приніс «ураганівцям» підсумкову перемогу.  

«Ураган» (Івано-Франківск) – «Сокіл» (Хмельницький) – 2:1
Голи:
Фаренюк (17, 38) – Первєєв (27)

Попередження: Фаренюк (30) – Абзалов (16), Подлюк (40), Шевченко (40) 

Поєдинок у Києві розпочався з автоголу. Під час однієї з перших атак «ХІТа» Зеленський зіпсував дебют Сіріцького у «Food Centre-СумДУ» та зрізав м’яч у власні ворота. Однак, сумчани дуже швидко відігрались. Це Катеринін «помстився» за Зеленського та зрівняв рахунок. Варто відзначити, що сумчани по ходу гри чинили гідний опір «ХІТу», який був у статусі фаворита зустрічі. До того ж, зазначимо, що більшу частину першого тайму обидві команди грали доволі коректно – станом на 15-ту хвилину «ХІТ» та «Food Centre-СумДУ» заробили на двох лише один фол. Але ближче до перерви суперники завелись, і порушень стало трохи більше. І це негативно вплинуло саме на гостей. Мало того, що вони отримали необов’язкові жовті картки, так ще пропустили під кінець тайму два голи, чим ускладнили собі життя.

Теоретично сумчани мали шанси відігратись після 1:3 за підсумками першої половини гри. Однак, їх наміри підкорегував Школьний, який на 24-й хвилині матчу зробив рахунок 4:1 на користь «кабельників». Це призвело до того, що за тринадцять хвилин до фінальної сирени Іван Скіцко почав випускати п’ятого польового. Однак, це не давало якихось дивідендів представникам Північної Слобожанщини. До того ж, вони ближче до екватору другого тайму знову попустили – Школьний оформив дубль. Фактично по такій грі було все зрозуміло. Однак, незадовго до фінальної сирени сумчани змогли трохи підсолодити гірку пігулку своєї поразки – юний Гурєєв забив свій перший гол у FAVBET Екстра-лізі. Однак, останнє слово залишилось за «кабельниками» – Сірий забив шостий м’яч «ХІТа» у цьому поєдинку і встановив остаточний рахунок – 6:2.

«ХІТ» (Київ) – «Food Centre-СумДУ» (Суми) – 6:2
Голи:
Зеленський (1 – автогол), Корнійчук (17), Педяш (18), Школьний (24, 28), Сірий (40) – Катеринін (4), Гурєєв (36)

Попередження: Колесников (19) – Прощенко (18), Бурдюг (19), Овсянніков (19), Мороз (19) 

Одеський «Епіцентр К Авангард» зіграв свій перший матч у новому році перед своїми вболівальниками. До того ж, це був перший матч «будівельників» з новим тренером, адже на поєдинок з «Енергією» одеситів у якості наставника вивів Максим Швидкий, чиє ім’я дуже відоме футзальним вболівальникам. Тому, одесити мали серйозний стимул для того, щоб здобути перемогу в цій грі. І не дивно, що господарі майданчику були активними в першому таймі. Особливо треба відзначити Теряєва, який мав дві непогані нагоди. Однак, забити пощастило не йому, а Остапчуку, який відгукнувся на передачу Костянтина Бондаренка. Львів’яни могли відповісти одразу, однак з ударом Легендзевича впорались Зеленчук та поперечина. Однак, все-таки треба відзначити, що одеські футзалісти намагались грати більш активно на чужій половині майданчику. Проте, збільшити рахунок підопічним Максима Швидкого не вдалося.

Другу половину мат чу більш активно розпочали гості. Однак, незважаючи на всі зусилля, підопічним Валерія Легчанова не вдалося забити швидкий гол на початку тайму. Два хороших моменти мав Пелех, але спортивне щастя було на боці представників з Одеси, яким згодом вдалося трохи вирівняти гру. Фактично гра стала йти за таким сценарієм, який був вигідним одеським «будівельникам». І навіть коли «Енергія» на останніх хвилинах матчу пішла з п’ятим, «Епіцентр К Авангард» грав так само впевнено, завдяки чому і здобув мінімальну перемогу.

«Епіцентр К Авангард» (Одеса) – «Енергія» (Львів) – 1:0
Гол:
Остапчук (8)

Попередження: Зеленчук (17) – Ременець (7), Ковальчук (26) 

Центральний матч цього туру, безумовно, відбувся у Рівному. «ІнБев» приїхав у це славне місто для того, щоб вбити двох зайців: перемогти, щоб закріпитись на четвертій сходинці турнірної таблиці, що майже гарантовано давало би перепустку до топ-6, а заодно і взяти реванш за розгромну поразку в матчі першого кола. У «Кардинала» був свій стимул зіграти якомога краще. По-перше – рівняни грали вдома, а по-друге – це був перший матч у ролі головного тренера «кардиналів» для Ігоря Москвичова. До того ж, треба відзначити, що окрема мотивація була у одного з новачків рівненської команди – Микити Шпигаря. Втім, про це – трохи нижче.

«ІнБев» розпочав активніше, змусивши ще одного новачка «кардиналів», Бакінського, кілька разів вступити у гру та рятувати свої ворота від неприємностей. Однак, на 8-й хвилині він був безсилий щось зробити, коли Дзюба відзначився першим голом у цьому матчі. Хоча, заради справедливості, відзначимо, що Дзюбі трохи допоміг рикошет від колишнього одноклубника – Поночовного. На це «Кардинал» відповів своїм моментом, проте удар Горпинича прийняла на себе поперечина. Втім, це не вплинуло на бажання господарів майданчику якомога швидше відігратись. У ці хвилини функції лідера «Кардинала» на майданчику взяв на себе Шпигар. Він намагався розвивати атаки своєї команди, а подекуди і завершувати їх. І саме він став автором голу на 15-й хвилині, який відновив рівновагу на табло спорткомплексу ДЮСШ № 4. Однак, за кілька хвилин у рівнян з’явились серйозні проблеми. Спочатку Салтанов отримав другу жовту картку, а разом з нею – одразу червону. А за кілька миттєвостей «ІнБев» розіграв більшість – Дзюба оформив дубль. І саме цей гол житомирян дозволив їм піти на перерву в якості переможців.

У другому таймі гості мали хороші нагоди для того, щоб закріпити свою перевагу. Зокрема, забити могли Мосійчук, Бланк, Моспан. Однак, кілька разів Бакінський врятував свою команду. Ще в одному епізоді допоміг Лисенко, який заблокував удар головою Мосійчука. Що стосується рівнян, то у них шикарну нагоду мав Поночовний. Міг забивати той же Лисенко, але замість того, щоб пробити по воротах Сорокіна, він віддав зайвий пас. Ближче до кінця гри «кардинали» почали потроху насідати на ворота житомирян. І, врешті-решт, на 37-й хвилині фортуна усміхнулась підопічним Ігоря Москвичова. Шпигар пробивав по воротах Сорокіна, і м’яч на своєму шляху зустрівся з ногою Ардашнікова, від якої і полетів у ворота «ІнБева» – 2:2. Після цього обидві команди не стали ризикувати, погодившись на підсумкову нічию, яка все-таки була більше вигідна житомирянам.

«Кардинал-Рівне» (Рівне) – «ІнБев» (Житомир) – 2:2
Голи:
Шпигар (15), Ардашніков (37) – Дзюба (7, 19)

Попередження: Салтанов (13)
Вилучення: Салтанов (18 – повторне попередження) 

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»
Фото: «Футзал Одеси»

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.