Перед стартовим поєдинком для жіночої збірної України на домашньому турнірі «LVIV FREEDOM CUP» небезпідставно згадувався поєдинок проти угорської збірної, який проходив у Черкасах. Тоді побачення збірних України та Угорщини у рамках Основного раунду відбору до жіночого чемпіонату Європи було дуже результативним – 4:4. Той поєдинок був дуже важким для підопічних Олега Шайтанова, тому від нової зустрічі з південно-західними сусідками можна було очікувати такої самої важкої боротьби.

Українки дуже активно розпочали поєдинок. Ця активність втілювалась у моменти, які створювала Шульга, котра була найактивнішої у складі нашої команди на старті гри. Активні дії підопічних Олега Шайтанова змушували угорок помилятись, і це призводило до фолів. Однак, трохи згодом підопічні Яноша Домбо змогли трохи вирівняти гру та навіть створили кілька небезпечних моментів біля воріт Сагайдачної. В одному з них нашого воротаря підстрахувала Гриценко, яка вчасно перехопила м’яч, котрий вже летів у порожні ворота українок. Загалом треба відзначити, що у збірної Угорщини найбільше проблем нашій команді намагались створювати Кота, Кращеніч та Чепрегі. Однак, їх зусиль було замало. До того ж, українські футзалістки в один момент знову додали в активності, і у Надь стало більше роботи. Окрім того, угорки стали частіше фолити, і в результаті на 16-й хвилині у їх ворота був призначений 10-метровий. За традицією, «десятку» пішла виконувати Дударчук, але вона не змогла переграти Надь з дабл-пенальті. Тим не менш, за кілька хвилин у збірної України з’явилось ще одне право на дабл-пенальті після того, як Кота порушила правила проти Сагайдачної, за що і отримала жовту картку. Однак, Шульга не змогла покарати за це збірну Угорщини – її удар з 10-метрової позначки був неточним. Тим не менш, Ганна змогла виправитися за 20 секунд до перерви, коли забила класний гол у «дев’ятку» воріт Надь. І цей забитий м’яч дав можливість збірній України завершити перший тайм нехай і мінімальною, але перемогою.

А майже на початку другого тайму українкам вдалося збільшити свою перевагу. Спочатку Дударчук реабілітувалася за свій промах з 10-метрового, а потім Гриценко скористалась помилкою Надь та зробила рахунок 3:0 на користь «синьо-жовтих». Після такого початку другого тайму угорки довго не могли знайти свою гру. Більше того – у них фактично не було ударів по воротах Сагайдачної. І, можливо, так було бі і надалі, якби не помилка Дичко, яка вперше вийшла на майданчик у середині другого тайму. Помилкою Дичко одразу скористалась Кота, яка відквитала один м’яч. Однак, майже одразу Гриценко оформила дубль та знову довела перевагу збірної України до трьох м’ячів. І майже одразу підопічні Олега Шайтанова отримали шикарну нагоду для того, щоб збільшити свою перевагу. На 33-й хвилині Кота отримала другу жовту картку (хоча, заради справедливості, зазначимо, що ця подія мала би відбутись раніше) та пішла на достроковий відпочинок. Українки отримали шанс реалізувати більшість у форматі 4х3, проте з реалізацією гри з зайвим гравцем у «синьо-жовтих» не склалося. Тим не менш, після того, як склади команд знову стали рівними, українки не припиняли грати більш активно біля чужих воріт, і, зрештою, на 37-й хвилині відзначилась Єрьоменко. Вона першою опинилась біля м’яча після того, як він влучив у стійку, а переправити «пошту» у вільний кут воріт для Христини не склало проблем – 5:1.

На останні 44 секунди Олег Шайтанов випустив Дударчук у якості п’ятого польового гравця. Однак, українки вже не стали акцентувати увагу на тому, щоб розіграти більшість у форматі 5х4, а спокійно довели гру до переможного кінця.

Україна (ж) – Угорщина (ж) – 5:1
Голи:
Шульга (20), Дударчук (22), Гриценко (24, 30), Єрьоменко (37) – Кота (30)

Україна (ж): Сагайдачна (Кислова, 34) – Шульга, Гриценко, Павленко, Дубицька – Титова, Форсюк, Єрьоменко, Дударчук – Сидоренко, Прокопенко, Кирильчук, Дичко
Угорщина (ж): Надь – Уйвегеш, Кота, Чепрегі, Кращеніч – Андра, Бекке, Варга, Тот – Ганца
Попередження: Кота (19)
Вилучення: Кота (33 – повторне попередження)
На 16-й хвилині Дударчук (Україна) не реалізувала 10-метровий (воротар).
На 19-й хвилині Шульга (Україна) не реалізувала 10-метровий (повз ворота)

Зазначимо, що в іншому поєдинку сьогоднішнього ігрового дня збірна Італії обіграла словачок з рахунком 6:0.

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»  

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.