Якщо чесно, трохи складно писати анонс поєдинку збірної України проти іспанців після поразки від збірної Сербії. Адже цей програш значно ускладнив нашій команді боротьбу за вихід на «мундіаль». Тому, можна було би сказати, що матч проти «Червоної фурії» буде для підопічних Олександра Косенка багато в чому вирішальним. Однак, усі розуміють, що навряд чи «синьо-жовті» будуть фаворитами цього поєдинку. Але з іншого боку – чим заважає відсутність такого статусу нав’язати боротьбу піренейцям? Відповідь на це питання може дати сьогоднішня гра. До того ж, треба розуміти, в якому стані вийде наша команда нга гру проти фаворита групи.

Напередодні збірна Іспанії прогнозовано обіграла французів з рахунком 3:1. Можна сказати, що це була перемога на класі, хоча після першого тайму на табло «Спортхоллу» палали нулі. Але поки що підопічні Федеріко Відаля підтверджують свій статус фаворита групи «В». Тим не менш, іспанська команда не безгрішна. У попередніх поєдинках були видні деякі проблеми у обороні іспанської збірної. Та і в плані побудови гри було далеко не все ідеально. Можливо, це було пов’язано з тим, що наразі збірна Іспанії перебуває у поступовому переході до чогось нового після того, як команду залишив Хосе Венансіо Лопес. І Федеріко Відаль, відповідно, будує зараз гру «Червоної фурії» під своє бачення. Тому, на даному етапі без якихось огріхів у грі піренейців не обійдеться. І треба сподіватись на те, що ці огріхи будуть і сьогодні, а наші футзалісти зможуть скористатись помилками своїх візаві. Принаймні, в це хочеться вірити. Однак, знову ж таки – ми ще не знаємо, в якому стані наша збірна вийде на звітний матч. Хочеться вірити в те, що тренерський штаб «синьо-жовтих» проаналізував учорашні помилки, тому сьогодні їх вдасться уникнути. Також треба зважити на те, що поєдинок між збірними України та Франції відбуватиметься вже після того, як зіграють між собою серби та французи. Тобто, результат цього протистояння вже буде відомий, і від нього теж буде потрібно відштовхуватись при побудові плану на гру.

Звичайно, можна зайвий раз згадати про історію стосунків між збірними України та Іспанії. Однак, мабуть, і так зрозуміло, що вона, на жаль, не на користь української команди. Про що казати, якщо в офіційних матчах (не беручі до уваги товариські) «синьо-жовті» ще жодного разу не перемагали іспанців, і навіть не грали з ними внічию. Звичайно, будь-яка тенденція, навіть неприємна, має право змінюватись. І ми, в принципі, віримо, що сьогодні буде саме такий випадок (і як тут не загадати бажання в день, коли співпадають календарні числа?. – А. Т.). Хто знає – можливо, сьогодні нашим футзалістам вдасться зробити невеличку сенсацію, яка зможе вплинути на турнірну таблицю групи «В»?

Ми не будемо зайвий раз казати про мотивацію. Всі все розуміють. Скажемо лише одне: все сьогодні залежатиме і від українців, і від їх суперників по групі. З Іспанією насправді можна боротись та грати на рівних, якщо не дати їй грати у свою гру. З вірою в це і будемо чекати на поєдинок проти «Червоної фурії».

Чемпіонат світу – 2020. Елітний раунд. Група «В».
Україна – Іспанія

2 лютого 2020 року. Сербія. Ніш. «Спортхолл» – 21.30.
Арбітри: Кріштіану Сантуш, Мігель Кастільйо, Едуардо Коельйо (усі – Португалія).
ПРЯМА ТРАНСЛЯЦІЯ
Прогноз «5х5» – 1:2

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»
Фото: УЄФА   

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.