Футзальний клуб “Рівнестандарт ДЮСШ№4” втратив нагоду вийти до плей-оф другої ліги Чемпіонату України з першого місця турнірної таблиці. Стало відомо це після гри п’ятого туру групового етапу, в домашній грі з єдиним конкурентом СК “Городенка”.

Рівняни першими відкрили рахунок. Влад Гарбарук виявився найспритнішим на добиванні після розіграшу кутового. Гості дуже швидко відігралися, і ще в першому таймі вийшли вперед 2:1. На останній хвилині перед перервою рівнянин Павло Дармовіс заробив зовсім непотрібний фол, який став шостим для команди. Але, Юрій Колодюк, врятував команду, відбивши десятиметровий.

І, якщо в попередніх матчах цього турніру, перерва йшла на користь рівненським футболістам, то тепер сталося все навпаки. В другому таймі гості стали грати ще краще, а господарі навпаки, ще більше помилятися. В результаті рахунок на табло дійшов до 1:5. Слабою втіхою для команди став гол престижу від Віктора Чудлі на останніх хвилинах гри. В підсумку поразка 2:5.

Фоторепортаж з матчу:

Віталій Засморжук, тренер ФК “Рівнестандарт ДЮСШ №4”: – Нічого не сталося. Дуже хороші враження справила команда “Городенка”. Це досвідчені гравці, які грали за “Ураган”, “Візу-Вторму”. На цей момент вони сильніші за нас, з чим ми їх і привітали.

Андрій Сімка, гравець СК “Городенка”: – Дуже гра вийшла складною. Такої гри ми чекали, готувалися. Дуже був потрібний 2-й м’яч. Ми забили його. У 2 таймі швидкі м’ячі дали свої плоди. В кінці грали по рахунку.

Загалом же, ця гра для обох команд не мала особливого турнірного значення, адже обидва суперники заздалегідь собі забронювали вихід до наступного етапу. Просто  після очного протистояння остаточно з’ясувалося, що СК “Городенка” буде першою, а “Рівнестандарт ДЮСШ №4” – другим. Перед заключним туром, турнірна таблиця має такий вигляд (нагадаємо, що до наступного етапу виходять дві кращі команди):

Команда І В Н П З-П Р О
1 Городенка (Городенка) 5 5 0 0 26-11 15 15
2 Рівнестандарт-ДЮСШ №4 (Рівне) 5 3 0 2 20-14 6 9
3 Любарт (Луцьк) 5 1 1 3 9-16 -7 4
4 Галицька здоба (Львів) 5 0 1 4 12-26 -14 1

В заключному турі СК “Городенка” прийматиме “Любарт”, а “Рівнестандарт ДЮСШ№4” зіграє у Львові проти “Галицької здоби”.

Щодо подій навколо матчу, то відзначимо те, що “Рівнестандарт ДЮСШ №4”, лише цієї осені почав активно виступати у змаганнях міського, обласного та всеукраїнського рівня. Команда не знала гіркоти поразок і в більшості ігор громила суперників. Спіткнулися рівняни саме в Городенці. Тоді, у впертій боротьбі господарі були сильнішими 5:3. Але, інший, об’єктивний фактор, все не давав спокою гравцям “Рівнестандарту”. Як ми вже не раз розповідали, підлога в залі, де відбувася матч була дуже мокрою та слизькою, хоч і однаковою для всіх. Футболісти явно не могли показати все те, на що здатні, а для багатьох з них такі умови матчу призвели до травм. Тож, “Рівнестандарт” не приховував, що бажає сатисфакції та реваншу в домашній грі. І, з огляду на результати в попередніх іграх, для цього були всі підстави та аргументи, зокрема і розгроми, які команда вчинила “Любарту” та “Галицькій Здобі”, це вже не кажучи про змагання нижчого рангу, як бонус – це і рідний для всіх гравців зал і підтримка уболівальників на трибунах. Але, як виявилось, СК “Городенка” теж “не ликом шита”, і, схоже, в своєму домашньому матчі її футболісти також не продемонстрували все на що здатні. Франківці хоч і також є дебютантом другої ліги, але, під свої знамена їм вдалося зібрати чимало досвідчених гравців, які ще не так давно грали на солідному рівні. Матч у Рівному показав, що футзалістам “Рівнестандарту ДЮСШ№4” ще є багато над чим працювати і до чого прагнути. Дуже добре, що така показова поразка, такий собі “урок” від суперника команда отримала, хоч і перед власними уболівальниками, але у грі, яка не мала турнірного значення, а не сталося це в першому ж матчі плей-оф. Матч програно, але глобальне завдання, вихід в наступний етап другої ліги Чемпіонату України – виконано. Натомість, в тренерів та гравців є час перед відповідальними матчами провести роботу над помилками, щоб подібне не повторилося в найближчому майбутньому.

Нагадаємо, що “Рівнестандарт ДЮСШ-4”, стрімко увірвався у футзальне життя Рівного, і планує не зупинятися і розширювати та підвищувати свої результати в обласних та всеукраїнських змаганнях. Вже зараз команда бере участь, і доволі успішно, у всіх можливих турнірах з футзалу, як міських, так і обласних і всеукраїнських. Головний тренер “Рівнестандарт ДЮСШ-4” Юрій Баховський розповів, що стратегія клубу при формуванні складу – це вихованці саме рівненського футзалу, і рівень школи та підготовки гравців в нашому місті дозволяє за таких умов побудувати боєздатну команду, яка зможе грати на найвищому рівні. Юрій Баховський каже, що йому вдалося зібрати майже усіх найкращих вихованців рівненського футзалу, які в різні роки встигли пограти на професійному рівні, як за “Крадинал-Рівне” так і за МФК “Рівне” та інші команди. В активі команди наразі лише один трофей – це Кубок міського голови Рівного, який було завойовано напередодні новорічних свят. Так само, “Рівнестандарт” успішно виступає в Чемпіонаті аматорської футзальної ліги області, де зі стовідсотковим результатом в десяти матчах завершила груповий етап на першому місці і не планує зупинятися на досягнутому в матчах плей-оф, а також стала першим чвертьфіналістом новоствореного Кубку ліги під егідою Асоціації футзалу Рівненської області. Крім основної команди, у “Рівнестандарт ДЮСШ №4” також є ветеранські склади різних вікових категорій. Так гравці старше 50 років днями взяли участь в першому етапі Чемпіонату України у Полтаві, а футзалісти 35+ вже найближчими днями стартуватимуть у Чемпіонаті області серед ветеранів. Президент клубу Віктор Зарудний також виступив головним меценатом турніру “Кубок пам’яті друзів”, який на початку січня відбувся у Рівному. Наразі “Рівнестандарт ДЮСШ-4” перебуває на стадії становлення, але має дуже амбітні плани.

Футзальний клуб “Рівнестандарт ДЮСШ№4” запрошує усіх прихильників команди та шанувальників футзалу приєднатися до офіційної сторінки клубу у соцмережі Facebook, щоб бути в курсі усіх новин та подій у клубі та навколо нього. Там же, можна переглянути і фоторепортажі з матчів команди.

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.