Голова Асоціації футзалу Черкаської області Юрій Гончаров підбив підсумки футзального сезону на Черкащині та поділився планами на майбутнє.

– Розкажіть більше про чемпіонати вашої Асоціації? Вони охоплюють лише Черкаси чи область також?
– У нас проводяться чемпіонати районів. Чемпіонат Черкаської області налічує три ліги: Екстра-лігу, Вищу лігу та Першу лігу. Також ми проводили Кубок Черкаської області. У ньому брали участь команди, створені з гравців, які народилися або проживають у конкретному регіоні. Це було можливим до прийняття правила «один гравець – одна команда». Окрема ніша у нас – це діти та ветерани. Тут представлені категорії від U-8 до 60+.

– Чи встигли завершити футзальні змагання до початку карантину?
– Так, чемпіонат завершився. Залишилися незавершеними частина дитячих та ветеранських змагань. Для цього потрібен буквально один день, оскільки там потрібно провести лише фінальні матчі. Тож, сподіваємося їх дограти після карантину.

– Чи має Асоціація футзалу Черкаської області системних спонсорів або партнерів?
– На жаль, ні.

– Як вплинуло на популяризацію футзалу у регіоні проведення поєдинку за FAVBET Суперкубок України та матчів національної збірної України?
– Скажу відверто, що футзал завжди був популярним на Черкащині. Як приклад, зазначу, що на матчі обласного чемпіонату приходять приблизно 600-700 глядачів. Було приємно, що збірна України вперше зіграла товариські поєдинки у Черкасах. Чимало людей завітали до палацу спорту «Будівельник» як у перший, так і у другий ігрові дні.

– Зараз відсутня команда, яка б представляла Черкаси на всеукраїнському рівні. Чи є у команд з вашого міста прагнення у майбутньому грати у Першій або Другій лізі?
– Серед команд, які б дійсно могли і хотіли пограти на всеукраїнському рівні, я б відзначив чемпіона області – черкаський «Карбон», а також чемпіона Вищої ліги – «Черкасиобленерго».

– Тим не менш, у Першій лізі чемпіонату України серед жіночих команд Черкащина має чимале представництво.
– Так. Приємно зазначити, що черкащанки з «Дніпра-IMS-2», а також уманські «Пантери» і «Пантери-2» кваліфікувалися до фінальної частини Першої ліги серед жіночих команд. Відзначу, що дитячі жіночі команди з нашої області також представлені в усіх вікових категоріях чемпіонату України.

– Якою є Ваша думка щодо рішення про тристоронні договори, а також затвердження правила «один гравець – одна команда». Як це вплине на розвиток футзалу на Черкащині?
– Ставлюся до цього позитивно. Це можливість навести лад у футзальних змаганнях. Ми підтримуємо правило «один гравець – одна команда». Вже проводили консультації з президентами клубів та отримали від них всебічну підтримку і повне розуміння ситуації. Зрозуміло, що кількість команд стане меншою. Наступного року ми плануємо проводити чемпіонат Черкаської області (U-17). Розраховуємо на чималу кількість команд. Це шанс для молоді набиратися досвіду та згодом простіше проходити адаптацію у дорослому футзалі. Якраз у цьому аспекті хотілося б мати партнерів та спонсорів, оскільки такі складові як оплата арбітражу та оренда залів оплачуватиме саме Асоціація футзалу Черкаської області.

За матеріалами офіційного сайту Асоціації футзалу України

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.