Пропонуємо Вашій увазі першу частину інтерв’ю з Сергієм Піддубним від пресслужби луцького «Любарта».

Які перші враження були від команди, чи відповідали вони Вашим очікуванням?
– Приємно був здивований взагалі структурую клубу, в якому робота ведеться у багатьох напрямках: від основної команди, дитячої школи, з вболівальниками, з соціальними мережами, а й загалом для популяризації футзалу в місті. Перше знайомство з хлопцями відбулося у Буковелі, де ми провели командний відпочинок з походом в гори і міні-турніром.

– Що в першу чергу кидалося в очі, що потрібно було змінити?
– Варто відмітити бажання хлопців розвиватися. Зважаючи на молодий вік, для більшості гравців це означало, що потрібно багато працювати, адже індивідуально кожен з них в перспективі хорошого рівня гравець, що в подальшому може виступати на високому рівні.

– Як взагалі відбувалася підготовка до сезону, чи все вдалося виконати із запланованого, чого не вистачало?
– З запланованого: команда зіграла на декількох турнірах, де вдалося окреслити напрямки подальшої робити і награвання ігрових зв’язків на майданчику. Максимально ефективно підготуватися до сезону завадила задіяність декількох гравців з великого футболу, які повноцінно не приймали участь в тренувальному процесі.

– Перші матчі в сезоні команда провела в кубку України проти чернівецького «Лідера», на виїзді зіграли внічию 2:2, а вдома, завдяки Вашому покеру, перемогли 7:1, чим показали такий собі майстер-клас і свято одночасно. Які емоції тоді були після матчу?
– Перемоги завжди приносять позитивні емоції, а коли тобі вдається ще і «феєрити» на майданчику, то емоції зашкалюють. Тим більше, це була перша офіційна гра за «Любарт».

– Після успіху в Кубку, команда поступилася в трьох матчах поспіль на обласних змаганнях, які причини таких результатів на Вашу думку?
– Це нормальний процес, який ми повинні пройти, і такі періоди закономірні, адже хлопці стикнулися з новими вимогами і завданнями. Так як це був старт сезону, гравці притиралися один до одного, що і накладало свій відбиток на якість гри. Великі очікування також відігралo своє, і це нормально, десь хлопці не впоралися з цим емоційно.

– Хотілося б окремо виділити протистояння в наступному раунді Кубку України проти львівського «Максимуса». Чого не вистачило, щоб пройти далі, а були до цього так близько, лише в серії пенальті поступилися супернику?
– Рівень кубкових матчів проти «Максимуса» був вищим за попередні. Щоб пройти далі, не вистачало саме досвіду гри в таких поєдинках. Супернику ми нічим не поступалися і намагалися вести свою гру. Варто сказати, що на матч у Львові вплинули і суддівські рішення, де був не зарахований чистий гол та вилучення мене нібито за симуляцію. У Луцьку ми перемагали 4:2, проте довести гру з позитивним для нас результатом не зуміли.

– Про виступи у Другій лізі, мабуть варто говорити про період до Нового року і після, адже всі домашні матчі команда провела до Нового року, а вже після грала тільки на виїзді у Рівному, Львові, Городенці.
– У матчах Другої ліги чемпіонату України команда виглядала достойно і відіграла на хорошому рівні, окрім останнього в Городенці. Набирали очки, досвід, набивали шишки і прогресували у веденні гри. Звичайно, були моменти, в яких команда не змогла втримати удар під час матчу чи навпаки дотиснути суперника за власної ігрової переваги.

– На фініші сезону в чемпіонаті області, раунді плей-оф команда виглядала дуже впевнено, чи подобалося Вам спостерігати за діями гравців на майданчику?
– Так, на стадії плей-оф я декілька матчів спостерігав збоку по стану здоров’я, і дійсно отримував задоволення від гри, яку показували хлопці. Вже простежувалися не тільки моменти хорошої гри, а й цілі ігрові відрізки, що дійсно радувало. Це дозволяє з оптимізмом дивитися вперед і прогресувати надалі.

– Фінальне протистояння відбувалось проти багаторазового чемпіона області, ФК «Надія», де виступають багато ваших друзів-суперників зі Львова, які також мають досвід виступів на всеукраїнському рівні. Чи була на ці матчі додаткова мотивація?
– У кожному матчі була мотивація, а саме – перемагати, не зважаючи якого це рівня матч: Кубку України, чемпіонату України чи області.

– Взагалі, що можете сказати про рівень чемпіонату, організаційні моменти, і чи можете дати декілька порад на майбутнє?
– Чемпіонат пройшов на високому рівні, деякі команди могли б також виступати на всеукраїнському рівні, що додавало би престижності для Волинської області. Також хотілось, щоб матчі транслювалися онлайн.

Бліц опитування

  1. Найкращий матч «Любарта» в цьому сезоні?
    Перший матч фінальної серії проти «Надії».
  2. Найгірша гра «Любарта» в цьому сезоні?
    Виїзна гра проти СК «Городенка».
  3. Найпам’ятніший гол?
    Перший гол проти чернівецького «Лідера» в Кубку України.
  4. Який суперник найбільше сподобався?
    СК «Городенка».
  5. Гравець, який найкраще прогресував протягом сезону?
    Владислав Сизик.
  6. Гравець, якого б хотіли бачити в команді у наступному сезоні?
    Олександр Портянко з команди «Вокар-Ковель».

Далі буде…

За матеріалами пресслужби ФК «Любарт» (Луцьк)

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.