Сьогодні, 29 квітня, 11 спортсменів львівської «Енергії» здали кров для хворих дітей, які лікуються у Західноукраїнському спеціалізованому дитячому медичному центрі.

«Кожен спортсмен здав по 450 мілілітрів крові. Взагалі зголосились стати донорами усі хлопці. Але, на жаль, не всі могли здати кров, оскільки це можуть робити тільки ті, кому виповнилось 18. Також деякі гравці на період карантину знаходиться не у Львові, тому не змогли приєднатись», – розповідає директор ФК «Енергія» Володимир Фелишин.

Всю інформацію про те, що потрібно, аби здати кров, спортсмени вивчали зі спеціалізованого сайту Донор.ua. Також сьогодні та завтра мають обмежитись від важких фізичних навантажень, розповідає лікар-фізіотерапевт команди Олег Чернецький.

«У сезоні спортсменам через щільний тренувальний та змагальний графік дуже важко знайти час на здачу крові, а ось зараз – дуже гарна нагода. Хотілось би, аби якнайбільше клубів скористались цією можливістю», – додає Олег Чернецький.

Процедура, як пояснює лікар, абсолютно безболісна і навіть корисна для здоров’я спортсменів. Під час здачі крові донор вивільняє свій організм від зайвого баласту і надлишку крові. Також після здачі крові покращується обмін речовин, що є фактором профілактики різноманітних захворювань і підвищує стійкість організму.

Це, до слова, вже не перша благодійна акція, яку організовує ФК «Енергія». Минулоріч футзалісти разом з профкомом та адміністрацію «Львівобленерго» провели благодійний матч з вихованцями Мостиського дитячого будинку сімейного типу. Дітям подарували футбольну форму, м’ячі та інші подарунки.

«Бачимо, що Львівський обласний центр крові постійно пише, що потребує донорів. Медики розповідають, що через карантин охочих здати кров суттєво поменшало. Приємно, що у такий час усе більше наших спортсменів і клубів загалом демонструють активну громадянську позицію і допомагають рятувати  життя інших. Це хороший приклад не тільки для колег за фахом, а й для усії Львівщини», – каже начальник управління фізичної культури та спорту Роман Хім’як.

Нагадаємо, раніше здавали кров регбісти львівського клубу «Сокіл». Став донором крові і гравець волейбольної команди «Баркомі-Кажани» Олександр Терещук.

За матеріалами сайту sport.loda.gov.ua

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.