Ми продовжуємо знайомити наших читачів з великими та принциповими протистояннями в українському футзалі. І сьогодні ми поговоримо про принциповий двобій, який у нашому футзалі вже сміливо можна назвати культовим. Це галицьке «енергетичне» дербі між івано-франківським «Ураганом» та львівською «Енергією». До того ж, варто сказати, що це протистояння є принциповим не тільки на дорослому, а і на дитячому рівні. У рамках УДЮФЛ команди Академії НФК «Ураган» та ДЮСШ «Енергія», яка тоді відносилась до структури львівського клубу. Зараз до структури «зелено-білих» входить вже КІВС «Енергія», і протистояння цього львівського колективу з «ураганівцями» бувають запеклими. Ми не будемо брати зараз до уваги наймолодші команди цих двох клубів, але поговоримо з учасниками чемпіонату України (U-15) – «ураганівцем» Дмитром Федиком та «енергетиком» Олександром Гриновцем

Дмитро Федик, гравець «Урагану» (U-15)

– Дмитре, що для тебе означає «енергетичне» дербі між «Ураганом» та «Енергії»?
– Матчі між «Ураганом» та «Енергією» завжди принципові та напружені. Для мене це своєрідне випробування. Ми всією командою розуміємо, який принципіальний для нас цей суперник, тож ми намагаємось показати, на що ми здатні.

– Матчі між дитячими командами чимось відрізняються від поєдинків «енергетичного» дербі на рівні FAVBET Екстра-ліги?
– Я гадаю, що матчі на дитячому рівні та на рівні FAVBET екстра-ліги не відрізняються, адже що на рівні дітей, що на рівні FAVBET Екстра-ліги афіша матчу «Ураган» – «Енергія» доволі гучна.

– Як тренери налаштовують юних «ураганівців» на принципові поєдинки з «енергетиками»? 
– Наш тренер налаштовує нас на кожну гру максимально. Проте, Юрій Степанович (Юрій Костишин, головний тренер «Урагану» (U-15). – А. Т.) завжди ставить у приклад нашу гру з «Енергією» у Чорноморську, тому що ми виграли ту гру на характері.

– Які поєдинки проти однолітків з «Енергії» тобі найбільше запам’ятались?
– Найбільше мені запам‘ятались два матчі. Перший – матч у Білозір‘ї, тому що це був дійсно принциповий поєдинок, нам було дуже потрібно взяти три очки, а також ми могли продовжити свою серію перемог. Другий – цьогорічний мій дебют у Юнацькій Екстра-лізі проти львів’ян. Для мене це був неймовірний досвід зіграти з суперниками, які на два роки старші за мене.

– Після того, як у віковій категорії U-15 з’явилась Вища ліга, протистояння між юнацькими командами «Урагану» та «Енергії» стали більш принциповими, ніж у віковій категорії U-13, коли ти грав проти львівських опонентів?
– Мені здається, що матчі не стали більш принциповими, коли з‘явилась Вища ліга (U-15). Чесно кажучи, якщо б ми зіграли товариський матч з «Енергією» він не був би менш принциповий, ніж матч чемпіонату України.

Олександр Гриновець, гравець КІВС «Енергія» (U-15)

– Олександре, що для тебе означає «енергетичне» дербі між «Ураганом» та «Енергії»?
– До всіх протистоянь завжди ставився і ставлюсь однаково, і «Ураган» – не виняток.

– Матчі між дитячими командами чимось відрізняються від поєдинків «енергетичного» дербі на рівні FAVBET Екстра-ліги?
– Звичайно. Ми ще не відчуваємо такого тиску, і матчі не настільки напружені, ніж у старших. Знову-таки кожен матч принципово важливий, тому що хочеться перемагати, а якщо не виходиш з бажанням перемогти, то навіщо тоді грати? Тут усе очевидно.

– Як тренери налаштовують юних «енергетиків» на принципові поєдинки з «ураганівцями»?
– Спочатку Юрій Васильович (Юрій Шукатка, головний тренер КІВС «Енергія» (U-15). – А. Т.) розбирає команду «на атоми» і дає нам певне завдання, яке ми стараємося виконати. І це стосується не тільки матчів з «Ураганом».

– Які поєдинки проти однолітків з «Урагану» тобі найбільше запам’ятались?
– Їх у мене було всього два, обидва поєдинки програли, чекаю наступного.

– Після того, як у віковій категорії U-15 з’явилась Вища ліга, протистояння між юнацькими командами «Урагану» та «Енергії» стали більш принциповими, ніж у віковій категорії U-13, коли ти грав проти івано-франківських опонентів?
– Зрозуміло, що чим старшими ми стаємо, тим більш принципово ставимося до кожної гри. Далі буде…

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.