11-го травня стартував перший етап послаблення карантинних обмежень, прийнятих для запобігання коронавірусної інфекції, який включає в себе зняття заборони на підготовку професійних спортивних команд за умови дотримання відповідних протиепідемічних та санітарних заходів.

А вже 13-го травня, гравці Народного футбольного клубу «Ураган» вперше за два місяці зібрались на майданчиках спортивного комплексу Академії НФК «Ураган», який являє собою закриту територію для тренувань та дозволяє забезпечити виконання умов задля запобігання поширенню коронавірусної інфекції. Футболісти у повному обсязі забезпечені масками та дезінфікуючими засобами, дотримуються всіх протиепідемічних умов та перед кожним тренуванням проходитимуть температурний скринінг. Під час самих тренувань гравці займатимуться у групах по 3-4 гравці.

– Протягом двох місяців карантину ми тримали тісний зв’язок з футболістами щодо їхнього самопочуття, – розповів лікар команди Богдан Шкварок. – На сьогоднішній день у всіх температура в межах норми, хлопці почувають себе добре і в хорошому настрої приступили до тренувань. Ми працюємо з дотриманнями всіх вимог медичного протоколу – зберігаємо масочний режим на вулиці та транспорті, дотримуємось соціального дистанціювання в приміщеннях, проводимо дезинфекцію ігрового спорядження та контролюємо температуру тіла.

За словами головного тренера Максима Павленка, триватиме тренувальний збір два тижні і був запланований ще до того, як оголосили про дострокове завершення сезону.

– Ми планували даний збір незалежно від того, чи продовжиться змагальний сезон чи ні. Протягом довгої паузи хлопці тренувались в індивідуальному режимі та в режимі відеоконференцій, де виконували комплекс вправ для підтримки фізичної форми. Попри те, що попереду не буде офіційних матчів, ми вирішили зустрітись з дотриманням всіх санітарних норм і завершити сезон хорошим настроєм, згадати миттєвості останнього сезону, підбити невеликі підсумки та спланувати подальшу співпрацю відповідно до того, коли стартуватиме наступний чемпіонат.

Збір триватиме протягом двох тижнів і пройде в режимі одноразових тренувань на день. Це зумовлено тим, що хочемо піти у відпустку попрацювавши з м’ячем і на майданчиках, адже попереду літня перерва і нам не хотілось би, щоб ця пауза була надто тривалою. Всі гравці здорові, в хорошому настрої і прагнуть розпочати тренування. Звісно, спостерігаємо за ситуацією в країні, тож плануємо і надалі дотримуватись всіх карантинних вимог, щоб зберегти здоров’я гравців і працюватимемо в «обережному» режимі, – підсумував наставник «драконів».

За матеріалами офіційного сайту НФК «Ураган» (Івано-Франківськ) 

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.