27 травня президент МФК «Продексім» Ігор Колихаєв зібрав команду, щоб поспілкуватися з гравцями та тренерським складом і оголосити, що з сьогоднішнього дня починається відпустка. Під час бесіди Ігор Вікторович підбив підсумки нинішнього сезону, розповів про плани на прийдешній сезон і побажав усім чудового літнього відпочинку. Прес-служба клубу задала кілька запитань президенту, і його відповіді точно не залишать вас байдужими. 

– Ігоре Вікторовичу, прийміть вітання з четвертим чемпіонським званням. Поділіться, будь ласка, секретом такого успіху. Або ж це закономірність, яка ґрунтується на систематичної правильно вибудуваній роботі?
– Спасибі велике за привітання. Так, ми і справді переписали історію українського футзалу, завоювали 4 чемпіонські титули поспіль. Кожен з гравців, тренерів і, найголовніше, уболівальників, внесли свій лепту в це чемпіонство. У чому секрет? По-перше, секрет у бажанні … У бажанні творити, в бажанні створювати, а найголовніший секрет у тому, що МФК «Продексім» – це велика сім’я. І якщо ти хочеш, щоб сім’я була успішною, її потрібно любити, оберігати і уособлювати. У цьому весь успіх.

– Які у Вас плани на майбутній сезон?
– Цілі і завдання у нас завжди одні й ті ж: перемога і тільки перемога. Крім перемоги нас нічого не цікавить. Завдання, поставлене перед гравцями і тренерським штабом – це перемагати. Перемагати завжди, перемагати скрізь. Ти завжди будеш заряджати гравців, мотивувати їх на перемоги. Ми чекаємо на повернення Хав’єра Родрігеса, який очолить клуб. Коли ми з ним прощалися, ми говорили, що двері нашого клубу завжди відкриті для нього, вболівальники його чекають, місто його любить. Я думаю, що це буде самим мотивуючим елементом для нашої футбольної сім’ї, і він буде прагнути досягти поставлених цілей. А найголовніше завдання – це забрати Кубок України, Суперкубок, тобто ті трофеї, яких у нас немає на сьогоднішній день; щоб ті хлопці, які викладаються день з дня на тренуваннях, придбали внутрішню впевненість, мотивацію, щоб у них горіли очі не тільки на тренуваннях, а і на іграх, незалежно від того, який суперник перед ними, бо у них основне завдання – перемогти.

– Ви вже сказали, що Хаві Родрігес повертається в команду. Чи будуть ще якісь трансферні новини у наступному сезоні?
– Ці питання будуть задані Хав’єру, і він, як головний тренер футбольного клубу, буде ставити завдання і запрошувати тих гравців, які будуть йому необхідні для виконання поставлених завдань. Він є основним маестро в даному клубі, тому до нього всі питання.

– На сьогоднішній день команда складається на 90% з гравців-українців. Це політика клубу або ж просто так склалися обставини?
– Хороше питання. Знаєте, в Україні живе близько сорока мільйонів людей, може, зараз менше людей перебувають на території нашої країни. Найголовніше завдання тренера – знайти цих гравців, які будуть виконувати поставлені завдання. Коли ми запрошували Хав’єра, головною умовою було, щоб команда була сформована з українських футболістів. Може, це будуть два легіонера, які будуть вести і давати динаміку розвитку якості гри, прийому м’яча, віддачі пасу, удару по воротах, дриблінгу та інших елементів футзалу. Але завдання номер один – це щоб в Україні грали якісні футболісти нашої країни. Тому все це залежить від тренера, того мотиватора, який зможе це зробити. 

За матеріалами офіційного сайту МФК «Продексім» (Херсон)

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.