Скажемо відверто: багато хто хотів побачити цю пару команд саме у фіналі, а не у серії за третє місце. Однак, спортивна доля вирішила, що «Столиця» та «БЧ» мають зустрітись у боротьбі за бронзові медалі чемпіонату Білорусі. Інша справа – кому після поразок у півфіналах вдалося краще налаштуватися?

«Столиця» вже на старті гри створила небезпечний момент біля воріт Рузина. Королишин перехопив м’яч біля чужого штрафного майданчику, однак забити в цьому епізоді український легіонер «Столиці» не зміг. Тим не менш, це був серйозний сигнал для підопічних Дмитра Камека. Однак, «залізничники» сприйняли цей сигнал спокійно та намагались грати у свою гру. Окрім того, вони подекуди намагались використовувати високий пресинг. Вочевидь, гості хотіли показати свої наміри на швидкий гол, який би дозволив гомельчанам надалі контролювати гру. Але гол, нехай і не швидкий, все-таки стався. На 7-й хвилині Андрієвський скористався помилкою Гібадулліна та вразив ворота Полякова – 0:1.

Мабуть, не можна сказати, що «Столиця» після цього пропущеного голу знітилась. Однак, деякий час в атаці у господарів майданчику мало що виходило. Однак, вже у середині першої половини гри «столичні» почали знаходити цю гру. До того ж, допомагало їм і те, що візаві з Гомеля збирали командні фоли до свого пасиву. А вже на 14-й хвилині мінчанам вдалося зрівняти рахунок. Микола Грицина вивів на ударну позицію Королишина, а той не схибив. Цей гол додав «столичним» упевненості у своїх силах. Більше того – незабаром вони ще заробили шостий фол для «БЧ». Королишин з 10-метрової позначки переграв Рузина і вивів «Столицю» вперед. «Залізничники» були змушені грати більш акуратно, аби не привезти собі ще більше проблем. Однак, треба сказати, що проблеми у підопічних Дмитра Камека все одно були, особливо коли «Столиця» застосовувала високий пресинг. Кілька разів гості помилялись в обороні, однак підопічні Олександра Савінцева не змогли скористатися цими помилками. Тим не менш, незадовго до кінця першого тайму Бето зробив рахунок 3:1 на користь «Столиці», через що положення «БЧ» стало скрутним.

У другому таймі «залізничники» намагались грати більш активно, адже рахунок спонукав їх це робити. Однак, у завершальній стадії атак гомельчанам не щастило. Щоправда, був у них шанс це зробити після того, як Поляков через ушкодження не зміг продовжити гру, і місце у воротах «Столиці» зайняв Лукша. Однак, цей голкіпер вже через деякий час показав свою готовність до гри, зробивши кілька «сейвів». І це можна вважати ключовим моментом матчу, оскільки Лукша піймав кураж, а гра «БЧ» в атаці розклеїлась. Не були схожими на самих себе Малишко та Єрьомін, які мали би вести партнерів за собою. А тут ще і рахунок став 4:1 на користь «Столиці» після того, як Королишин повернув «боржок» Грицині-старшому, а той «розписався» у воротах гомельчан. По суті, гру було зроблено, і фактично обидві команди догравали матч. Щоправда, під кінець гри «БЧ» спробував відіграти бодай би ще один м’яч, аби перед матчем-відповіддю у Гомелі мати більш-менш пристойне відставання в рахунку. Однак, фінальна сирена зафіксувала рахунок 4:1 на користь «Столиці», і тепер «БЧ» доведеться у повторній зустрічі відігравати три м’ячі.

Нагадаємо, що серія за третє місце складається з двох матчів, і володар бронзових медалей стане відомим за сумою цих двох поєдинків. Отже, вирішальна гра за «бронзу» відбудеться 12 червня у Гомелі.  

«Столиця» (Мінськ) – «БЧ» (Мінськ) – 4:1
Голи:
Королишин (14, 17 – з 10-метрового), Бето (20), Мик. Грицина (32) – Андрієвський (7)

«Столиця»: Поляков (Лукша, 27) – Раговик, Королишин, Гібадуллін, Щербич – Горбенко, Лазюк, Бето, Чібісов – Мик. Грицина
«БЧ»: Рузин – Малишко, Гуменюк, Кусков, Андрієвський – Євдокімов, Книга, Єрьомін, Казак – Сілівончік, Колб, Жаріков, Мазний.
Попередження: Раговик (20), Бето (28) – Гуменюк (17), Казак (35), Єрьомін (40)

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»
Фото: МФК «Столиця» (Мінськ)  

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.