Після першої гри фінальної серії, яка завершилась перемогою «Вітена» на останніх секундах овертайму, залишилось більше питань, ні відповідей на них. По-перше – чи змогли «вагоноремонтники» відійти від тієї поразки? По-друге – як той результат вплинув на підготовку підопічних Анатолія Яновського до домашньої гри? У цьому плані для «енергетиків» ситуація була трохи кращою. По-перше – підопічні Олексія Попова мали психологічну перевагу перед поїздкою до Гомеля. По-друге – в разі перемоги у другій грі «Вітену» залишався би один крок до чемпіонства. А якщо врахувати те, що наступна гра відбудеться в Орші, то шанси «енергетиків» точно мали би зрости.

У обох командах відбулись деякі зміни. Зокрема, у гостей «пост № 1» повернув собі українець Максим Лисенко, який пропускав попередній матч через дискваліфікацію. Окрім того, замість Дядічкіна у стартовій четвірці вийшов Якубов. Вочевидь, Олексій Попов зробив висновки з попередньої гри, тому вирішив довірити функції «наконечника» атак «енергетиків» саме Якубову. Що стосується господарів майданчику, то замість головного винуватця поразки «ВРЗ» у першій грі, Артема Золотухіна, у стартовій четвірці вийшов Дмитро Лось. Для гомельчан це однозначно мало би бути дуже якісним підсиленням.

Обидві команди розуміли, що перший гол у цій зустрічі може багато в чому змінити хід гри. Тому, і «ВРЗ», і «Вітен» намагались якомога більше не помилятись. Однак, це, вочевидь, було більше вигідно гравцям з Орші, адже, як ми про це казали, вони мали деяку психологічну перевагу. Тому, і в плані гри «енергетики» виглядали трохи цікавіше за своїх опонентів. Відповідно, вони подекуди створювали моменти біля воріт Дегтяренка, змушуючи його вступати у гру. І це трохи нагадувало малюнок попередньої гри. Однак, трохи згодом «ВРЗ» почав вирівнювати ситуацію на майданчику, і тоді вже Лисенку доводилося показувати свою воротарську майстерність. Однак, бувало і таке, що «Вітену» буквально щастило, адже протягом першого тайму гравці «ВРЗ» кілька разів перевіряли на міцність каркас воріт «енергетиків». Але оршанці не тільки вистояли, а і змогли відкрити рахунок. Це сталося наприкінці першого тайму, коли Рабико скористався помилкою Золотухіна та вивів гостей вперед, забивши «гол у роздягальню».

І знову ж таки – психологічна перевага була на боці «енергетиків». Однак, футзалісти «ВРЗ» розуміли, що їм відступати нікуди, тому їм треба було додавати обертів. Але перебіг подій у другому таймі складався так, що на майданчику спорткомплексу «Локомотив» було більше боротьби, ніж футзалу. Це було зрозуміло, адже рахунок був мінімальний, і будь-яка зміна на табло могла змінити хід поєдинку. І варто відзначити, що «ВРЗ» все-таки намагався знайти слабке місце у грі «Вітена». І на 31-й хвилині «вагоноремонтникам» таки усміхнулася фортуна. Гравці «Вітена» залишили ніким не прикритого Євгена Клочка, який наважився на дальній удар. Можливо, Лисенко і зміг би відбити цей удар, якби не рикошет, після якого м’яч опинився у воротах «Вітена». Тепер психологічні шальки терезів почали схилятись у бік «ВРЗ». Однак, варто віддати належне гостям – вони все-таки змогли швидко відійти від цього пропущеного голу. Однак, «ВРЗ» вже відчув, що він цілком реально може не тільки виграти цю гру, а і зрівняти рахунок у серії. Щоправда, з плином часу все більше складалося враження, що і цього разу основний час буде завершений унічию.

Однак, своє вагоме слово сказав один з лідерів «ВРЗ» Євген Клочко. На останній хвилині основного часу гри він зміг пробити через себе, і рахунок став 2:1 на користь гомельчан. «Вітен» намагався відповісти виходом Дмитра Клочка у формі п’ятого польового, однак реалізувати штучну більшість підопічним Олексія Попова не вдалося.

Таким чином, «ВРЗ» вдалося зрівняти рахунок у серії. І вже 14 червня в Орші буде зіграний третій матч «золотої» серії.

«ВРЗ» (Гомель) – «Вітен» (Орша) – 2:1
Голи:
Є. Клочко (31, 40) – Рабико (19)

«ВРЗ»: Дегтяренко – Лось, Є. Клочко, Осіновський, Чернейко – Матвеєнко, Заяць, Пінчук, Григор’єв – Лемешко, Березовський, Золотухін
«Вітен»: Лисенко – Д. Клочко, Гусаков, Рабико, Якубов – Петров, Рось, Перемітін, Батурін – Козел, Дядічкін
Попередження: Матвеєнко (23), Пінчук (36)
Рахунок у серії – 1:1 

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»
Фото: «Гомельські відомості»

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.