Перед черговим протистоянням у рамках фінальної серії чемпіонату Білорусі «Вітен» та «ВРЗ» залишились без своїх капітанів. І якщо Матвеєнко лише відпочивав через дискваліфікацію, і у четвертому поєдинку, який буде у Гомелі, він зможе допомогти «вагоноремонтникам», то у капітана «Вітена» Дмитра Клочка справи були кепські. Річ у тім, що під час другого поєдинку фіналу український легіонер «енергетиків» отримав ушкодження. Як стало відомо «5х5» зі своїх джерел, у лідера «Вітена» стався надрив задньої поверхні стегна. Тобто, десь два тижні Дмитро точно пропустить. А це означає, що для нього сезон фактично завершений. Тому, в цьому протистоянні обидві команди вивели на майданчик віце-капітани – Дядічкін та Григор’єв. Окрім того, не обійшлося і без змін у четвірках, які, перш за все, були пов’язані саме з відсутністю у складах обох команд капітанів.

Пам’ятаючи те, як проходили попередні два матчі у рамках фінальної серії, варто було чекати, що обидві команди знову будуть закриватись та чекати на помилки суперників. Однак, вже на початку третьої гри команди обмінятись моментами. При цьому, варто казати, що епізод, який створив Гусаков, був більш небезпечним. Тим не менш, жодній з команд не вдалося відкрити рахунок на старті матчу. І поступово гра стала переходити у спокійне русло. Щоправда, подекуди і «енергетики», і «вагоноремонтними» все-таки робили гру неспокійною, коли створювали небезпечні моменти біля чужих воріт. Але візуально складалось таке враження, що хоча «ВРЗ» і бив по воротах Лисенка трохи частіше (і статистика за підсумками першого тайму це потім підтвердила), та все-таки «Вітен» створював більш небезпечні нагоди. Наприклад, можна згадати, як в одному з епізодів ворота Дегтяренка від голу врятував каркас. У кількох епізодах і сам голкіпер «ВРЗ» показував свою воротарську майстерність. Тому, Гусакову, Перемітіну, Петрову доводилось часто хапатися за голову. Взагалі варто сказати, що друга четвірка «Вітена» виглядала більш мобільною та грала трохи швидше, ніж стартова. Вочевидь, це пов’язано з тим, що у ній не було кадрових змін.

І саме друга четвірка «Вітена» організувала перший гол у цій зустрічі. Це сталося на 15-й хвилині після контратаки, коли Петров вивів на ударну позицію Рося, а той підсік м’яч над Дегтяренком. Таким чином, Рось виправився за жовту картку, яку він отримав незадовго до цього. Щоправда, раділи «енергетики» недовго. Вже незабаром «ВРЗ» вдався випад 3 в 2, і Золотухін пробив поміж ніг Лисенку. Відзначимо тут передачу Євгена Клочка, який віддав пас у темп. Так рахунок став 1:1, але оскільки це була майже кінцівка першого тайму, то можна було зробити попередній висновок, що друга 20-хвилинка стане ще цікавішою.

Так, в принципі, і сталося. Обидві команди стали грати набагато швидше, ніж у першими. І такий перебіг подій, вочевидь, більше був на руку «Вітену», який почав бити по воротах Дегтяренка частіше, ніж це було у першому таймі. І це призводило до того, що у «ВРЗ» з’являлись проблеми у захисті. Зроштою, гол назрівав, і на 30-й хвилині таки назрів. Це Рось вивів Перемітіна на ударну позицію, і 14-й номер «енергетиків» зробив рахунок 2:1. Господарі майданчику спробували одразу закріпити свій успіх. Однак, замість того вони наразились на контратаку, яку влучним ударом завершив Золотухін. Але буквально тут же проявив свої лідерські якості Рось, який пройшов до воріт та змусив Дегтяренка знову діставати м’яч з сітки власних воріт. І знову «ВРЗ» треба було відіграватись. Однак, цього разу зробити швидку відповідь підопічним Анатолія Яновського не вдалося. Щоправда, у «вагоноремонтників» ще був час для того, щоб виправити ситуацію. Однак, коли на 37-й хвилині Перемітін оформив дубль та зробив рахунок 4:2 на користь «Вітена» стало зрозуміло, що навряд чи оршанці віддадуть цю гру. Гомельчани намагались відповісти грою з п’ятим польовим, однак і цей хід не приніс гостям бодай би якихось дивідендів.

Таким чином, вперше у цій фінальній серії одна з команд перемогла з різницею більше одного м’яча. Перемігши у третьому матчі, «Вітен» знову вийшов уперед у серії до трьох перемог. І якщо «Вітен» переможе 18 червня у Гомелі, то він стане чемпіоном Білорусі сезону 2019/2020 р. р.

«Вітен» (Орша) – «ВРЗ» (Гомель) – 4:2
Голи: Рось (15, 33), Перемітін (30, 37) – Золотухін (17, 32)
«Вітен»: Лисенко – Гусаков, Рабико, Дядічкін, Козел – Перемітін, Батурін, Рось, Петров –
«ВРЗ»: Дегтяренко – Золотухін, Чернейко, Лось, Осиновський – Пінчук, Рябцев, Заяць, Григор’єв – Є. Клочко, Селюк, Лемешко, Березовський
Попередження: Рось (15), Дядічкін (36), Перемітін (37) – Заяць (7), Пінчук (13), Рябцев (36)
Рахунок у серії – 2:1

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»
Фото: «
Спортнавины»

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.