Головний тренер «Food Centre-СумДУ» Іван Скіцко розповів клубному сайту про підготовку до нового сезону, новачків і поповнення на тренерській лаві.

– Іване Васильовичу, вітаю з поверненням з відпустки. Всі вже засумували за футзалом, розкажіть, які зараз плани у «Food Centre-СумДУ» під час підготовки до наступного сезону?
– Так, дякую, насправді усі уже зачекалися тренувань, тим паче, ми завершили минулий тренувальний процес не так, як того хотілося б у зв’язку з епідемією. Наразі можу сказати, що команда зібралася у своїй більшості у понеділок, шостого липня. Пройшли традиційний медогляд, усі здорові і готові до тренувального процесу.

– Давайте детальніше про план підготовки.
– Перший тиждень був «втягуючим». Без особливих навантажень, команда здала також тести фізичних здібностей, щоб я розумів, до яких навантажень готові гравці. Далі два тижні – типові навчально-тренувальні збори. Разом із тренером із фізичної підготовки Дмитром Дніщенком будемо робити все, що кожен підійшов до старту сезону в оптимальній якраз фізичній формі. Як бачите, інколи і я працюю з підопічними (посміхається). Потім підуть тижневі цикли, розбавлені контрольними матчами. Наразі ми прийняли рішення не їхати в Одесу на традиційний літній турнір, будемо заповнювати ці паузи контрольними матчами.

– Є уже якісь домовленості?
– Так, домовленості є, але багато залежить від того, чи поїдуть наші суперники якраз в Одесу. Наскільки мені відомо, у новому сезоні FAVBET Екстра-ліги буде харківська команда, де грає наш минулорічний капітан Денис Овсянніков. З нею плануємо зіграти, також вели розмови з «ДЕ Трейдингом» та «Кардиналом-Рівне». Плюс у Сумах дуже хороші команди аматорського рівня, та й не варто забувати про «Рятувальник», який зараз постійно тренується. Для нас роменська команда також буде хорошим спаринг-партнером.

– Клуб уже офіційно оголосив імена деяких новачків, розкажіть про них детальніше.
– Ми продовжуємо політику омолодження складу, що дасть змогу додати у швидкості якраз командної гри. Наразі ми вже домовилися з Віталієм Байцуром, Артемом Петренком та Андрієм Ціликом.

Байцур – гравець, який нам потрібен. Є досвід матчів високого рівня, плюс футзальна школа. Потенціал і можливості Андрія Цілика не варто зайвий представляти. Він уже пограв у грандах українського футзала, мав виклики у різноманітні збірні України, тим паче, по «Урагану» він знає, які у мене вимоги до футзалістів.

Детальніше зупинюся на Артемові Петренку. Я був присутній на матчах фінальної частини Другої ліги у Городенці, де мені порадили придивитися до нього. Він приємно здивував своєю грою у складі дніпровського «HUMAN», ми з ним після турніру поспілкувалися і досить швидко домовилися про подальшу співпрацю.

– А як щодо місцевих гравців, яких стало значно менше після минулого сезону?
– Наразі ми даємо шанс усім місцевим, хто хоче грати і розвиватися якраз у футзалі. З нами працює велика група місцевої молоді. Можливо, вони і не готові тут і зараз виходити в матчах FAVBET Екстра-ліги та давати результат, але якщо буде бажання і відповідна праця, то шанс вони точно отримають. Якщо конкретніше, то це Олександр Нагернюк, гравець із системи клубу, який встиг пограти небагато у Першій лізі позаминулого сезону. Також ми розглядаємо кандидатуру молодого голкіпера Євгена Балухти із «Сумихімпром-СДПУ» для підсилення складу. Також разом з іншими працює Дмитро Ігумнов. У нього є бажання грати і доводити, що поспішно ми зробили висновки по минулому сезону, і він може бути корисним клубу. Остаточне рішення по цій групі гравців буде прийнято уже ближче до серпня. І це лише невеликий перелік тих, за ким ми слідкуємо. Як уже приймемо остаточне рішення, то обов’язково чекайте інформації на нашому сайті.

– Чи є уже якісь конкретні завдання на наступний сезон?
– Поки що ми з президентом так далеко не заходили. Так, хочеться зіграти якнайкраще, це усім зрозуміло. Але, по-перше, ми ще не завершили комплектування складу, по-друге, ніхто не знає формат чемпіонату. Коли ці питання будуть вирішені, ми обов’язково конкретніше обговоримо наші плани та завдання.

– Крім гравців-новачків, у команді поповнення і у тренерському штаті.
– Так, з цього сезону мені буде допомагати Ярослав Пєсоцький. Він – не нова людина для українського футзалу. Наскільки я пам’ятаю, він був також у тренерському штаті, коли команда «СумДУ» ставала переможцем Першої ліги. Я абсолютно нормально ставлюсь до його залучення і згоден з позицією президента, який хоче, щоб з часом у команді був свій, сумський тренер.

За матеріалами офіційного сайту ФК «Food Centre-СумДУ» (Суми)

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.