Поєдинок у Хмельницькому викликав інтерес через кілька причин. По-перше – саме у Хмельницькому довелося дебютувати у FAVBET Екстра-лізі представникам Харкова – команді «Моноліт/Viva Cup». І було цікаво подивитись, наскільки вдалим буде цей дебют у елітному дивізіоні українського футзалу для підопічних Романа Перадзе. У свою чергу, для «Сокола» поєдинок стартового туру чемпіонату України був своєрідним іспитом, адже хмельницька команда оновилась майже на 70 %. Про що казати, якщо другу четвірку складали здебільшого 15-16-річні гравці. Хоча одразу скажемо, що ці, за футзальними мірками, малюки, як раз і зробили гру.

Але початок поєдинку все-таки був за харків’янами. Підопічні Романа Перадзе, звичайно, за рахунок зіграності та досвіду окремих гравців, переважали «соколят» в ігровому плані. Тому, і не дивно, що саме гості здебільшого створювали моменти біля чужих воріт. Однак, Шевченко в кількох епізодах врятував свою команду. Ще в одному моменті подолян виручила стійка, в яку влучив м’яч після удару Пугача. У «соколят» по такій грі майже не було моментів біля воріт Бутова. Однак, перша акцентована атака одразу стала гольовою. Це сталося на 14-й хвилині, коли Данилюк отримав пас від Шевченка, вийшов на побачення з Бутовим та пробив у дальню «дев’ятку». А за дві хвилини Гуцуляк зміг залишити не при справах Рибака та пробив поміж ніг Бутову – так рахунок став 2:0. Після таких подій харків’янам треба було зібратися з думками, і перерва, яка наближалась, була дуже доречною.

Та вже після перерви Хамдамов зміг зробити рахунок 3:0 на користь «Сокола». Щоправда, майже одразу Владислав Моспан, який проводив свою першу зміну на майданчику, зміг відквитати один м’яч. І здавалося, що слобожанці одразу підуть великими силами вперед, щоб відігратися. Однак, навіть якщо у гостей і були спроби бодай би скоротити своє відставання до мінімуму, то вони не приносили результату, хоча відносно непогані нагоди мали Терентьєв, Пугач та Овсянніков. Проблем харків’янам додавав ще той факт, що вони дуже швидко заробили чотири фоли, тому були змушені грати більш обережно. І цим намагалися скористатись ті ж самі Гуцуляк, Хамдамов, Абзалов. Однак, збільшити свою перевагу в рахунку підопічним Романа Ковальчика не вдавалося.

На останніх хвилинах зустрічі Роман Перадзе випустив В’ячеслава Чуднова в якості п’ятого польового. Однак, і розіграш штучної більшості не приносив команді з Харкова якихось дивідендів. Скоріше, навпаки – в одному з епізодів гості ледь не пропустили, але їх ворота врятувала стійка. Зрештою, кінець матчу обидві команди поступово догравали, розуміючи, що навряд чи у цій грі ще будуть якісь цікавинки. Тому, все прийшло до логічної, але водночас трохи несподіваної перемоги «Сокола», адже мало хто сподівався, що оновлена на 70 % молода хмельницька команда зможе зняти «скальп» з команди, яка перед грою вважалась претендентом на три очки в цій зустрічі.  

«Сокіл» (Хмельницький) – «Моноліт/Viva Cup» (Харків) – 3:1
Голи
: Данилюк (14), Гуцуляк (16), Хамдамов (21) – В. Моспан (22)

«Сокіл»: Шевченко, Бабенко – Хамдамов, Пєрвєєв, Бабак, Абзалов – Сохорук, Гуцуляк, Данилюк, Токар – Боднар
«Моноліт/Viva Cup»: Бутов – Овсянніков, Д. Бондар, Масленніков, Терентьєв – Васильєв, Головень, Рибак, Пугач – В’яч. Чуднов, В. Моспан
Попередження: Пугач (24), В’яч. Чуднов (34)

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.