На домашній матч проти «ІнБева» львівська «Енергія» виходила в якості одного з лідерів чемпіонату за підсумками двох зіграних турів, поступаючись двома очками «Продексіму». А от «ІнБеву» потрібно було виправляти своє становище, адже один пункт у графі «Очки» – це зовсім не те, на що розраховували «пововари» після двох стартових поєдинків чемпіонату. До того ж, гості мали ще одну мотивацію для перемоги – наставник житомирської команди Михайло Соколовський у день гри святкував свій день народження. Тому, можна було передбачити, що гості будуть налаштовані по-бойовому.

У порівнянні з поєдинком проти «Моноліт/Viva Cup» Михайло Соколовський зробив одну зміну в стартовій четвірці – замість Дзюби з’явився Іванов. Що стосується «енергетиків», то у них суттєвих змін не було, і зі старту вийшли ті, хто, власне кажучи, і повинен був вийти. «Енергія» спробувала одразу заволодіти ініціативою, але закріпитись на половині майданчику житомирян підопічним Валерія Легчанова не вдалося. Натомість, «пивовари» спробували кілька разів потурбувати Пітулю, і треба сказати, що вони цілком реально могли відкрити рахунок у грі. Проте, підопічним Михайла Соколовського не вистачало фарту та холоднокровності при завершенні атак. Зрештою, «Енергія» змогла перевести гру ближче до чужоїх половини майданчику. І коли «зелено-білим» це вдалося, то біля воріт Мельника почали з’являтись моменти. А вже ближче до середини першого тайму «енергетики» змогли повести в рахунку після класного дальнього удару Пелеха. На цьому господарі майданчику не зупинились. На початку 11-ї хвилини Ременець прострілив у штрафний майданчик «ІнБева», розраховуючи там знайти когось зі своїх, але на шляху м’яча став Карбула, від якого «снаряд» знову влетів у ворота Мельника, після чого Михайло Соколовський був змушений тайм-аут.

«Енергія» після цього продовжувала контролювати гру, проте подекуди дозволяла атакувати і суперникам. І цією «щедрістю» «ІнБев» двічі міг скористатися. Зокрема, в одному з епізодів у гру довелося вступити Пітулі, щоправда, він це зробив не зовсім впевнено, але, на його щастя, «ІнБев» цим не скористався. В іншому епізоді міг відзначитись Бакум. Але в цілому гра проходила під контролем «Енергії», яка створювала трохи більше небезпечних моментів, ніж суперники.

«ІнБев» більш активно розпочав другий тайм, і на його =початку Бланк міг забити «гол з роздягальні», але йому завадив це зробити Пітуля. Львів’яни відповіли моментом Струка, який намагався грудьми переправити м’яч у ворота Мельника, проте голкіпер «ІнБева» ліквідував цю загрозу. Після цього команди ще раз обмінялись моментами, але ані «Енергії», ані «ІнБеву» не вдалося змінити цифри на табло Палацу спорту «Галиччина». Такі активні дії з боку обох команд обов’язково мали привести до голу в будь-які ворота. Щоправда, якщо справа стосувалась тих моментів, які створювала «Енергія», то тут, перш за все, треба відзначити Мельника, який робив усе можливе для того, щоб м’яч не опинився втретє у воротах «ІнБева». Але при цьому зазначаємо, що подекуди і фарт був на боці житомирян. Так само про фарт можуть казати і львів’яни, оскільки на 26-й хвилині вони привезли собі проблеми, за що Бланк цілком реально міг покарати, але він не зміг змусити Пітулю капітулювати. Однак, він це зробив на 27-й хвилині, коли відважився на дальній удар по воротах «Енергії». Пітуля не зміг належним чином зреагувати на цей удар, тому він побачив м’яч вже у сітці власних воріт.

Цей гол, безумовно, додав інтриги цьому поєдинку. До того ж, «ІнБев» зрозумів, що ще далеко не все втрачено у цій грі. До того ж, на руку гостям був той факт, що «Енергія» дуже швидко здобувала фоли до свого пасиву. «ІнБев» у цьому контексті грав майже бездоганно. До того ж, він подекуди створював контратаки. Наприклад, після одного з таких випадів ледь не забив Карбула. Але ближче до середини другого тайму вже «енергія» активізувалась, і Мельнику довелося показувати свою воротарську майстерність. Та на 30-й хвилині голкіпер «ІнБева» нічим не зміг допомогти своїй команді, коли відзначився Танський. Перед цим, щоправда, Мельник зміг впоратися з ударом Когута, однак з добиванням від згаданого вище Танського нічого вдіяти не зміг.

«ІнБев» одразу пішов відіграватись, і навіть «привіз» «Енергії» п’ятий фол. Однак, якихось дивідендів з цього підопічні Михайла Соколовського не отримали. Натомість, львів’яни продовжували створювати гострі епізоди біля воріт Мельника, змушуючи його рятувати свою команду від голу. Таким чином, галичани не тільки тримали оборону житомирян у тонусі, а і не давали можливості своїм візаві здобути право на дабл-пенальті. Це, відповідно, не влаштовувало Михайла Соколовського, який на 36-й хвилині взяв тайм-аут, після якого, якщо логічно обґрунтувати перебіг подій, у «ІнБева» мав би з’явитись зайвий польовий гравець. І трохи пізніше Дзюба таки вийшов у якості п’ятого. І незадовго до кінця гри саме розіграш зайвого гравця призвів до шостого фолу для «Енергії». Але Дзюба не зміг переграти Пітулю з 10-метровогої позначки. Після цього «Енергія» організувала атаку, яка могли би зняти всі питання щодо переможця зустрічі, проте вона не дійшла до логічного кінця. Тим не менш, галичани змогли відстояти приємний для себе результат та здобули другу домашню перемогу.       

«Енергія» (Львів) – «ІнБев» (Житомир) – 3:1
Голи:
Пелех (9), Карбула (11 – автогол), Танський (30) – Бланк (27)

«Енергія»: Пітуля – Струк, Танський, Когут, Кузь – Легендзевич, Гасюк, Марциняк, Ременець – Буньо, Пелех, Ковальчук
«ІнБев»: Мельник – Іванов, Бакум, М. Чеберяк, Бланк – Дзюба, Карбула, Соцький, Івановський – Литвиновський, Вакула
Попередження: Гасюк (31) – Іванов (8), Бланк (19)
На 39-й хвилині Дзюба («ІнБев») не реалізував 10-метровий.

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»
Фото: Сергій РОЗДУМ

 

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.