HM2_8846

Головний тренер юнацької збірної України (U-19) Віталій Одегов підсумував стартові два дні навчально-тренувального збору у Броварах, окреслив завдання на його заключну частину та розповів про те, як команда компенсує тимчасову відсутність міжнародних товариських матчів.

– Віталію Олексійовичу, минули два дні НТЗ у Броварах. Розкажіть, як їх провела юнацька збірна, а також якими є завдання на два наступних дні?
– Перші два дні минули у нормальному робочому режимі. Хлопці приїжджають до розташування збірної у доброму гуморі та з позитивними емоціями. Ми працюємо у дворазовому режимі: маємо тренування вранці та ввечері. На цей збір ми викликали цілу низку дебютантів. Новачки юнацької збірної справляють досить позитивне враження як у діях на паркеті, так і поза ним. Якщо казати про тактичні моменти, то команда працювала на вдосконалення системи гри «3 в 1», відпрацьовували гру під час позиційних атак, а також з використанням «стовпів». Під час заключної частини збору будемо працювати над виконанням стандартних положень. Окрім того, сьогодні юнацька збірна проведе товариський матч про «Сервіта» – команди, яка є представником Вищої ліги чемпіонату Києва (в останній момент суперник для нашої збірної змінився – їм став столичний «ХІТ-2», який поступився «синьо-жовтим» з рахунком 1:2. – А. Т.) .  

– Чи відбулися якісь зміни у складі команди, який прибув на навчально-тренувальний збір?
– З прикрістю констатую, що вони дійсно відбулися. З об’єктивних причин на збір не приїхали Олександр Дичук та Максим Малиновський. Зі свого боку лише можу побажати хлопцям міцного здоров’я! На жаль, сьогодні весь світ змушений звикати до нових реалій. Однак, нічого не можемо цьому протиставити. Зазначу, що на збір був викликаний ще один новачок: Олександр Крук з «Рівнестандарта-ДЮСШ №4». 

– Ви вже зазначили про те, що у списку команди з’явилося багато нових імен. Чи маєте перелік потенційних кандидатів і на майбутнє?
– Безумовно, такий список є. Передусім, варто відзначити гравців з хмельницького «Сокола», які виступають у FAVBET Екстра-лізі. Однак, розраховувати на них вже зараз завадила ситуація з епідемією коронавірусу. Зокрема, планували викликати Владислава Первєєва.

– У своєму нещодавньому інтерв’ю тренер воротарів юнацької збірної України Олексій Сагайдаченко казав про те, що у листопаді наша команда проведе міжнародні товариські матчі з польськими однолітками. Чи відбудуться ці зустрічі?
– На жаль, поєдинки зі збірною Польщі не відбудуться. Ми вже розмірковуємо над тим, де проводити НТЗ замість цих матчів та в якому форматі це робити. Якщо не знайдемо збірну для спарингів – збір відбудеться в Україні, а матчі проведемо з аматорськими або професійними командами.

 У зв’язку з коронавірусом юнацька збірна вимушено перейшла на товариські матчі з українськими командами замість міжнародних зустрічей. Наскільки їх можна назвати гідною заміною?
– На моє переконання, заміна, безумовно не є рівноцінною. Матчі з однолітками, які представляють іншу країну – це завжди додаткова зацікавленість, мотивація та відповідальність. Такі події можна сміливо назвати більш емоційними. Безумовно, і зараз хлопці знаходяться у розташуванні збірної та захищають її кольори у таких спарингах. Однак, вони, все ж грають, з футзалістами, які є їхніми співвітчизниками. Натомість, міжнародні поєдинки – це шанс познайомитися і протистояти іншому стилю футзалу від суперника, бути емоційно підготовленими під час того, коли вболівальники підтримують суперників. Саме цих складових нам дуже бракує сьогодні. Постійна наявність таких матчів і є певною емоційною адаптацією на шляху до майбутніх офіційних зустрічей. Тим не менш, ми не засмучуємося! Будемо намагатися гідно вийти з цієї ситуації.

За матеріалами офіційного сайту Асоціації футзалу України 
Фото: УЄФА

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.