Поки у світі відбуваються різні поєдинки за участю збірних (зокрема, у Європі зараз проходять поєдинки плей-оф чемпіонату світу та Євро-2022), багато хто з футзальних уболівальників звернув свій погляд у бік Іспанії. І недарма. Адже там мав відбутись найбільш очікуваний з усіх товариських матчів цього міжнародного «вікна», адже зустрічались одвічні  суперники – збірні Іспанії та Бразилії.

З різних причин до складів обох команд були відсутні деякі провідні гравці. зокрема, були відсутні Айкардо, Пола, Гадейя, Матеус тощо. Однак, у збірних Іспанії та Бразилії така довго лавка запасних, що втрата провідних гравців може і не відчуватись. Хоча по ходу матчу складалось враження, що зазначених вище футзалістів (і не тільки їх) обом командам не вистачає.  

Перед початком поєдинку відбулась церемонія вшанування одного з лідерів нинішньої збірної Іспанії. Легендарний Мігелін проводив свій сотий поєдинок у складі «Червоної Фурії», тому йому керівництво Королівської Іспанської футбольної федерації подарувало пам’ятну футболку. Однак, на цьому приємні передматчеві миттєвості закінчились, бо далі вже почалась гра, яка хоч і мала товариський характер, та все-таки була принциповою. 

Мігелін зіграв сотий матч за збірну Іспанії.

Бразильці почали першу половину поєдинку більш активно, і вже на старті гри могли забити, однак Карлос Баррон не дав це зробити Феррао. Це був своєрідний «дзвіночок» для підопічних Федеріко Відаля. Однак, іспанці це і самі зрозуміли, тому вони намагались одразу пересунути гру подалі від своїх воріт. Однак, все-таки візуально було видно, що збірна Бразилії в плані командної гри та побудови своїх атак виглядала цікавіше за «селесьйон». До того ж, у підопічних Маркіньйоса Шав’єра були небезпечні дальні удари, які постійно тримали у напрузі Карлоса Баррона. І на 11-й хвилині бразильці таки повели в рахунку. Це сталося після того, як Адрі сфолив у своєму штрафному майданчику проти Даніеля Ширайші. Шестиметровий чітко виконав Феррао, який не залишив Баррону ніяких шансів. 

Феррао забиває гол з пенальті у ворота Карлоса Баррона.

Іспанці майже одразу спробували активізуватись, але швидко відповісти своїм голом піренейцям не вдалося. Тим не менш, господарі майданчику ближче до кінця першого тайму додали в активності та стали більше тривожити Ронкальйо. На руку їм був і той факт, що у бразильців вже було п’ять фолів. На 16-й хвилині іспанці ледь не зрівняли рахунок, але Адрі не зміг втілити у гол передачу Серхіо Лосано. Але «Червона Фурія» не зупинилась, і на останніх секундах першої 20-хвилинки таки зрівняла рахунок. До голу призвів кутовий, який завершив точним ударом Чіно. Так рахунок став 1:1.

Забитий «гол у роздягальню» додав драйву в атаці підопічним Феде Відаля, які цілком реально могли забити «гол з роздягальні». Але бразильцям вдалося відсунути гру подалі від своїх воріт. Щоправда, тут у підопічних Маркіньйоса Шав’єра з’явилась інша проблема – вони почали збирати фоли. І один з цих фолів призвів до проблем. Річ у тім, що на 26-й хвилині іспанці заробили штрафний. З одного боку – він теоретично не був таким вже небезпечно. Але з іншого боку – іспанці змогли розіграти цей «стандарт» таким чином, що м’яч дійшов до Абресіто, який перевів «пошту» у ворота Ронкальйо – 2:1. Тобто, два м’ячі футзалісти збірної Іспанії забилипісля «стандартів». 

Рахунок стає 2:1 на користь збірної Іспанії.

Бразильці тепер були змушені відіграватись. Відповідно, вони йшли великими силами на ворота Дідака, який захищав ворота збірної Іспанії у другому таймі. Однак, незважаючи на те, що у Феррао та компанії виникали моменти біля іспанських воріт, та рахунок залишався незмінним. До того ж, на 33-й хвилині бразильці привезли собі дабл-пенальті. Серхіо лосано міг зробити перевагу іспанців більш-менш комфортною, та з ударом «буйвола впорався Ронкальйо.

На останніх хвилинах поєдинку бразильці пішли вп’ятьох та суттєво посилювали тиск на ворота Дідака. Але іспанці грамотно грали в обороні, та і сам Дідак подекуди надійно підстраховував своїх партнерів по команді. Зрештою, на останніх секундах матчу бразильці припустилися помилки, яка дозволила іспанцям вийти на порожні ворота, але гол вони забили вже після фінальної сирени. Тому, це взяття воріт не було зараховано, і рахунок залишився 2:1 на користь «Червоної Фурії». І це був найкращий поєдинок для Мігеліна.    

Іспанія – Бразилія – 2:1
Голи:
Чіно (20) – Феррао (11 – з 6-метрового), Абресіто (26)

Іспанія: Карлос Баррон (Дідак, 21) – Серхіо Лосано, Рауль Кампос, Ортіс, Адрі – Толра, Солано, Мігелін, Хоселіто – Хосе Руїс, Абресіто, Фернандо, Чіно  
Бразилія: Ронкальйо – Феррао, Артур, Дієго, Марлон – Парадзінскі, Феліпе Валеріо, Марсел, Даніель Ширайші – Марсеніо, Рафа, Рафаель Рато, Лео Сантана  
Попередження: Рафаель Рато (13), Артур (29)
На 33-й хвилині Серхіо Лосано (Іспанія) не реалізував 10-метровий (воротар).

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.