8 грудня у Білозір’ї стартує перший з’їзний тур чемпіонату України з футзалу у віковій категорії U-17 серед команд Юнацької Екстра-ліги. Цьогоріч ЮЕЛ починається трохи пізніше, ніж ми звикли. Зазвичай цей чемпіонат починався у листопаді та грався у форматі «дім-виїзд». Але у цьому сезоні буде турова система, і перший тур ЮЕЛ буде зіграно у Білозір’ї, що на Черкащині.

У порівнянні з минулим сезоном, до ЮЕЛ додалося кілька нових команд, які грали у минулому сезоні у Першій лізі (U-17) або у Вищій та Першій лізі (U-15). Тому, можна сказати, що це буде наполовину оновлена Юнацька Екстра-ліга. Але для початку ми познайомимо Вас зі складом команд-учасниць чемпіонату.

«Іллічівець-ДЮСШ» (Чорноморськ/Роздільна)
КІВС «Енергія» (Львів)
«Ураган» (Івано-Франківськ)
«Любарт» (Луцьк)
«Угорники» (Івано-Франківська обл.)
ДЮСШ (Валки)
КДЮСШ № 1 – МСК «Дніпро» (Черкаси)
КДЮСШ «Барса» (Шостка)
«Олімпік» (Чорноморськ)
«ДЮСШ № 4 – Кардинал-2 – Рівнестардарт» (Рівне)

Як ми бачимо, з учасників попереднього сезону залишились чинний чемпіон ЮЕЛ, «Іллічівець-ДЮСШ», а також КІВС «Енергія», «Ураган» та команда з Рівного, яка має назву «ДЮСШ № 4 – Кардинал-2 – Рівнестандарт». Ця команда у минулому сезоні називалась «Кардинал-ДЮСШ № 4». Однак, враховуючи те, що вихованці ДЮСШ № 4 вже у минулому сезоні долучались не тільки до основного складу «Кардинала-Рівне», а і до «основи» команди «Рівнестандарт – ДЮСШ № 4», яка грала у Другій лізі, то і назва така.

Окрім того, ми бачимо серед учасників нового сезону команди, які у минулому сезоні грали у Першій лізі (U-15) – це луцький «Любарт» та ДЮСШ (Валки) – це колектив з Харківської області. І це буде фактично єдина команда, яка цьогоріч представлятиме Харків у ЮЕЛ, хоча ми пам’ятаємо, що протягом останніх сезонів харківський футзал представляли або збірна Харківської області, або ДЮСШ «Хвиля». Перейшла до ЮЕЛ ще одна команда, яка у минулому сезоні грала у віковій категорії U-15, але у Вищій лізі – це чорноморський «Олімпік», який непогано показав себе у минулому сезоні.

Також зіграє у ЮЕЛ минулорічний переможець Першої ліги (U-17) – ФК «Угорники» з Івано-Франківської області. Також з Першої ліги до ЮЕЛ перейшли шосткінська КДЮСШ «Барса» та КДЮСШ № 1 – МСК «Дніпро» з Черкас. І шосткінці, і черкащани непогано себе показали у минулому сезоні, тому тепер вони спробують себе на новому рівні.

Пропонуємо Вашій увазі розклад матчів 1 туру.

8 грудня.

13.00. КІВС «Енергія» (Львів) – «Олімпік» (Чорноморськ)
14.20. «Ураган» (Івано-Франківськ) – «Угорники» (Івано-Франківська обл.)
15.40. «ДЮСШ № 4 – Кардинал-2 – Рівнестандарт» (Рівне) – «Любарт» (Луцьк)
17.00. «Іллічівець-ДЮСШ» (Чорноморськ/Роздільна) – ДЮСШ (Валки)
18.20. КДЮСШ № 1 – МСК «Дніпро» (Черкаси) – КДЮСШ «Барса» (Шостка).

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»   

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.