З 12 по 15 січня у Білозір’ї відбудеться другий з’їзний тур чемпіонату України у віковій категорії U-11 серед команд Вищої ліги. Нагадаємо, що перший з’їзний тур цього чемпіонату проходив з 1 по 4 грудня у Крижанівці. За підсумками того туру в турнірній таблиці встановилося двовладдя, адже столична ДЮСШ № 25 та «Гопри» з Голої Пристані набрали максимум очок. І тим цікавіше буде поспостерігати за очним протистоянням цих команд. Однак, у цьому з’їзному турі вони не зустрінуться. Їх очний двобій ми зможемо побачити вже у рамках третього з’їзнго туру. Хоча, у обох поточних лідерів у другому з’їзному турі будуть далеко не найлегші матчі. Зокрема, ДЮСШ № 25 доведеться зустрітися з шосткінською «Барсою» та івано-франківським «Ураганом». І кожний з цих суперників – не подарунок. Щоправда, і у «Гопри» теж будуть незручні суперники. Зокрема, це стосується «Флагмана» та «Іллічівця». Однак, є така підозра, що у підопічних Олександра Бурковського календар буде все-таки трохи легшим, ніж у киян. Але про це ми поговоримо трохи згодом. Спершу переглянемо результати першого з’їзного туру та поточну турнірну таблицю.

Результати матчів першого з’їзного туру 

Турнірна таблиця 

Отже, як ми сказали вище, у другому з’їзному турі ми не побачимо очного протистояння між ДЮСШ № 25 та «Гопри». Однак, з іншого боку – буде багато матчів, щодо яких виникають цікаві питання. Перш за все, звертаємо увагу на матчі за участю команд «Ураган» (Івано-Франківськ), «Барса» (Шостка) та «Флагман» (Одеса). Хто х них матиме шанси втрутитися у боротьбу лідерів? У кого вже зараз вимальовуються перспективи на бронзові медалі? Чи зможе доєднатися до цих команд «Іллічівець»? Для того, щоб відповісти на ці питання, звичайно, потрібно буде слідкувати за іграми. Але зараз спробуємо зробити невеличкий аналіз, який роз’яснить нам поточну ситуацію в турнірній таблиці.

«Барса» наразі посідає третю сходинку, випереджаючи «Ураган» на одне очко. І вже 13 грудня ці команди зіграють між собою. Однак, при цьому в обох команд не самий легкий календар у цьому турі. Зокрема, і шосткінцям, і «ураганівцям» доведеться зіграти з ДЮСШ № 25. А у «Барси» ще буде непростий матч з «Флагманом». Взагалі це покоління у «Барси» наразі вважається одним з найбільш перспективних. Однак, зараз хочеться подивитись на Кируту, Ждамирова та компанію саме в таких поєдинках, майже топових. І це буде справжнім тестом для представників Сумщини. Якщо вони цей тест пройдуть, то цілком реально зможуть претендувати на бронзові медалі – це як мінімум. А там, можливо, вони втрутяться і у боротьбу за медалі більш вищого ґатунку.

Що стосується «Урагану», то ми з цією командою фактично будемо вдруге знайомитись. Чому? Річ у тім, що у Крижанівку юних «драконів» возив Богдан Ольшанецький, який замінив Романа Шведа, котрий, власне кажучи, і тренує цих хлопчаків. Тоді наставник «Урагану» не зміг поїхати через проблеми зі здоров’ям. Богданові Ольшанецькому тоді довелося знайомитися з можливостями гравців вже по ходу змагань. І якщо перший мглинець вийшов глевким, то потім Ольшанецький розібрався, де і від кого буде більше користі, і результати не змусили на себе довго чекати. Зараз же у Білозір’я івано-франківську команду має привезти саме Роман Швед. Тому, з цієї точки зору буде цікаво подивитись на різницю між «ситуативним» «Ураганом» Ольшанецького та «стандартним» «Ураганом» Шведа. Звісно, багато що буде залежати від вдалої гри лідерів «драконів», особливо Стойка. Цей гравець довів свою важливість у драматичному поєдинку з «Флагманом», тому і тут ми чекатимемо від нього таких самих дій, які має показувати справжній лідер.

Майже те ж саме можна сказати і про «Флагман». Там теж є лідери, які роблять гру (перш за все, мається на увазі Патрон). Одеська команда – цілком та повністю тренерська, зі своїм почерком. І у «Флагмана» не було таких серйозних кадрових змін на тренерському містку, як в «Урагані». В цьому, звичайно, одесити мають певну перевагу. Але тепер цю перевагу треба підтвердити ще і результатом.

Як можна було помітити, ми не згадали про «Оріон» з Нової Борової. Чому? Причина проста. Хоча «Оріон» зараз і посідає поточне п’яте місце з шістьма очками, випереджаючи «Флагман» лише за додатковими показниками, та все ж таки, варто сказати, що у представників Житомирщини буде дуже важкий календар у другому з’їзному турі. «Оріону» доведеться зіграти майже з усіма командами з верхньої частини турнірної таблиці. Єдиним шансом для того, щоб узяти бодай би якісь очки, наразі виглядає матч проти одеського «Чорного моря», яке наразі є одним з аутсайдерів. Однак, з іншого боку – «Чорне море» теж не треба скидати з рахунків. Одесити, думаємо, цілком реально зможуть надолужити втрачене та поборотися бодай би за топ-п’ятірку. Однак, детально про шанси «Чорного моря» на цьому турі ми поговоримо трохи нижче…

А поки звернемо увагу на «Іллічівець». Ми звикли, що ця команда завжди грає на максимальний результат (поточний сезон у Вищій лізі (U-15) поки враховувати не будемо. Однак, якщо брати до уваги саме команду U-11, то є всі підстави вважати, що вона не до кінця ще розкрила свій потенціал. Зокрема, є така думка, що у Крижанівці десь не вистачало Врублівського. Цей хлопчик лише 2012 року народження, проте вже зараз видно, що у нього по-футзальному світла голова. І його гра могла би додати команді нестандартності. Подивимось, як буде в цьому з’їзному турі, особливо якщо згадати, що у команди з Чорноморська будуть непрості поєдинки з «Гопри», «Барсою» та «Ураганом», з яким у «Іллічівця» традиційно принципове суперництво у будь-якій віковій категорії.  

Що стосується трьох команд-аутсайдерів, то тут ситуація наступна. З одного боку – незвично бачити «Чорне море» та ДЮСШ № 4 серед аутсайдерів. З іншого боку – у «Чорного моря» команда U-11 була зібрана фактично минулого року, і зараз одеська команда лише здобуває досвід, який буде необхідний для того, щоб створити боєздатну команду, яка була би такою ж амбітною, як «Чорне море» (U-15). Але для цього ще треба трохи почекати. Щодо рівнян, то наразі важко від них чогось вимагати. Команда з Рівного, на наш погляд, ще шукає себе та свій ігровий почерк. Тому, ці дві команди поки і посідають два останніх місця з нулем у графі «Очки». Однак, не варто цьому приділяти багато уваги, тому що і одесити, і рівняни точно ще не сказали свого слова в цьому сезоні. Але ж скажуть!

Житомирський «Фенікс-Атлет», якщо подивитись на результати першого з’їзного туру, не зовсім вдало його провів. Однак, автору цього матеріалу вдалося поспілкуватися з представниками тренерського штабу житомирян, які запевнили, що команда має мотивацію зіграти у Білозір’ї краще, ніж у Крижанівці, У «атлетів» є стимул показати, що вони напрацювали за той час, поки була пауза між турами. До того ж, календар туру, будемо відверті, цьому сприяє.

Отже, що на нас чекає у Білозір’ї? Пропонуємо Вашій увазі календар матчів другого з’їзного туру. 

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»  

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.