Офіційний сайт Асоціації футзалу України повідомляє про те, що матч першого туру відбіркового етапу Євро-2022 між збірними України та Данії не відбудеться. Річ у тім, що влада Данії не дозволила футзальній збірній своєї країни виїхати до України у зв’язку з посиленням обмежень, пов’язаних з пандемією коронавірусу. Повідомляється, що українська сторона вживала всіх можливих заходів, щоб вести боротьбу за очки у спортивній площині та провести матч зі збірною Данії. Окрім того, проводилися неодноразові консультації з УЄФА та Данським футбольним союзом. Асоціацією футзалу України був запропонований варіант дзеркальних змін у проведенні поєдинків між збірними України та Данії, який передбачав те, що матч №5 групового етапу Євро-2022 Данія – Україна буде зіграний 27 січня, а матч №1 Україна – Данія відбудеться 7 квітня. Однак, ані Данський футбольний союз, ані влада країни не надали АФУ гарантії можливості в’їзду збірної України до Данії. Відповідно, долю цього матчу вирішуватиме УЄФА.

Нагадаємо, що це вже не перший випадок, коли одна з команд не виїжджає на відбірковий поєдинок Євро-2022. Під час раунду плей-оф, який проходив за підсумками кваліфікаційного етапу, збірна Англії не поїхала на матчі проти збірної Північної Македонії, яка фактично без боротьби пройшла до групового етапу.

Зазначимо, що збірна України проведе наступний матч відбору на Євро-2022 31 січня на виїзді проти збірної Албанії. Поєдинок розпочнеться о 19.00 за київським часом на майданчику «Тірана Олімпік Парк».

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.