Поєдинок між «Мовістар Інтером» та «Продексімом» розпочинав програму другого ігрового дня 1/8 фіналу Ліги чемпіонів. Але водночас для українських вболівальників це був головний поєдинок, оскільки «Продексім» мав можливість переписати історію та вийти до «Фіналу восьми». Але для цього потрібно було обіграти найтитулованішу команду Європи – «Мовістар Інтер».

У обох команд були певні втрати. Зокрема, у стартовій четвірці «Продексіма» вийшов Роніньо, який замінив Ігоря Корсуна. Що стосується «інтерістів», то тут потрібно було звернути увагу на те, що зі стартових хвилин ворота захищав Хесус Гарсія, хоча номінальний основний воротар «Інтера» Хесус Ерреро був серед тих, хто готувався до цього поєдинку.

«Продексім» здивував своїх візаві організованою грою та пресингом. Більше того – на 4-й хвилині «мельники» могли вийти вперед, проте Роніньо та Даніелю Розі не вдалося завершити свою контратаку результативно – Роніньо не зміг влучити у ближній кут воріт Хесуса Гарсії. Щоправда, трохи згодом «Інтер» вже почав відповідати своїми атаками. Тут потрібно відзначити, що у іспанської команди дуже непогано грала друга четвірка, де тон атакам задавав Ерік Мартель. Проте, незважаючи на те, що другий квартет «Інтера» ніби-то непогано організував свої атаки, та все-таки втілити бодай би якусь свою спробу в щось серйозне, «Продексім» не давав можливості підопічним Тіно Переса володіти ініціативою цілком та повністю. Якщо у «Інтера» щось і виходило, то хіба що тоді, коли була ситуативна перевага в одного гравця. Але навіть тоді «Інтер» не міг забити. Треба також сказати, що і Ципун у деяких моментах виручав українську команду. У відповідь на це «мельники» намагались тримати оборону «Інтера» у напрузі завдяки високому пресингу. І це подекуди призводило до помилок, які, щоправда, не призводили до серйозних проблем біля воріт Хесуса Гарсії.

Однак, на 16-й хвилині «Інтер» таки зміг знайти свій шанс та забив після розіграшу кутового. Дані Сальдісе зміг звільнитися від опіки Даніеля Рози та відгукнутися на передачу Борхи з кутової позначки. Тут же «інтеристи» ледь не забили другий гол у ворота Ципуна, проте підопічним Тіно Переса не вдалося збільшити свою перевагу в рахунку. На це наставник «Продексіма» відреагував тайм-аутом, який мав би трохи збити атакувальний пил «Інтера», а заодно дати трохи прийти в себе саме гравцям української команди. Щоправда, треба сказати, що «мельники» не одразу змогли повернутися до тієї гри, яка їм давалася протягом першого тайму. Тим не менш, на 18-й хвилині Роніньо мав дуже перспективний момент для взяття воріт «Інтера», проте влучив у стійку. А за півхвилини до кінця першої половини зустрічі «Продексім» пішов грати з п’ятим польовим, і це ледь не принесло результат, проте Даніель Роза не зміг відгукнутись на просторільну передачу на «п’ятачок». А якби Даніель Роза зміг переправити м’яч у ворота Хесуса Гарсії, то це однозначно був би «гол у роздягальню», проте на перерву «мельники» пішли, поступаючись у рахунку.

Друга 20-хвилинка стартувала зі спроб у виконанні «Продексіма» забити швидкий м’яч, і це цілком реально міг зробити Шотурма. Проте, забити «гол з роздягальні» капітанові збірної України не вдалося. У відповідь Дані Сальдісе ледь не покарав Роніньо за помилку, не реалізувавши вихід віч-на-віч з Ципуном. Тим не менш, у плані боротьби та спортивної агресії «Продексім» фактично давав фору своїм візаві. Але, незважаючи на це, «інтеристи» створили кілька моментів біля воріт «мельників». В основному, небезпека воротам української команди йшла від гравців «Інтера» після дальніх ударів. Подекуди після таких ударів доводилося показувати свою майстерність Ципуну, як це було, наприклад, після удару Еріка Мартеля на 24-й хвилині. Також треба відзначити, що у ці хвилини роботи у Ципуна побільшало внаслідок помилок польових гравців «Продексіма».

Ближче до екватору другого тайму команди почали намагатися грати у відкритий футзал, проте така гра була на руку саме «Інтеру», який міг у деяких епізодах збільшити свою перевагу в рахунку. По такій грі «мельникам» було важливо більше побути з м’ячем за рахунок створення позиційних атак. Однак, «Інтер» був готовий до такого перебігу подій, тому робив усе, щоб атаки «Продексіма» руйнувалися у самому зародку. Щоправда, при цьому саме у підопічних Тіно Переса були куди більш реальні нагоди для взяття воріт, про що свідчили хоча б моменти у виконанні Піто та Тріподі. І це далеко не єдині епізоди, які були у воріт Ципуна. Проте, голкіпер «Продексіма» та збірної України часто рятував свою команду від голу.

Якщо говорити про моменти «Продексіма», то їх у першій половині другого тайму було небагато, але вже у середині другої 20-хвилинки Шотурма ледь не забив прямим ударом зі штрафного, проте Хесус Гарсія свою команду врятував. Однак, вже за кілька миттєвостей контратака «мельників» призвела до передачі Ронвньо на Зварича, який влучив у вільний кут воріт – 1:1. І майже одразу «Інтер» ледь не забив у відповідь, проте удар Еріка Мартеля прийняла га себе стійка. Тут же пішов відкритий футзал, і внаслідок цього ледь не забив Даніель Роза, який пробивав метрів з трьох, проте не забив. І одразу «Інтер» за це покарав. Борха скористався помилкою Роніньо та вийшов на побачення з Ципуном та знову вивів «Інтер» уперед. У відповідь на це «Продексім» пішов знову грати вп’ятьох, і одразу розіграв зайвого: Шотурма пробивав по воротах, і м’яч рикошетом від Поли влетів у ворота. Таким чином, рахунок знову став рівним, і напруга ближче до кінця другого тайму тільки збільшувалася.

Чим менше часу залишалося до кінця другого тайму, тим більше обидві команди намагалися вирішити питання про переможця гри саме в основний час, не доводячи справу до двох додаткових 5-хвилинок. І візуально складалося враження, що «Інтер» був трохи ближче до третього голу. Це підтверджував і той факт, що у Ципуна знову побільшало роботи. І знову «Продексіму» потрібно було розраховувати лише на контратаки.

За дві хвилини до кінця другого тайму Андре Броканелло вирішив узяти тайм-аут, і наслідком цієї хвилинної перерви знову став розіграш п’ятого польового. Але обрізки Шотурми Сесіліо забив за 1,12 до кінця другого тайму. Але і це ще не все. За 53 секунди Хесус Гарсія влучив у порожні ворота, і так рахунок став 4:2. Фактично голкіпер «Інтера» своїм влучним ударом приніс перепустку чемпіонам Іспанії до «Фіналу восьми» Ліги чемпіонів, що згодом і підтвердила фінальна сирена.

«Мовістар Інтер» (Іспанія) – «Продексім» (Україна) – 4:2
Голи:
Дані Сальдісе (16), Борха (32), Сесіліо (39), Хесус Гарсія (40) – Зварич (31), Пола (34 – автогол)

«Мовістар Інтер»: Хесус Гарсія – Пола, Райя, Борха, Піто – Дані Сальдісе, Ерік Мартель, Драслер, Сесіліо – Бруно Яковіно, Тріподі, Бойіс
«Продексім»: Ципун – Роніньо, Зварич, Шотурма, Білоцерківець – Скорий, Клаудіньо, Даніель Роза, Д. Сорокін – Андреу Варгас
Попередження: Ерік Мартель (14) – Шотурма (13), Д. Сорокін (30), Роніньо (35)

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»
Фото: МФК «Продексім» (Херсон)

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.