У порівнянні з півфінальним матчем проти АФФК «Суми», у складі «ХІТа» відбулись певні зміни. Зокрема, повернулись до складу Сухов, Чернявський та Сірий, які пропускали попередню гру через дискваліфікацію. Натомість, одразу кинулась у очі відсутність Ігоря Борсука, який не грав через перебір жовтих карток. Замість нього капітанську пов’язку у киян отримав Журба, який і вивів «кабельників» на цей поєдинок. Що стосується «Продексіма», то у складі херсонської команди сталася лише одна зміна, проте дуже важлива: повернувся Роніньо, який не грав проти «Моноліта».

Нікого не здивував той факт, що обидві команди пішли в атаку з перших секунд – надто добре «ХІТ» та «Продексім» знайомі між собою. Інша справа – для кого це рішення було вигідним? До того ж, потрібно сказати, що вже зі старту гри емоції були майже на межі у всіх учасників поєдинку, включно з тренерами. Тому, і не дивно, що по ходу гри представники тренерських штабів обох команд отримували попередження, а асистент головного тренера «Продексіма» Дмитро Бербенцев отримав червону картку.

«Продексіму» вдалося відносно швидко повести в рахунку. На 6-й хвилині Сірий сфолив біля свого штрафного майданчику та отримав за це порушення жовту картку. Шотурма покарав і Сірого, і весь «ХІТ» дуже майстерно, пробивши зі штрафного поміж ніг Сухову. Тут одразу треба сказати про дві помилки воротаря «ХІТа». Перша – неправильно поставлена «стінка», в якій, щоправда, був лише один Чернявський. Друга – це неправильно обрана позиція, що і призвело до пропущеного голу. «Мельники» одразу спробували подвоїти свою перевагу, проте це підопічним Андре Броканелло не змогли це зробити. Натомість, вони віддали ініціативу супернику, щоб мати можливість тікати у контратаки. І треба сказати, що подекуди «мельникам» вдавалося конратакувати, але ці атаки не призводили до взяття воріт Сухова. Щоправда, треба сказати, що «ХІТ» цілком реально міг зрівняти рахунок ще у першому таймі. Зокрема, був хороший момент у Педяша, коли йому завадив забити Ципун, був момент у Колесникова. Однак, у першій 20-хвилинці «кабельники» так і не змогли вразити ворота херсонців.

Зробивши висновки з гри у першому таймі, після перерви гравці «ХІТа» стали грати більш активно. Підопічні Олега Лук’яненка мали кілька непоганих моментів, коли м’яч, здавалося б, мав потрапляти у ворота «Продексіму». І лише на 25-й хвилині столичній команді вдалося зрівняти цифри на табло Легкоатлетичного манежу СумДУ. Це Чернявський потужним дальнім ударом змусив Ципуна капітулювати. Щоправда, за кілька хвилин «ХІТ» знову був у ролі наздоганяючого після того, як Корсун обіграв Колесникова та пробив по воротах Сухова – так рахунок став 2:1 на користь «Продексіму». Проте, кияни майже одразу могли зрівняти рахунок, але Журба не влучив у ворота Ципуна. Розплата прийшла майже миттєво: Роніньо вивів на ударну позицію Моспана-старшого, а той пробив у дальній кут воріт Сухова – 3:1.

Ключовий епізод стався на 32-й хвилині матчу, коли Зварич отримав другу жовту картку, і одразу – червону. «ХІТ» мав кілька моментів для взяття воріт Ципуна, проте голкіпер «Продексіму» був на висоті. Відстоявши у меншості у форматі 3х4, «мельники» отримали певну психологічну перевагу, натомість «ХІТ» тепер намагався врятувати матч, залучаючи спочатку Колесникова, а потім чернявського у якості п’ятого польового. Проте, розіграш більшості не вдавався «кабельникам», а «Продексім» зміг остаточно зняти всі питання щодо переможця гри на останніх хвилинах, коли Бессалов та Дмитро Сорокін залишили по «автографу» у воротах «ХІТа». Щоправда, «ХІТ» міг залишити останнє слово за собою, проте Колесников не зміг забити дабл-пенальті у ворота Ципуна. І це була фінальна крапка у грі.  

5:1 – перемога «Продексіму», який стає вперше у своїй історії володарем FAVBET Кубку України.  

«Продексім» (Херсон) – «ХІТ» (Київ) – 5:1
Голи:
Шотурма (6), Корсун (28), С. Моспан (30), Бессалов (39), Д. Сорокін (40) – Чернявський (25)

«Продексім»: Ципун – Клаудіньо, Роніньо, Д. Сорокін, Даніель Роза – Шотурма, Корсун, Зварич, Бессалов – Скорий, С. Моспан
«ХІТ»: Сухов, Лисенко – Чернявський, Педяш, Журба, Сірий – Колесников, Жук, А. Борсук, Боргун – Школьний, Поночовний
Попередження: Шотурма (13), Зварич (28) – Сірий (6), Колесников (12), Лисенко (32), Жук (35)
Вилучення: Зварич (32 – повторне попередження)
На 40-й хвилині Колесников («ХІТ») не реалізував 10-метровий (воротар)

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»
Фото: МФК «Продексім» (Херсон)

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.