Враховуючи те, що у складі збірної України, яка проходила навчально-тренувальний збір перед цим поєдинком, були деякі зміни (звісно, якщо порівняти з тим складом, який готувався з хорватами), то можна було чекати на певні зміни і у четвірках. І вони таки стались. Перш за все, це стосувалося позиції стартового «стовпа», яку цього разу було віддано «на відкуп» Разуванову. До речі, якщо повертатись до матчів з Хорватією, то є всі підстави вважати, що подекуди гравця «Динамо-Самара» не вистачало. Цього ж разу Володимир прогнозовано вийшов зі «старту» та замінив травмованого Білоцерківця. Окрім того, у воротах «синьо-жовтих» замість дискваліфікованого Ципуна прогнозовано гру розпочав Сухов.

Вже на старті формально виїзного для себе поєдинку українці мали два моменти біля воріт Хога. Спочатку Зварич пробив біля дальньої стійки, а потім Разуванов перевірив готовність Хога до матчу. Той виявився готовим, врятувавши свою команду від голу. Це були перші серйозні моменти біля воріт збірної Данії, і після цього українці почали поступово тиснути на володіння Хога. І вже на 5-й хвилині «синьо-жовтим» таки вдалося втілити свої намагання у гол. Журба видав розрізну передачу на Педяша, і той переправив м’яч у ворота данців. Однак, номінальні господарі майданчику дуже швидко відповіли своїм голом. Фактично перша атака скандинавів завершилася голом у виконанні Фалька, який відгукнувся на передачу від Ель-Каза.

Після того, як рахунок став нічийним, гра дещо змінилася. По-перше – данці почали більше застосовувати високий пресинг, і українські футзалісти далеко не завжди могли з-під нього виходити. По-друге – скандинави подекуди робили вдалі контратаки, які були дуже небезпечними, і вони цілком реально могли призвести до нових проблем біля воріт Сухова. Можна, наприклад, згадати два моменти Юссефа, коли він був зобов’язаний забивати з вигідних позицій, проте не зміг втілити передачі своїх партнерів у гол. У збірної України в першому таймі, мабуть, найбільш активним був Разуванов, який мав кілька моментів, а також непогано чиплявся на «стовпа». Також непогані моменти мали Журба та Педяш, але їм теж не вдавалося схилити шальки терезів на користь збірної України. Однак, на 18-й хвилині українці таки змогли знову повести в рахунку. Данці привезли собі вільний удар, і Лебідь вирішив пробити прямим ударом з розрахунком на рикошет. І цей задум Ярославові вдався на всі 100 %. М’яч після удару гравця «Урагану» зачепив Вейса, і вже після цього влетів у ворота збірної Данії – 2:1 на користь українців.

Другий тайм розпочався з голу від збірної України. Єрьомін розігнав класну контратаку та видав не менш класний пас на Абакшина, який забив свій перший гол у футболці збірної України. Цей гол фактично став одним з ключових епізодів гри, оскільки після цього українці почали грати більш натхненно біля воріт Андерсена, який по перерві поміняв Хога. Щоправда, Хог повернувся у середині другого тайму, коли данці намагалися розіграти п’ятого польового. На той момент рахунок вже був 4:1 на користь збірної України після того, як Абакшин оформив дубль. Щоправда, такий рахунок міг бути ще трохи раніше, коли непоганий момент біля воріт Андерсена мав Фаренюк. До речі, Фаренюк, якщо говорити про другий тайм, мав багато непоганих моментів для взяття данських воріт, проте Артемові не щастило.

Також варто відзначити, що у другій 20-хвилинці головний тренер збірної України Олександр Косенко почав більше часу давати номінальній третій четвірці, у якій грали Єрьомін, Микитюк, Лебідь та Абакшин. До речі, саме ця четвірка фактично створила другий гол, який допоміг збірній України піти на переву в якості переможця. У той же час наставник «синьо-жовтих» фактично обмежив час на майданчику для стартової четвірки. Хоча, можливо, «коуч» українців просто дав відпочити провідним гравцям перед повторним поєдинком зі скандинавською збірною. Але головне, що кинулось у очі – це те, що українські футзалісти після перерви почали грати більш швидко, і складалося враження, що у номінальних гостей залишилося більше свіжих сил.

Що стосується збірної Данії, то вона у другій половині поєдинку проти збірної України грала не так активно в плані атаки, як це було у першому таймі. Окрім того, данцям практично не вдавався той високий пресинг, який давав свої плоди у першому таймі. Всі ці аспекти, а також натхненна гра українців давали всі підстави зрозуміти, що навряд чи збірній Данії доведеться якимось чином повернути інтригу в цей матч. Так, у скандинавів було кілька небезпечних моментів, але коли було потрібно, то впевнено грав Сухов. А коли наприкінці поєдинку Журба вивів Фаренюка на ударну позицію, після чого рахунок став 5:1 на користь українців, усе було практично зрозуміло. Трохи згодом тандем Журба – Фаренюк знову нагадав про себе. Фаренюк відзначився другим голом у ворота збірної Данії, а Журба записав на свій рахунок асистентський хет-трик. Однак, останнє слово залишилося за данцями, а конкретно – за Мерлінг-Хансеном, який змусив капітулювати Войтовича, котрий на той момент вже захищав ворота збірної України. Щоправда, тут данському гравцеві намагався завадити Журба, тому не виключено, що і він був останнім, хто доторкнувся до м’яча. Українці не змогли на останніх секундах забити у відповідь, тому фінальна сирена зафіксувала рахунок 6:2 на користь підопічних Олександра Косенка.

Наразі збірна України посідає у своїй групі друге місце. Для того, щоб закріпитися на ньому, «синьо-жовтим» потрібно 8 квітня у повторному поєдинку перемогти ту ж таки збірну Данії.

Данія – Україна – 2:6
Голи:
Фальк (5), Журба (40 – автогол) – Педяш (5), Вейс (18 – автогол), Абакшин (21, 26), Фаренюк (38, 39)

Данія: Хог (Андерсен, 21) – Ель-Каз, Фальк, Скотт-Расмуссен, Вейс – Йєнсен, Бадран, Лаурсен, Йоргенсен – Мерлінг-Хансен, Юссеф, Труонг, Хабібі,
Україна: Сухов (Войтович, 38) – Корсун, Шотурма, Зварич, Разуванов – Фаренюк, Журба, Педяш, Малишко – Єрьомін, Лебідь, Микитюк, Абакшин
Попередження: Йенсен (23), Йоргенсен (29) – Єрьомін (37)

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»
Фото: Асоціація футзалу України

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.