Видатний український футзаліст, Заслужений майстер спорту Ігор Москвичов розповів журналісту Kamp-Sport своє бачення складу національної збірної, а саме чому варто запрошувати більше гравців з чемпіонату України, не приховав своїх фаворитів у боротьбі за перемогу у чемпіонаті FAVBET Екстра-ліги, згадав останні баталії у Кубку України, а також те, як сам грав на професіональному рівні. До слова, на матчах Ігоря Москвичова підростало не одне покоління теперішніх професіональних гравців, тому Ігор Євгенович як ніхто інший може порівняти минуле та теперішнє.

– Ігоре Євгеновичу, розпочнімо з гарячого: наскільки впевненою, на Вашу думку, була перемога збірної України у матчі з Данією?
– Хотів би за цей відзначити гравців «Урагану». Вони заслужили на виклик в збірну, і сьогодні це довели. Іншими словами, вони зробили цю гру. Думаю, тренерський штаб збірної планував цих гравців залучити по ходу поєдинку, і цей план спрацював. Хлопці зуміли переламати гру і заслужити удачу. У Данії були хороші моменти. Ця команда здивувала високим пресингом. Своєю самовіддачею та спортивною нахабністю інколи заставлялися помилятися збірну України. В загальному, цей матч довів, що Данія – команда нижча за рівнем, аніж Україна. Ще б хотів відзначити, що сьогодні в України не працювали стандартні положення.

– Наскільки Вам імпонує стиль гри збірної України та результати команди?
– Не можу сказати, що команда грає погано. І з Хорватією, і з Албанією ми виглядали непогано. Так, був провалений другий тайм проти хорватів, але сказати, що збірна грає погано, я не можу. Можливо, не вистачає агресії в оборонних діях. З тією ж Хорватією ми задіяли активний пресинг, але саме агресії в цих діях не вистачало. Трохи дивує велика кількість людей з чемпіонату Білорусі, адже вважаю, що наш чемпіонат сильніший. Можливо, хотіли перевірити їх, але робити це під час відбору не варто. На мою думку, потрібно більше людей залучати з чемпіонату української FAVBET Екстра-ліги.

– У збірну гравці приходять з різних клубів, де стилі можуть відчутно відрізнятися. Чи не помітно незіграності в діях команди?
– Навіть у межах клубу можуть виникати певні непорозуміння, якщо змінювати склад четвірок. У матчах збірної, можливо, і були мінімальні помилки внаслідок незіграності, але чогось такого, що впадало б у вічі, я не можу пригадати.

– Перейдемо до внутрішніх баталій: наскільки впевненою, на Вашу думку, була перемога херсонського «Продексіму» у FAVBET Кубку України?
– Не можна вважати перемогу «Продексіму» в Кубку абсолютною та беззаперечною: десь пощастило з «Ураганом» у чвертьфіналі, а у фіналі при рахунку 1:1 трохи краще грав «ХІТ». Можливо, киянам не вистачило удачі. Цей Кубок «Продексім» завоював своєю наполегливістю. Команда вже кілька років грає на високому рівні, і ще не здобувала трофей. Тепер фортуна повернулася до команди обличчям.

– Чи були у «ХІТа» шанси перемогти у фіналі?
– Так, вважаю, що результат 1:5 – зовсім не по грі. Все вирішила індивідуальна майстерність: «Продексім» свої виходи на ворота реалізував, а от гравці «ХІТа» – ні.

– «Продексім» не без фарту пройшов в 1/4 фіналу «Ураган». Чи дивилися матчі у Херсоні та Івано-Франківську?
– Перший, у Херсоні не бачив, а от матч-відповідь дивився. Франківська команда була на порядок кращою, але не пройшла далі. Для «Продексіму» чимало зробив Кирило Ципун, який кілька разів серйозно виручив своїх партнерів по команді. Перемагає команда і голкіпер, якою б важливою не була його роль у команді.

– У FAVBET Кубку України брало участь чимало аматорських команд, які демонстрували хороші результати. Це говорить про те, що різниці між професіональним та аматорським футзалом практично немає?
– На початку квітня у Запоріжжі відбувався Всеукраїнський фінал АФЛУ, який засвідчив, що рівень аматорських команд є достатньо високим. Це тенденція, що існує вже декілька років і вона доводить, що командам FAVBET Екстра-ліги потрібно ще більше додавати та прогресувати. Різниця між ними та аматорськими командами, хоч і є, але не така значна.

– Друга ліга України зараз має поділ на регіональні групи. Чи правильний такий підхід, на Вашу думку?
– Другої ліги як такої, наскільки я пам’ятаю, у нас ніколи не було. Це рішення є дуже достойним. Не можу сказати, з’явилося від нього більше команд чи ні, але інтерес точно збільшився. Знаю, що чимало глядачів приходило у Луцьку на матчі. У Запоріжжі через карантин трохи менше було глядачів, але теж були. Для популяризації футзалу це дуже правильний крок.

– З іншої сторони – ми залишилися без Першої ліги.
– Це пов’язано з сучасними реаліями. Якщо переносять чемпіонати Європи, Олімпійські Ігри, що ми можемо казати про Першу лігу України? Це тимчасове явище. Головне, аби ці команди, що готувалися до виступів у Першій лізі, вийшли на старт, коли чемпіонат розпочнеться.

– Рестарт Першої ліги хочуть зробити у травні.
– Як на мене, першу лігу потрібно розігрувати, як і FAVBET Екстра-лігу, в два кола: вдома та на виїзді, і в ті ж терміни, що грає FAVBET Екстра-ліга. Зрозуміло, що командам, які ніде не грали, потрібен був турнір. Але чи була потреба прирівнювати ці змагання до Першої ліги?

Далі буде…

За матеріалами сайту KampSport
Фото: МФК «Продексім» (Херсон)

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.