Враховуючи той факт, що у чвертьфінальному матчі з «Бенфікою» червону картку отримав Ігіта, а також через коронавірус не зміг приїхати у Задар другий воротар «Кайрата» Дуду, чемпіон Казахстану фактично залишався лише з 19-річним Серіковим, який став одним з героїв чвертьфінальної стадії Ліги чемпіонів. Тепер же Серікову потрібно було провести весь матч проти «Барселони». І це був справжній іспит для юного воротаря казахстанської команди. Тому, до нього була прикута особлива увага. Що стосується інших моментів, які стосувалися стартових складів, то вони, в принципі, були заздалегідь передбачені.

Вже на 4-й хвилині Серіков почав складати свій іспанський іспит, відбивши удар Феррао. Але при цьому треба сказати, що «Барселона» не влаштовувала шквал ударів по воротах «Кайрата». Тим не менш, роботи у Серікова все одно вистачало, і по ходу першого тайму він ще кілька разів рятував свою команду. Взагалі треба сказати, що «Барселона» у першій 20-хвилинці контролювала гру, і володіння м’ячем у підопічних Андреу Плази візуально складало приблизно 75 відсотків. Зрештою, це все-таки призвело до голу на 16-й хвилині. Айкардо віддав класну розрізну передачу на Феррао, той прийняв м’яч на «стовпа», залишив за спиною Оразова та пробив по воротах Серікова – 1:0.  

Буквально одразу після пропущеного м’яча Кака взяв тайм-аут, після чого у «Кайрата» п’ятим польовим вийшов Умберто. Подібна зміна п’ятого польового гравця принесла «Кайрату» певну вигоду в контексті того, що біля воріт Дідака було кілька непоганих моментів, найперспективнішим з них, мабуть, був удар Дієго Фаверо. Окрім того, «Кайрату» вдалося організувати непоганий контрвипад, але пасу Дугласа на Дієго Фаверо забракло точності. Тому, «Кайрат» був змушений піти на перерву без забитих м’ячів.

Початок другого тайму був для «Кайрата» схожий на холодний душ. Підопічні Кака знову не змогли втримати Феррао. І знову зірковий бразилець зміг прийняти м’яч на «стовпа» та пробити вже у дальній кут воріт Серікова. Навіть двоє гравців «Кайрата» не змогли заблокувати цей удар 11-го номера «Барселони», після якого рахунок став 2:0 на користь «блаугранас». Тим не менш, цей «гол з роздягальні» лише по-спортивному розізлив футзалістів «Кайрата», які почали більше атакувати, переважно роблячи ставку на дальні удари. І в одному з епізодів «кайратівцям» таки вдалося досягти свого, коли на 25-й хвилині результативний дальній удар вдався Дієго Фаверо. На цьому чемпіони Казахстану намагались не зупинятись, і вони надалі шукали можливості для того, щоб зрівняти рахунок. Робили це підопічні Кака і в рівних складах, і у форматі 5х4, коли п’ятим польовим виходив той-таки Діего Фаверо. Однак, при цьому «Барселоні» було, чим відповідати. Зокрема, в одному з епізодів Адольфо ледь не переправив м’яч у ворота «Кайрата», проте «снаряд» розминувся з ближньою стійкою. В іншому епізоді Марсеніо не зміг переграти Серікова у ближньому бою.

Розв’язка настала в останні п’ять хвилин поєдинку. Спочатку «Барселона» провела класну контратаку, яку влучним ударом завершив Феррао, котрий оформив хет-трик. Тут треба також відзначити й Айкардо, який віддав пас на свого партнера по команді у вільну зону, і цей «асист» став другим для 2-го номера «Барси» у цьому поєдинку. На це «Кайрат» намагався відповісти своїм розіграшем п’ятого польового, і це казахстанцям вдалося завдяки Фернандіньо, який опинився на «п’ятачку» та проштовхнув м’яч у ворота Дідака. Після цього «Кайрат» намагався зробити рахунок 3:3, роблячи акцент на дальні удари та розіграш зайвого гравця. Однак, до нічийного результату справа так і не дійшла.

Отже, «Барселона» зробила все для того, щоб ремейк фіналу 2019 року не відбудеться. Натомість, у фіналі Ліги чемпіонів 2021 року «Барса» зіграє зі «Спортінгом».  

«Барселона» (Іспанія) – «Кайрат» (Казахстан) – 3:2
Голи:
Феррао (16, 21, 33) – Дієго Фаверо (25), Фернандіньо (36)

«Барселона»: Дідак – Айкардо, Дієго, Марсеніо, Феррао – Андре Коельо, Даніель Шірайші, Адольфо, Ескердінья – Шимбінья
«Кайрат»: Серіков – Дуглас, Фернандіньо, Оразов, Гадейя – Ренджел, Дієго Фаверо, Едсон, Умберто – Турсагулов, Акбаликов, Нургожин
Попередження: Андре Коельо (6) – Оразов (24) 

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»
Фото: ФК «Барселона» (Іспанія)

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.