Після перемоги, здобутої напередодні, «Продексім» теоретично мав певну психологічну перевагу над «Ураганом». Безумовно, ця перемога додала «мельникам» позитивних емоцій. Але для того, щоб перевести серію в п’ятий матч, херсонцям потрібно було перемагати і у другому матчі на майданчику манежу Коледжу фізвиховання. Тим більше, приклад того ж таки «Урагану», який зміг здобути дві перемоги у Херсоні, був актуальним. Але з іншого боку – «Ураган» мав серйозний козир у вигляді рідних трибун. І як тут не згадати, що до того моменту, коли через пандемію коронавірусу всеукраїнські футзальні змагання (у тому числі, і матчі FAVBET Екстра-ліги) вже стали проводитись без глядачів, «Ураган» вважався суто «домашньою» командою та мало кого відпускав з Івано-Франківська з миром.

У порівнянні з третім матчем серії «Ураган» мав деякі кадрові зміни. По-перше – через ушкодження не змогли допомогти своїй команді Колток та Радевич. Тому, логічно, що місце у воротах було віддано Кардашу. Що стосується вакантного місця у другій четвірці польових гравців, то воно дісталося не Онуфраку, як це було напередодні, а досвідченому Ковалю. І треба сказати, що досвід Коваля дуже знадобився другому квартету «драконів» у цій грі. До того ж, повернувся Кордоба, який відбув дискваліфікацію, і якого, скажемо чесно, у третій грі не вистачало саме команді з Івано-Франківська. У «Продексіма» ж усе було без змін.

Обидві команди на старті гри обмінялися моментами, проте ані «Урагану», ані «Продексіму» не вдалося відзначитися швидким голом. Тим не менш, це був явний натяк на те, що «дракони» та «мельники» налаштовані рішуче та не збираються просто так віддавати перемогу. Але після того, як глядачі, які прийшли на трибуни манежу Коледжу фізвиховання, побачили сплеск активності від обох колективів, настав невеличкий період затишшя. Точніше, це було не зовсім затишшя – скоріше, це була своєрідна шахова партія на футзальному майданчику. І це – при тому, що боротьби на паркеті вистачало, проте вона була коректною, про що свідчив бодай би той факт, що в обох команд було дуже мало фолів.

Якщо ж говорити про персоналії, то у херсонців по ходу першого тайму гру вели Клаудіньо та Роніньо, які намагались створювати гостроту біля воріт Кардаша. А от у «драконів» найбільш активним по ходу першої 20-хвилинки був Абакшин, який мав три непоганих моменти, проте у жодному з них не забив. Тим не менш, «ураганівці» таки змогли повести в рахунку. Це сталося на 15-й хвилині, коли Кордоба після розіграшу ауту пробив з далекої відстані. М’яч пролетів під ногою у Бакінського та опинився у сітці воріт – 1:0. Варто було одразу очікувати відповіді від «мельників», проте «Продексім» не зміг одразу відповісти своїм голом – перш за все, завдяки впевненим діям Кардаша, котрий у першому таймі залишив свої ворота недоторканими.

Те, що не вдалося херсонцям зробити у першому таймі, вони зробили на початку другого, коли забив Роніньо. І цей «гол з роздягальні», безумовно, мав важливе значення саме для херсонців, яким потрібно було перемагати для того, щоб повернути серію у Херсон. Але вже за кілька миттєвостей Абакшин зміг вивести «Ураган» вперед, а ще за кілька хвилин дальній та влучний удар Коваля зробив рахунок 3:1 на користь «драконів», які зробили дуже вагомий крок до чемпіонства.

Такий хід подій навряд чи влаштовував «Продексім», якому тепер потрібно було відігравати два м’ячі. За таких обставин Андре Броканелло вже міг ризикувати, проте випускати п’ятого польового наставник херсонців не поспішав, сподіваючись повернути інтригу в матч саме при грі у рівних складах. А «Ураган» миттєво перебудувався та став грати більше з акцентом на контратаки, свідомо віддавши ініціативу супернику. І кілька разів «Ураган» міг забити після контратак, проте ані Лебедю, ані Абакшину не пощастило збільшити перевагу своєї команди в рахунку. Натомість, «Продексім» зміг скоротити своє відставання в рахунку до одного м’яча після розіграшу кутового та класного дальнього удару Даніеля Рози. Таким чином, «Продексім» скоротив своє відставання до мінімуму, а це означало, що останні сім хвилин основного часу (а саме стільки залишалося грати) подарують нервову кінцівку для вболівальників обох команд. Звісно, «Продексім» намагався тут же зрівняти рахунок, але у потрібний момент знову свою впевнену гру в «рамці», а подекуди і на виходах, показував Кардаш. І кожна змарнована нагода херсонців зменшувала їх шанси на порятунок у цій грі.

Розуміючи, що вже втрачати нічого, Андре Броканелло за три хвилини до кінця другого тайму перейшов на гру з п’ятим польовим гравцем. «Мельники» намагались розігрувати свої атаки до вірного, проте саме у завершальній стадії атак херсонцям не щастило. А от «Ураган» не став нічого видумувати. Він чекав на помилки суперників і дочекався. Як наслідок – два голи у порожні ворота, які зробили рахунок 5:2 на користь «драконів». І саме ці два голи прикарпатців у порожні ворота своїх візаві принесли підсумкову перемогу «Урагану», який вперше за десять років став чемпіоном України з футзалу. Таким чином, для команди з Івано-Франківська це друге чемпіонство в історії.

«Ураган» (Івано-Франківськ) – «Продексім» (Херсон) – 5:2
Голи:
Кордоба (15), Абакшин (24), Коваль (26), Шеремета (40, 40) – Роніньо (22), Даніель Роза (33)

«Ураган»: Кардаш (Левандівський, 40) – Масевич, Кордоба, Микитюк, Фаренюк – Лебідь, Шеремета, Коваль, Абакшин – Швед
«Продексім»: Бакінський – Корсун, Роніньо, Клаудіньо, Даніель Роза – Зварич, Д. Сорокін, Волянюк, Бессалов – Скорий
Попередження: Швед (13) – Корсун (25), Роніньо (26), Даніель Роза (37)
Рахунок у серії – 3:1 

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»
Фото: НФК «Ураган» (Івано-Франківськ)

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.