З 10 по 14 травня у Харкові проходив перший навчально-тренувальний збір оновленої збірної України (U-17). Своїми висновками про цей збір головний тренер «синьо-жовтих» Віталій Одегов поділився з пресслужбою Асоціації футзалу України.

– Віталію Олексійовичу, розкажіть як минув перший НТЗ для юнацької збірної України (U-17)?
– Дійсно, для вікової категорії U-17 цей збір став дебютним. Ми вперше зібралися у такому складі. Впродовж цього та минулого сезонів у всеукраїнських змаганнях категорії U-17 ми звертали увагу на потенційних кандидатів й зараз серед цих футзалістів була сформована команда. Окрім того, є й інші кандидати, які могли поповнити наш склад.

Цей збір став ознайомчим. Ми окреслили перед хлопцями майбутні завдання. Мова йде про підготовку до матчів Основного раунду Євро-2023. Якщо вдасться його подолати – будемо готуватися й до фінальної частини. Склад збірної був сформований з представників восьми різних команд.

НТЗ складався з дворазових тренувань і одного спарингу проти команди «Абітурієнти ХНУ», виконавці з якої є на 2-3 роки старшими, аніж гравці збірної. Команда багато працювала над веденням позиційної атаки 3в1, розташуванням в обороні під час стандартних положень і проведенням теоретичних занять   

– Ви сказали, що не всі виконавці змогли доїхати на збір команди. На кого з відсутніх Ви також розраховували у Харкові?
– Були викликані гравці з хмельницького «Сокола» Микола Сохорук і Вадим Данилюк. Це хлопці 2004 р. н., які мають досвід виступів у FAVBET Екстра-лізі. Однак, на наш виклик начальник команди Артем Глас відповів, що у них випускний клас і їм зараз потрібно зосередитися на навчанні. Сподіваємося, що хлопці вдало складуть ЗНО й у майбутньому матимуть більше вільного часу, щоб приїхати до розташування юнацької збірної України.

– У цьому НТЗ, окрім новачків, взяли участь більш досвідчені виконавці, які встигли пограти й за команду U-19. Чи відчувався в їхніх діях той досвід, який вони встигли заробити за підсумками попередніх поєдинків та зборів?
– Звичайно, цей досвід є неоціненним. Передусім, мова йде про побутові речі. Хлопці розуміють вимоги тренерського штабу й трохи впевненіше почувають себе на паркеті.

– Які майбутні плани у юнацької збірної України (U-17)?
– Восени ми почнемо збиратися частіше (раз на два або три місяці). У листопаді збірна України (U-17) планує зіграти з Португалією. Цьому передуватиме навчально-тренувальний збір, який команда проведе у жовтні в одному з українських міст.

 Також розкажіть про те, що очікує на юнацьку збірну України (U-19) впродовж найближчого часу?
– Команда вестиме підготовку до матчів основного раунду Євро-2022, які відбудуться у березні. Серед найближчих планів – виїзд на турнір до Хорватії у середині червня.

За матеріалами офіційного сайту Асоціації футзалу України
Фото: УЄФА

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.