Як відомо, з 21 по 25 серпня проходили матчі Попереднього раунду Ліги чемпіонів. За підсумками цього етапу змагань дев’ять команд потрапили до Основного раунду, жеребкування якого відбудеться 30 серпня. Але наразі ми поговоримо про виступи українських легіонерів у Попередньому раунді Ліги чемпіонів. Зазначимо, що на цьому етапі Україну представляли гравці, які заявлені за три команди: «Динамо Плюс» (Молдова), «СМСраха» (Естонія) та «Варна Сіті» (Болгарія). Тому, про ці команди та їх українських легіонерів ми і поговоримо.

«Динамо Плюс» (Молдова). Цей клуб на стадії Попереднього раунду Ліги чемпіонів був найбільш українським, адже за нього виступали одразу вісім українців: Олександр Маржановський, Коллінс Йапарама, Дмитро Делятинський, Володимир Гринюк, Віталій Багряк, Віталій Танський, Віктор Цой та Євген Заєць. Усі восьмеро, безумовно, знайомі українським уболівальникам. І всі восьмеро доклали зусиль для того, щоб команда з Молдови змогла подолати Попередній раунд ліги чемпіонів.

Олександр Маржановський відіграв усі три матчі у стартовій четвірці молдавської команди. І хоча він не відзначався забитими голами, однак зробив дві результативні передачі, які мали вагоме значення для «Динамо Плюс».

Коллінс Йапарама, який відомий і одеським, і винницьким любителям футзалу, записав до свого активу лише один гол у трьох матчах Попереднього раунду Ліги чемпіонів. Окрім того, він ще заробив одну жовту картку.

Дмитро Делятинський, який свого часу грав за криворізький «Приват», у трьох поєдинках Попереднього раунду Ліги чемпіонів відзначився однією результативною передачею.

Володимир Гриник відзначився одним забитим м’ячем у трьох матчах. Окрім того, у двох поєдинках він ще заробив по жовтій картці.

Віталій Багряк – один з тих гравців, який майже у кожному матчі робить свій внесок у командний результат. Не стали винятком і поєдинки Ліги чемпіонів. У трьох матчах представник львівського футзалу відзначився одним голом, одним результативним пасом та однією жовтою карткою.

Віталій Танський став справжнім героєм для молдавської команди, оскільки саме його забитий м’яч дозволив «Динамо Плюс» пройти до Основного раунду Ліги чемпіонів. Загалом на рахунку досвідченого гравця два голи та одна результативна передача у трьох матчах Попереднього раунду Ліги чемпіонів. 

Віктор Цой, так само як і Маржановський, починав усі три матчі у стартовій четвірці. На рахунку представника київського футзалу один гол, одна жовта картка та одна результативна передача. 

Євген Заєць вийшов у двох матчах зі старту, а ще в одному виходив по ходу зустрічі. Відзначився двома гольовими передачами у важливому матчі проти «Мінерви».

«СМСраха» (Естонія). У складі чемпіона Естонії у Попередньому раунду Ліги чемпіонів грали два вихованці харківського футзалу – Олександр Сорокін та Дмитро Шамлі. Зазначимо, що Сорокін-старший грав за команду з Віімсі протягом останніх трьох років, і був там граючим тренером. Власне кажучи, у цій якості Олександр Сорокін грав і у Лізі чемпіонів. Що стосується Дмитра Шамлі, то він перейшов у «СМСраху» тільки перед стартом цього сезону. На жаль, естонській команді не вдалося вдома подолати бар’єр Попереднього раунду. Підопічні Олександра Сорокіна поступилися за додатковими показниками шведському «Хаммарбю», який став переможцем групи «D». Окрім того, після завершення Попереднього раунду Ліги чемпіонів стало відомо, що футзальний проєкт «СМСраха» припиняє існування, і замість нього незабаром з’явиться новий проєкт.   

Дмитро Шамлі відіграв усі три матчі у стартовій четвірці «СМСрахи». На рахунку українського «стовпа» три голи та одна результативна передача.

Олександр Сорокін також відіграв у стартовій четвірці своєї команди всі три поєдинки Попереднього раунду. Однак, нічим серйозним не відзначився. Окрім того, у зв’язку з припиненням функціонування команди «СМСраха», Сорокін-старший після Попереднього раунду Ліги чемпіонів залишив посаду головного тренера.

«Варна Сіті» (Болгарія). Ця команда потрапила у групу «В», де грала зокрема і проти молдавського «Динамо Плюс». За підсумками Попереднього раунду болгарська команда здобула одну перемогу в трьох матчах. Єдина звитяга – над «Фіорентіно» з Сан-Марино.

Артем Литвиненко провів три поєдинки, але тільки в одному з них виходив у стартовому квартеті. Голами та результативними передачами не відзначався, але заробив одну жовту картку.

Віталій Поплевичев провів три поєдинки (один з них – у стартовій четвірці, разом з Литвиненком), але нічим серйозним не відзначився, хоча моменти мав.

Дмитро Жильчук два рази зіграв у стартовій четвірці, і ще один раз він виходин з лавки запасних. На рахунку Жильчука гол у переможному матчі проти «Фіорентіно».

Нагадаємо, що з Основного раунду Ліги чемпіонів у боротьбу вступає чинний чемпіон України, івано-франківський «Ураган».

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»
Фото: Асоціація футзалу Молдови

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.