Ми поступово виходимо на фінішну пряму, представляючи команди-учасниці PARIMATCH Екстра-ліги. І наразі ми переходимо до представлення команди, яка є, мабуть наймолодшою, якщо говорити про середній вік гравців. Мова йде про хмельницький «Сокіл».

Загальна картина. Вже за традицією, хмельницька команда робить акцент на роботу з молодими виконавцями, більшість з них ще може грати у юнацькому футзалі. І цей сезон не стане винятком. Хоча якщо подивитись на склад, то він практично повністю зберігся. Хіба що додались два гравці: це Олександр Орган та Роман Татумірак. Останній з цієї двійки може бути знайомим тим, хто у минулому сезоні слідкував за Юнацькою Екстра-лігою, оскільки Татумірак спочатку грав за «Ураган», але потім перейшов до складу ФК «Угорники» (нагадаємо, що «Угорники» фінішували у ЮЕЛ на четвертому місці, а «Ураган» став бронзовим призером. – А. Т.). Можливо, ми їх ще побачимо по ходу сезону. А поки що поговоримо про те, що може допомогти «Соколу» у новому сезоні. А допомогти йому може зіграність четвірок. Свого часу бувало таке, що тренерський штаб хмельницької команди робив основну ставку саме на стартову четвірку, яка не тільки приносила результат, а й проводила на майданчику левову частку часу. Зараз же у «соколят» вимальовуються дві четвірки, які можуть не тільки проводити майже однакову кількість часу на майданчику, а й так само приносити результат. Особливо якщо врахувати, що Роман Ковальчик намагається розташувати своїх провідних гравців так, щоб обидві бойові четвірки виглядали сильно. І є всі підстави вважати, що у цьому сезоні такий підхід може дати хороший результат, і команда зможе реально поборотися за плей-оф. Хоча «Сокіл» боровся за топ-вісімку і минулого сезону, проте фінішував на відстані одного очка від плей-оф. Тому, у тренерського штабу «малинових» літнє міжсезоння, вочевидь, пішло на те, щоб зробити правильні висновки. І немає сумнівів у тому, що вони були зроблені. Є відчуття, що «Сокіл» у цьому сезоні попсує нерви фаворитам. Однак, головна задача для команди Романа Ковальчика – це брати «свої» очки там, де вони просто зобов’язані це робити. Водночас ця задача фактично перетвориться на спробу відбирання очок у конкурентів. І якщо конкуренти не підійдуть до протистояння з «Соколом», то подоляни можуть і покарати. Ще свіжий приклад минулого сезону, коли гравці харківського «Моноліт-Viva Cup» приїхали у Хмельницький, вочевидь, розраховуючи на те, що вони зможуть легко здобути три очки. І «Сокіл» тоді жорстко покарав харків’ян за недооцінку. Тому, «Сокіл» ми ні в якому разі не будемо недооцінювати. А чи будуть це робити команди – то вже їх проблеми.  

Прогноз на сезон. Якщо дивитись просто на результат першого туру PARIMATCH Екстра-ліги, де «Сокіл» програв «Продексіму», то може скластись враження, що «соколятам» у цьому сезоні навряд чи щось світить. Але я би не став так казати. «Сокіл» – це команда, яка може покарати, якщо до неї віднестися зневажливо. Приклади вже були. Але якщо порівнювати цю команду навіть з тією, що була минулого сезону, то чекаємо на прогрес не тільки по грі, а й по результату. «Соколята» цілком реально можуть потрапити у плей-оф, і це важливо, перш за все для того, щоб молоді гравці хмельницької команди здобули досвід саме таких матчів, коли кожна гра може бути останньою у сезоні. Для того, щоб у підопічних Романа Ковальчика у перспективі було все гаразд із психологією переможців, поєдинки плей-оф будуть необхідні. Тому, подоляни зроблять усе можливе для того, щоб туди потрапити. Тим більше, у хмельниччан усе для цього є.

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»
Фото: НФК «Ураган» (Івано-Франківськ)

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.