У хмельницького «Сокола» стались деякі зміни перед першим домашнім матчем нового сезону. Зокрема, не зміг допомогти своїй команді Подлюк. Окрім того, наставник подолян Роман Ковальчик зробив заміну на воротарській позиції, довіривши «пост № 1» Бабенку. І, якщо чесно, ця заміна читалася. Що стосується «Урагану», то до івано-франківської команди додався Михайло Грицина, який пропускав матч проти «Viva Cup» через дискваліфікацію.

Сам же матч «Ураган» розпочав більш жваво, роблячи акцент на швидкий гол. І вже на 3-й хвилині ця ставка гостей спрацювала. Щоправда, тут не обійшлось без помилки з боку гравців «Сокола». Зокрема, Первєєв віддав не зовсім зручну передачу на Хамдамова, а капітан «Сокола», у свою чергу, підслизнувся та не зміг прийняти цей пас. Таким «подарунком» і скористався Фаренюк, який вийшов на зустріч з Бабенком та холоднокровно його переграв. Але «Сокіл» швидко оговтався від такого швидкого пропущеного голу. Щоправда, при цьому «Сокіл» все-таки був змушений більше грати першим номером, розуміючи, що «Ураган» на правах фаворита буде більше володіти м’ячем. Але при цьому «соколята» змогли створити кілька більш-менш небезпечних ситуацій біля воріт Колтка. Зокрема, в одному з епізодів теоретично міг забити Абзалов, проте голкіпер та капітан «Урагану» не дав це зробити гравцеві «Сокола». Однак, все-таки «Ураган» більше знаходився на м’ячі, контролюючи гру та граючи подекуди у три четвірки.

Але для «Урагану» біда прийшла звідти, звідки ніхто її не очікував. На 12-й хвилині Абакшин порушив правила неподалік від власного штрафного майданчику. Розплата прийшла миттєво: «соколята» розіграли штрафний, після чого Данилюк змусив Колтка витягати м’яч з сітки власних воріт. І одразу «Сокіл» не пропустив у відповідь, проте Онуфрак схибив з перспективної позиції. «Соколята» тут же спробували відповісти високим пресингом, і навіть змусили своїх опонентів понервувати. Проте, гол підопічні Романа Ковальчика забили не за рахунок високого пресингу, а за рахунок помилки «драконів» на чужій половині майданчику, внаслідок чого Бабак організував контратаку. Фактично це був вихід 3 в 2, проте Бабак вирішив усе зробити самотужки, і, зрештою, він став автором другого голу «Сокола» у цьому матчі. Трохи пізніше щось подібне намагався зробити Токар, проте його удар був заблокований.

Зрештою, за кілька миттєвостей «Ураган» повернув собі контроль над м’ячем, що, в принципі, було очікувано, і «Соколу» тепер знову потрібно було розраховувати на контратаки. І навряд чи можна сказати, що підопічні Максима Павленка тиснули на ворота Бабенка, проте проблем біля володінь голкіпера «Сокола» вистачало. А на початку останньої хвилини першого тайму і сам Бабенко припустився помилки, не зреагувавши належним чином на удар Радевича, який став результативним – 2:2. А за кілька миттєвостей ледь не забив Микола Грицина, проте його удару забракло влучності.

Практично на старті другого тайму «Урагану» вдалося вийти вперед завдяки розіграній, як по нотах, комбінації, яку завершив Михайло Грицина. Це сталося на 23-й хвилині, а вже на 24-й хвилині Абзалов вийшов знову на побачення з Колтком, проте знову голкіпер «Урагану» залишив цей ближній бій за собою. А вже ближче до екватору другого тайму той же Абзалов схибив з перспективної позиції, знаходячись фактично напроти воріт Колтка. Фактично можна сказати, що ближче до середини другого тайму «Сокіл» намагався трохи більше володіти ініціативою, аби все-таки спробувати зрівняти рахунок. До того ж, на руку господарям майданчику був і фактор п’яти фолів у «драконів». Тому, підопічним Максима Павленка тепер потрібно було грати більш акуратно.

Після того, як другий тайм пройшов свій екватор, у діях обох команд подекуди було видно сумбур, який міг призвести до помилок. І якщо помилки гравців «Сокола», якщо вони виникали, можна було зрозуміти, бо вони поспішали відігратись, то помилки «ураганівців», які мали би контролювати гру, ведучи в рахунку, іноді були не зовсім зрозумілими. При цьому, варто відзначити, що «Ураган» у ці хвилини намагався тиснути на суперників за рахунок високого пресингу, який «соколята» намагались долати.

І все-таки, одна з помилок «ураганівців» призвела до голу Первєєва, який скористався не зовсім впевненими діями Колтка. І так рахунок став 3:3. А це означало, що обом командам доведеться все починати спочатку. Однак, радість «соколят» тривала недовго. Вже за хвилину Фаренюк скористався пасом Кордоби та «пробив» Бабенка вчетверте, а заодно і оформив свій другий гол у цій грі. За такого перебігу подій «Сокіл» мав би вже йти з п’ятим польовим гравцем, проте на той момент хмельницькій команді не вдавалося перейти на чужу половину майданчику та розташуватися для гри у форматі 5х4. До того ж, і «Ураган» у ці хвилини гри намагався більше тримати м’яч під контролем. Зрештою, за дві хвилини до кінця матчу Бабенко пішов п’ятим у «Сокола», проте цей розіграш не приніс «соколятам» якихось дивідендів. Але парадокс у тому, що коли у «соколят» п’ятим польовим вийшов Шевченко, то подоляни одразу забили. Співпадіння? Можливо. Але гол Хамдамова – факт. Одразу після цього максим Павленко взяв тайм-аут, наслідком якого став вихід Коваля п’ятим полльовим вже у «драконів». Проте, цей розіграш зайвого нічого не приніс гостям. «Сокіл» одразу відповів своїм розіграшем у форматі 5х4, проте вирвати перемогу не зміг. Таким чином – 4:4, і навряд чи цей рахунок задовольнить обидві команди. Щоправда, є відчуття, що «Ураган» має бути більше незадоволений цим результатом.  

«Сокіл» (Хмельницький) – «Ураган» (Івано-Франківськ) – 4:4
Голи:
Данилюк (12), Бабак (13), Первєєв (33), Хамдамов (39) – Фаренюк (3, 36), Радевич (20), Мих. Грицина (23)

«Сокіл»: Бабенко (Шевченко, 39) – Хамдамов, Первєєв, Абзалов, Бабак – Данилюк, Токар, Гуцуляк, Сохорук
«Ураган»: Колток – Кордоба, Радевич, Фаренюк, Мик. Грицина – Мих. Крицина, Коваль, Абакшин, Швед – Онуфрак, Шеремета, Завертаний, Терентьєв
Попередження: Данилюк (20), Токар (29) – Радевич (20), Коваль (29)

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»
Фото: НФК «Ураган» (Івано-Франківськ)

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.