Для обох команд це був поєдинок, у якому перемога була пріоритетним результатом. Щодо рівнян, то вони, безумовно, хотіли довести, що поразка від «Енергії» у Львові була прикрістю. А от «ДЕ Трейдинг» у цьому сезоні ще не набирав очки, тому підопічним Олександра Хурсова було важливо поїхати з Рівного з очками, бажано – з трьома. Однак, у «енергетиків» була одна проблема, яка могла цим планам серйозно завадити – кадрові втрати через травми. Тому, у Олександра Хурсова було у розпорядженні лише дев’ять польових гравців. У цьому плані «Кардинал-Рівнестандарт», звичайно, мав перевагу, проте по ходу матчу Олександр Бондар здебільшого використовував дві бойові четвірки.

Сам же матч розпочався з активності з боку Скибчика, який традиційно був заточений на перехоплення, але при цьому він мав момент для взяття воріт Гурка, а також створював нагоди для партнерів. Однак, рівнянам не вдалося забити першими. Як раз навпаки – м’яч влетів у їх ворота. На 2-й хвилині Калуков пробив по воротах Бакінського після розіграшу ауту, і голкіпер команди з Рівного не впорався з цим ударом, хоча теоретично він не був з розряду тих, які неможливо взяти. Щоправда, трохи пізніше Бакінський зміг впоратися з двома небезпечними ударами від Дзюби, і ці епізоди, вочевидь, додали воротареві рівнян упевненості у своїх силах, тому що потім він не припускався серйозних помилок.

А ось що стосується польових гравців «Кардинала-Рівнестандарта», то пропущений гол їх явно засмутив. Тому, і не дивно, що господарі майданчику почали більш активно грати на атаку, від чого додалося роботи у Гурка. Проте, голкіпер «ДЕ Трейдинга» свою команду часто виручав, не даючи забити Волянюкові, Басичу, Малиновському тощо. І такі дії рівнян призвели до того, що скоро «ДЕ Трейдинг» якщо і створював моменти біля воріт Бакінського, то не так часто – в основному, гості були змушені думати про те, як би стримати атаки своїх візаві. І все-таки на 16-й хвилині «Кардинал-Рівнестандарт» забив. Простріл після розіграшу ауту пішов у вільну зону на «п’ятачок», де опинився Горпинич, якому залишалося лише забити, що він і зробив. Де в цей час знаходились польові гравці «ДЕ Трейдинга»? Не зрозуміло. Натомість, за кілька миттєвостей стало зрозуміло те, що рахунок дуже швидко став 2:1 на користь рівнян. Все почалося з того, що Малиновський зробив класний підкат, відпрацювавши на оборону, а потім вже м’яч дійшов до Волянюка, який вийшов на оперативний простір та пробив Гурку поміж ніг.

Але ключовий епізод цього поєдинку стався на 19-й хвилині, коли Іванов сфолив проти Горпинича, через що 22-й номер «Кардинала-Рівнестандарта» отримав ушкодження. Щоправда, трохи згодом автор першого голу рівнян у цій грі зміг повернутись на майданчик, а ось Іванов отримав пряму червону картку. І «енергетикам» довелося робити все для того, щоб вистояти дві хвилини у меншості. На щастя для гостей, у них був Гурко, який не дав забити рівнянам ані наприкінці першого тайму, ані на початку другої 20-хвилинки. Відповідно, у гостей з’явився шанс на те, щоб спробувати як мінімум зрівняти рахунок у зустрічі. Проте, втрата досвідченого гравця (тобто, Іванова) не могла не позначитись на діях «трейдерів». Молоді гравці, які виходили на майданчик, подекуди грали на межі фолу. Наприклад, Мозговий, у якого вже була одна жовта картка, в одному з епізодів цілком реально міг отримати другий «гірчичник» та піти слідом за Івановим. До честі підопічних Олександра Хурсова, вони все-таки намагались шукати ключі до воріт Бакінського, проте той не припускався серйозних помилок і не давав приводів для ще одного голу в свої ворота. А партнери Бакінського по команді продовжували контролювати ситуацію на майданчику. Вони організовували атаки за рахунок нестандартних дій, а також за допомогою вдалих комбінацій, проте часом їм не вистачало останнього точного удару. Тим не менш, по такій грі було зрозуміло, що рано чи пізно голи у господарів майданчику ще будуть.

Але голів довгий час не було, що давало Олександрові Хурсові надію на те, що ще можна буде врятувати гру. Тому, наставник «ДЕ Трейдинга» почав переходити на гру з п’ятим польовим, випускаючи Дзюбу в якості «літаючого воротаря». І саме після цього у «трейдерів» почались неприємності. Спочатку Сагайдачний порушив правила проти Бакінського, а це вже був шостий фол для команди з Миколаївки. Тобто, у ворота гостей був призначений дабл-пенальті. А тут ще і Дзюба отримав жовту картку за удар після свистка. Все в цій ситуації закінчилося тим, що Волянюк реалізував 10-метровий. «Трейдери» знову пішли вп’ятьох, але на початку останньої хвилини зустрічі пропустили вчетверте. Цього разу Волянюк випередив Калукова та вразив порожні ворота гостей, оформивши хет-трик. Після цього наставник рівнян Олександр Бондар дав пограти Дяченку та третій четвірці «Кардинала-Рівнестандарта», проте це не вплинуло на підсумок матчу, який був позитивним для господарів майданчику. 4:1 – перша перемога об’єднаної рівненської команди у PARIMATCH Екстра-лізі.         

«Кардинал-Рівнестандарт» (Рівне) – «ДЕ Трейдинг» (Миколаївка) – 4:1
Голи:
Горпинич (16), Волянюк (17, 38 – з 10-метрового, 40) – Калуков (2)

«Кардинал-Рівнестандарт»: Бакінський (Дяченко, 40) – Фетько, Горпинич, Скибчик, Волянюк – Кручок, Малиновський, Басич, Кравчук – Панкратій, Тютюрай, Новак, Мартиненко
«ДЕ Трейдинг»: Гурко – Калуков, Шпигар, Катеринін, Іванов – Дзюба, Сагайдачний, Мозговий, Виставной – Щербак
Попередження: Мозговий (15), Катеринін (35), Дзюба (38)
Вилучення: Іванов (19)

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»
Фото: Роман ЦУПРУК

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.