VILNIUS, LITHUANIA - SEPTEMBER 23: Arnaldo Baez of Paraguay battles for possession with Santiago Basile of Argentina during the FIFA Futsal World Cup 2021 Round of 16 match between Argentina and Paraguay at Vilnius Arena on September 23, 2021 in Vilnius, Lithuania. (Photo by Alex Caparros - FIFA/FIFA via Getty Images)

Протистояння двох південноамериканських команд очікувалося з великим інтересом. Безумовно, збірні Аргентини та Парагваю дуже добре знають одна одну. Однак, для аргентинців цей поєдинок був більш важливим у тому плані, що після виходу з групи починався справжній захист чемпіонсткого титулу. Тому, було цікаво подивитись, як «альбі-селестес» готові в умовах матчів на виліт.

Можна з упевненістю сказати, що дебют зустрічі аргентинська команда залишила за собою. Вона одразу взала ініціативу та почала диктувати парагвайцям свої умови гри. Проте, при всьому тому, що Алан Бранді та компанія грали першим номером, їм не вистачало найголовнішого – голу у ворота Хіменеса. Хоча моменти були і у Куццоліно, і у Борруто, і у Таборди. Але «гуарані» вдалося витримати цей далеко не хороший для себе дебют матчу, після чого підопічні Карлоса Чілаверта вирівняли гру, а логічним підсумком цього став гол у ворота Сармієнто на 12-й хвилині. Парагвайцям вдалася дуже класна комбінація у три ходи, яку завершив Мареко. Так рахунок став 1:0 на користь збірної Парагваю, а от збірна Аргентини, вочевидь, виявилася не готовою до такого повороту подій. Після пропущеного м’яча у чемпіонів світу мало що виходило в атаці, у той час як парагвайські футзалісти цілком реально могли подвоїти рахунок. Окрім того, було помітно, що парагвайці намагались персонально діяти проти провідних гравців аргентинської збірної. І це у більшості епізодів приносило успіх у контексті руйнування аргентинських атак, що фактично поставило під сумнів подальше перебування «альбі-селестес» на чемпіонаті.

Проте, майже на початку другого тайму аргентинці заграли трохи інакше. Вони, вочевидь, зробили свої висновки зі своєї гри у другій половині першого тайму, тому на другу 20-хвилинку Таборда та компанія вийшли дуже заряженими. І було видно, як у Хіменеса одразу стало більше роботи. А на 26-й хвилині поєдинку в обороні збірної Парагваю стався провал, який у підсумку коштував їм путівки до чвертьфіналу. Підопічні Карлоса Чілаверта помилились біля власних воріт, чим скористався Алан Бранді, який не став бити сам, а віддав пас фактично на вільний кут воріт Клаудіно, який зрівняв рахунок. І після цього парагвайці фактично зупинилось, у той час як їх суперники набрали такий хід, що їх тепер було важко зупинити. Як наслідок – вже до середини другого тайму рахунок був 4:1 на користь збірної Аргентини, яка перевернула гру догори дригом. Після цього парагвайці немов перебували у прострації. У них ще був час для того, щоб прийти до тями та спробувати організувати «камбек». Щоправда, у прострації «гуарані» перебували ще після третього пропущеного голу, який міг би бути відмінений, оскільки Басіле, який починав гольову атаку, ледь не випустив м’яч у аут. Але арбітри, подивившись відеоповтор, прийшли до висновку, що там м’яч не пересік повністю лінію майданчику, тому це не можна вважати аутом. А далі вже сталося те, що сталося. І тепер вже у «гуарані» мало що виходило в атаці. Більше того – у них не виходила навіть гра з п’ятим польовим. Про це свідчить епізод з п’ятим голом у парагвайські ворота, коли Стаццоне вибивав м’яч у пожню «рамку», а Хуан Салас, який мав би цей м’яч зупинити, не влучив ногою по кругломму предмету, ский спокійнісінько покатився за призначенням – 5:1. А вже за хвилину Таборда встановив, як виявилося, остаточний рахунок цієї зустрічі. Збірна Аргентини вийшла до чвертьфіналу, але перед тим, як ця команда спробує свій наступний крок до захисту титулу, їй потрібно подумати про якість своєї гри.  

Аргентина – Парагвай – 6:1
Голи:
Клаудіно (26), Борруто (27), Боло Алемані (28), Басіле (29), Стаццоне (35), Таборда (36) – Мареко (12)

Аргентина: Сармієнто – Басіле, Клаудіно, Алан Бранді, Таборда – Решіа, Стаццоне, Куццоліно, Борутто – Вапоракі, Боло Алемані, Едельстейн, Сантос
Парагвай: Г. Хіменес (Еспінола, 32) – Мареко, А. Салас, Х. Салас, Баес – У. Мартінес, Рехала, Еспіноза, Ф. Мартінес – Педросо, Паскоттіні, Поджі   

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»
Фото: Асоціація футболу Аргентини

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.