Поєдинок в Івано-Франківську між «Ураганом» та «ДЕ Трейдингом» відкривав не тільки футзальний жовтень, а і програму 5-го туру PARIMATCH Екстра-ліги. І за всіма передматчевими прогнозами «Ураган» мав би бути безумовним фаворитом у грі проти «трейдерів».

І старт гри повністю підтверджував ці прогнози. Зокрема, у дебюті гри у «драконів» було два дуже хороших моменти для взяття воріт Кравця. Проте, забити швидкий гол «ураганівцям» не вдалося. Але при цьому підопічні Максима Павленка продовжували контролювати гру, і це зрештою призвело до того, що на 8-й хвилині Микола Грицина відкрив рахунок у грі, зігравши на добиванні після удару Масевича, який розпочав цей матч у стартовій четвірці. На цьому «Ураган» не зупинявся та продовжував чинити тиск на ворота Кравця. Проте, голкіпер «ДЕ Трейдинга» у кількох епізодах свою команду виручив. Але і він був безсилий, коли на 14-й хвилині відзначився Абакшин, гол якого був чимось схожий на те, як забивав Грицина-старший. За такої гри «ураганівці» почали грати більш спокійно, і десь цей спокій трохи розхолодив господарів майданчику, наслідком чого був вільний удар по воротах Колтка. Однак, реалізувати цей «стандарт» «енергетики» з Донеччини не змогли, хоча по факту це був один з небагатьох більш-менш небезпечних епізодів біля «ураганівських» воріт. Але за підсумками першого тайму «Ураган» все-таки спокійно відіграв на «нуль» у захисті, маючи при цьому більш-менш комфортні «+2» різниці.  

Другий тайм «Ураган» розпочав відносно спокійно. Підопічні Максима Павленка здебільшого грали по рахунку, але при цьому все-таки шукали нагоди для того, щоб збільшити перевагу в рахунку. Однак, впевнені та вдалі дії Кравця як на лінії воріт, так і подекуди на виходах, зводили нанівець усі зусилля «драконів». І той спокій, з яким грали прикарпатці протягом першої половини другого тайму, зіграв з ними злий жарт, оскільки на 27-й хвилині Скубченко нехай і не без частинки фарту, пов’язаного з рикошетом, та все-таки забив у ворота Колтка. І майже одразу у ворота «драконів», так би мовити, навздогін, влетів ще один гол – цього разу від Катериніна. А ще за хвилину ледь не забив Шпигар. Звичайно, якби 32-й номер гостей забив, то це значно додало би гостям позитивних емоцій. Втім, вони і так почали грати більш впевнено після того, як забили два м’ячі у ворота Колтка. Більше того – у підопічних Олександра Хурсова згодом виник ще один епізод, коли Катеринін влучив у стійку. Все це красномовно свідчило про те, що у захисті «драконів» є певні проблеми, окрім того, вони, вочевидь, зарано заспокоїлись. Тому, господарям майданчику тепер потрібно було якимось чином перебудуватися, щоб схилити шальки терезів на свою користь. Не на руку «длраконам» було і те, що у них по ходу другого тайму було чотири командних фоли, що потім могло відгукнутися не найкращим чином. Тим не менш, на 36-й хвилині «Ураган» таки вийшов знову вперед. Це сталося після того, як Грицина-старший скористався передачею в коридор між захисниками «ДЕ Трейдинга» та обіграв Кравця. Таким чином, рахунок став 3:2, і тепер команді з Миколаївки потрібно було йти на ризик, аби спробувати вивезти з Івано-Франківська бодай би нічию. Однак, Олександр Хурсов не поспішав випускати п’ятого польового. І лише на останній хвилині Дзюба вийшов п’1ятим у «ДЕ Трейдинга», проте у «помаранчевих» було надто мало часу на те, щоб втілити свою штучну більшість у гол. Тому, в цьому поєдинку команда з Донеччини була змушена програти, проте вона це зробила з боєм. Щодо «Урагану», то враховуючи те, що «драконам» вже наприкінці жовтня потрібно буде грати у Лізі чемпіонів, то гра підопічних Максима Павленка поки що викликає тривогу.   

«Ураган» (Івано-Франківськ) – «ДЕ Трейдинг» (Миколаївка) – 3:2
Голи
: Мик. Грицина (8, 36), Абакшин (14) – Скубченко (27), Катеринін (27)

«Ураган»: Колток – Радевич, Мик. Грицина, Масевич, Фаренюк – Швед, Шерермета, Коваль, Абакшин – Завертаний
«ДЕ Трейдинг»: Кравець – Шпигар, Катеринін, Калуков, Щербак – Дзюба, Виставний, Мозговий, Сагайдачний – Скубченко, Аніскін
Попередження: Шпигар (20)

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»
Фото: НФК «Ураган» (Івано-Франківськ)

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.