В одному з попередніх турів «Сокіл» вже попсував нерви одному з фаворитів, а саме – «Урагану». Тепер черга дійшла до «ХІТа». Тому, підопічні Олега Лук’яненка мали би бути до цього готовими. Однак, по факту виявилося, що «кабельники» виявились не зовсім готовими до стартових атак «Сокола», чому підтвердженням були два моменти біля воріт Сіріцького. А вже на 4-й хвилині «соколята» повели після дальнього удару Первєєва. Але на цьому проблеми для киян не закінчились. На 7-й хвилині Сірий порушив правила та отримав за це жовту картку, а Абзалов покарав Сірого та весь «ХІТ» другим голом у ворота столичної команди. Більше того – трохи згодом Сірий цілком реально міг отримати другу жовту картку за те, що спочатку порозмовляв на підвищених тонах з Хамдамовим, а потім і з головним тренером «Сокола» Романом Ковальчиком, внаслідок чого справа ледь не дійшла до бійки. Однак, у цьому епізоді по «гірчичнику» заробили сам Ковальчик, а також адміністратор «ХІТа» Олександр Магда. За логікою речей, такий перебіг подій мав би завести «кабельників», але по ходу першого тайму у підопічних Олега Лук’яненка мало що виходило в атаці.

Однак, усе змінилося після екватору першої 20-хвилинки, коли Журба пробив у ближній кут воріт Шевченка та відквитав один м’яч. Щоправда, підопічні Романа Ковальчика, мабуть, не придали цьому серйозного значення. А дарма. Тому що на 16-й хвилині Педяш зробив те, що робив кілька років, поки грав у Хмельницькому. А саме – забив гол з льоту після розіграшу кутового. І завдяки цьому «ХІТ» вийшов уперед, а Роман Ковальчик був змушений брати тайм-аут. Проте, і взята «хвилина» не допомогла господарям майданчику, адже майже одразу після поновлення гри «Сокіл» пропустив третій м’яч у власні ворота. Цього разу – від Лебедя, який вдало завершив розіграш ауту. Але на цьому проблеми для хмельниччан не закінчились, оскільки незадовго до кінця першого тайму майже ідентичний розіграш ауту призвів до ще одного голу – цього разу у виконанні Школьного. Так рахунок став 4:2 на користь «ХІТа», і саме з таким рахунком команди пішли на перерву.

Психологічна перевага, звісно, була на боці гравців «ХІТа». І якби киянам вдалося на початку другого тайму забити ще й «гол з роздягальні», то можна було би вважати, що гру зроблено. Однак, гості не скористалися своєю перевагою, чим подарували надію «соколятам». А ті, у свою чергу, намагались для початку скоротити своє відставання до мінімуму, щоб потім спробувати зрівняти рахунок. Проте, підопічним Романа Ковальчика не вдавалося цього зробити. Через це «Сокіл» після екватору другого тайму почав переходити на гру з п’ятим польовим, однак розіграти зайвого гравця подолянам не вдавалося, що зменшувало їх шанси на ймовірний «камбек». Зрештою, незважаючи на всі зусилля, підопічні Романа Ковальчика все-таки були змушені скласти свою футзальну «зброю» в цьому поєдинку, і «ХІТ» вивіз три очки з Хмельницького.

«Сокіл» (Хмельницький) – «ХІТ» (Київ) – 2:4
Голи:
Первєєв (4), Абзалов (7) – Журба (11), Педяш (16), Лебідь (17), Школьний (19)

«Сокіл»: Шевченко, Бабенко – Хамдамов, Подлюк, Абзалов, Бабак – Первєєв, Сохорук, Токар, Гуцуляк – Данилюк, Боднар
«ХІТ»: Сіріцький, Лисенко – Сірий, Лебідь, Жук, Чернявський – Літвінов, Школьний, Педяш, Журба – Поночовний, Ліфер
Попередження: Абзалов (32) – Сірий (7), Сіріцький (9), Школьний (30) 

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»
Фото: ФК «ХІТ» (Київ)

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.