Вже на самому початку поєдинку в обороні сумчан почались проблеми. А створив їх Дмитро Бондар, який міг забивати на стартовій хвилині гри, проте йому завадив це зробити Сітнер. Щоправда, візуально здавалося, що воротар «Сум» зіграв за межами штрафного майданчику. І, можливо, якби у чемпіонаті України зараз була можливість брати «челлендж», то Роман Перадзе міг би його взяти. Однак, і арбітри тут не дали фол – вочевидь, Сітнер все-таки зіграв у межах правил. Тим не менш, це був перший і одразу серйозний «дзвіночок» для господарів майданчику. А вже незабаром Бондар змусив Сітнера капітулювати. Досвідчений гравець «Viva Cup» прийняв передачу з глибини, а потім залишив поза справами опонента і пробив по воротах – 0:1. Фактично цей гол був дуже схожим на той, який був забитий Бондарем на Євро-2016 у ворота збірної Угорщини. Втім, спогади спогадами, а сумчани могли одразу забити у відповідь. Спочатку пробивав Сметаненко, але з його ударом впорався Литвиненко. А потім непоганий момент мав Зеленкевич. Однак, ці моменти підопічні Ярослава Пєсоцького не реалізували, за що і поплатились на 6-й хвилині, коли харківським футзалістам вдалася цікава атака, і Васильєв віддав пас поміж ніг Ессаргіні на Овсяннікова, а той подвоїв перевагу «Viva Cup» у рахунку.

Тренерський штаб «Сум» одразу взяв тайм-аут, після якого Балухта замінив Сітнера у воротах сумської команди. Хоча навряд чи Сітнера можна звинувачувати у цих двох пропущених м’ячах. Але це вже стає тенденцією, тому що під час цього чемпіонату вже таке було, що Сітнер пропускав два м’ячі, а потім поступався своїм місцем Балухті. Втім, як би там не було, а гра продовжилась, і тепер сумчанам потрібно було щось робити для того, щоб бодай би скоротити своє відставання до мінімуму. Але незважаючи на активність Зеленкевича, який був одним з тих, хто дійсно намагався створювати щось попереду, забити північним слобожанцям у ворота Литвиненка не вдавалося. А от гості після того, як рахунок став 2:0 на їх користь, стали поступово грати за рахунком, і подекуди тривожили Сітнера за допомогою контратак. І одна з таких контратак закінчилася голом на 14-й хвилині. Його зробив Владислав Сорокін, який зміг пройти по лівому флангу та прострілити у штрафний майданчик, де м’яч відлетів у ворота від Зміївського. Так рахунок став 3:0 на користь «Viva Cup», у той час як положення гравців АФФК «Суми» виглядало катастрофічним – вони були близькі до розгрому. Їм було потрібно забивати гол ще у першому таймі, щоб повернути собі психологічну впевненість. Але голу у ворота Литвиненка в першому таймі сумські глядачі так і не дочекались…

А коли вже у другому таймі Владислав Сорокін зробив рахунок 4:0 на користь гостей, то стало зрозуміло – навряд чи сумчанам вдасться зробити якесь диво. Тут вже залишалося сподіватися бодай би на «гол престижу». Але чим дали тривав поєдинок, тим більше ставало зрозуміло, що у сумчан навряд чи щось вийде. Хоча на 33-й хвилині міг забивати Кефа, проте він не влучив у ворота з перспективної позиції. Зрештою, на 34-й хвилині м’яч таки опинився у воротах Харків’ян. Овсянніков, перериваючи передачу Пимоненка, зрізав м’яч у власні ворота, і рахунок став 1:4.

Але останнє слово у цій грі було все-таки за харків’янами. Владислав Сорокін скористався помилкою сумчан при переході до атаки та пробив над Сітнером, який повернувся у ворота «Сум» замість Балухти. І цей гол фактично підбив підсумок усього поєдинку – 5:1 на користь «Viva Сup» у слобожанському дербі.    

АФФК «Суми» (Суми) – «Viva Cup» (Харків) – 1:5
Голи:
Овсянніков (34 – автогол) – Д. Бондар (2), Овсянніков (6), Зміївський (14), В. Сорокін (25, 37)

АФФК «Суми»: Сітнер (Балухта, 6) – Ессаргіні, Зеленський, Зеленкевич, Сметаненко – Гурєєв, Нагорний, Кефа, Пимоненко – Острога, Волков, ігумнов, Багляк
«Viva Cup»: Литвиненко – Д. Бондар, Овсянніков, Зміївський, В. Сорокін – В. Моспан, Ланко, Байцур, Васильєв
Попередження: Балухта (36) 

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»
Фото: АФФК «Суми» (Суми)

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.