Останнім часом «Ураган» здобував мінімальні перемоги над командами, які, в принципі, мав би обігравати на класі з різницею у два-три м’ячі. Так було у домашній грі з «ДЕ Трейдингом», так було і у виїзному поєдинку з АФФК «Суми». Тому, перед стартом «драконів» у Лізі чемпіонів гра підопічних Максима Павленка, якщо чесно, викликала і викликає питання. А тут ще й суперником прикарпатців був «Кардинал-Рівнестандарт», який явно хотів виправитися перед своїми шанувальниками за домашнє фіаско у матчі з «Продексімом». Тому, навряд чи цей матч міг бути для підопічних Максима Павленка легкою прогулянкою.

«Ураган» намагався з перших хвилин диктувати свої умови гри. Проте, склалося враження, що гості були готові до цього. Щоправда, Коваль в одному з моментів міг відкривати рахунок, але не влучив у ворота. Втім, і у рівнян було, чим відповідати. Вже за традицією, гра «Кардинала-Рівнестандарта» будувалася через Волянюка, і основний «стовп» рівненського клубу в одному з епізодів міг скористатися помилкою Шеремети, проте свого партнера по команді підстрахував Левандівський. Однак, поступово «Ураган» все-таки почав прибирати ініціативу в цій грі до себе. Особливо варто виділити Радевича, який був дуже активним та мав дві нагоди для того, щоб відкрити рахунок у поєдинку. Але забив не «Ураган», а «Кардинал-Рівнестандарт». На 12-й хвилині Волянюк ризикнув пробити з дальньої відстані по воротах Левандівського, і був за цю спробу винагороджений класним голом у «дев’ятку». Але раділи рівняни лише кілька секунд, поки Швед дуже швидко не зрівняв цифри на табло манежу Коледжу фізвиховання. І цей гол мав дуже важливе значення саме для «драконів», які одразу хотіли схилити шальки терезів, проте «пробити» Бакінського вдруге їм не вдавалося аж до останньої хвилини першого тайму. Саме тоді відзначився Шеремета, який забив «гол у роздягальню», і разом з цим додав своїм партнерам по команді позитивний заряд енергії на другий тайм.

Але рівняни, варто їм віддати належне, не опустили руки, і майже на початку другої 20-хвилинки могли зрівняти рахунок, проте не пощастило Басичу. На це «Ураган» відповідав своїми атаками. Дуже впевнено в цьому матчі виглядала третя четвірка «драконів», що потім відзначив у післяматчевому флеш-інтерв’ю і Максим Павленко. Однак, при всьому цьому рахунок залишався таким же, яким був наприкінці першого тайму. І це, відповідно, стимулювало обидві команди, тільки одну з них зрівняти рахунок, а іншу – збільшити свою перевагу. Проте, ані «Урагану», ані «Кардиналу-Рівнестандарту» не вдавалося змінити цифри на табло, що, звісно, було більше на руку господарям майданчику.

Під кінець гри «Кардинал-Рівнестандарт» пішов на ризик та став грати з п’ятим польовим, проте і цей хід не приносив дивідендів підопічним Олександра Бондаря, який, так само як і у матчі з «Продексімом», виходив на майданчик, аби допомогти своїм підопічним. Тому, незважаючи на всі зусилля, рівнянам так і не вдалося вивезти з Івано-Франківська бодай би нічию. А от для «Урагану» це вже третя мінімальна перемога поспіль.    

«Ураган» (Івано-Франківськ) – «Кардинал-Рівнестандарт» (Рівне) – 2:1
Голи:
Швед (12), Шеремета (20) – Волянюк (12)

«Ураган»: Левандівський – Мик.Грицина, Радевич, Фаренюк, Масевич – Коваль, Шеремета, Швед, Абакшин – Онуфрак, Завертаний, Дичук, Ткачук
«Кардинал-Рівнестандарт»: Бакінський – Волянюк, Фетько, Горпинич, Скибчик – Новак, Кручок, Басич, Кравчук – Бондар
Попередження: Коваль (23), Радевич (28) 

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»
Фото: НФК «Ураган» (Івано-Франківськ)

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.