Перед цією грою і «Сокіл», і «ДЕ Трейдинг» зіткнулися з кадровими втратами. І в обох команд ці втрати були вагомими. У «Сокола» не змогли в цьому матчі зіграти лідери команди – Хамдамов та Подлюк. Тому, з капітанською пов’язкою «соколят» на майданчик виводив Бабак, шо для молодого гравця було вперше. Що стосується гостей, то у них не зміг взяти участь у грі Калуков, хоча він ще перед грою розминався. Як стало відомо пізніше, у одного з найбільш досвідчених гравців «ДЕ Трейдинга» з’явився рецидив старої травми, тому Дмитро не зміг зіграти на майданчику, який колись був для нього рідним, а допомагав Олександрові Хурсову на тренерському містку.

Сама же гра розпочалася цікаво. Принаймні, вже на старті гри міг забивати Гуцуляк, але йому трохи не пощастило. У відповідь «ДЕ Трейдинг» створив дві нагоди зусиллями Виставного. Проте, у першому епізоді вдало зіграв Шевченко, а у другому моменті гравець «ДЕ Трейдинга» не влучив у ствір воріт. А трохи згодом міг забивати Аніскін, проте він влучив у стійку, і це, мабуть, був найкращий момент у «енергетиків» у першому таймі. Після цього темп гри трохи пішов на спад, хоча подекуди все-таки моменти з’являлись. І, що головне, тепер вже «Сокіл» міг відкривати рахунок у зустрічі. Але у кількох епізодах свою команду виручав Кравець. Зокрема, він двічі перемагав своїх візаві з Хмельницького у ближньому бою. І все це при тому, що, знову ж таки, темп гри був не зовсім високим. Тому, доводилось чекати на те, щоб бодай би одна з команд спромоглася на гол, щоб гра трохи пожвавішала. Однак, незважаючи на те, що вже після екватора «соколята» були все-таки трохи гострішими за підопічних Олександра Хурсова, забити їм все-таки не вдавалося. Вочевидь, саме тут і давалася взнаки відсутність Подлюка та Хамдамова.

Вже на старті другого тайму дуже хороший момент мав Гуцуляк, якого класним пасом вивів на ударну позицію Абзалов. Однак, 7-й номер «Сокола» в перспективної точки схибив. «ДЕ Трейдинг» же ледь не забив після перспективної контратаки. Втім, за кілька хвилин м’яч таки влетів у ворота Шевченка. Це сталося після того, як Первєєв змарнував вигідний момент для того, щоб відкрити рахунок, але, обігравши Кравця, він не зміг забити у вільний кут воріт. Сагайдачний за таке не пробачив, і на 25-й хвилині скористався передачею Скубченка та, випередивши Сохорука, забив у ворота свого колишнього клубу (нагадаємо, що Сагайдачний свого часу грав у другій команді «Спортлідера+», який потім трансформувався у «Сокіл». – А. Т.). А Скубченко своїм «асистом» реабілітувався за змарнований кількома миттєвостями раніше момент.

Трохи пізніше Аніскін міг подвоїти рахунок, але цього разу Шевченко виручив свою команду. Взагалі треба сказати, що після пропущеного голу «Сокіл» суттєво додав у активності, що, в принципі, було передбачувано. Але водночас у захисті «соколят» почали з’являтися деякі прогалини, якими «ДЕ Трейдинг» міг би скористатися. І якби підопічні Олександра Хурсова змогли скористатися цими вільними зонами, то наслідки для «Сокола» могли би бути дуже сумними. Знову ж таки – давалася взнаки відсутність Подлюка та Хамдамова які могли би бути однаково корисними як в атаці, так і в обороні. Але при цьому на руку «соколятам» було те, що «ДЕ Трейдинг» набирав фоли – вже станом на 28-му хвилину у команди з Донеччини було чотири командних фоли. У такі моменти намагався брати гру на себе Первєєв, але його спроби забити у ворота Кравця не досягали мети. До того ж, і сам Кравець піймав кураж та надійно грав у воротах своєї команди. Але при цьому тиск на ворота «енергетиків» посилювався, і питання полягало в тому, чи зможуть гості його витримати?

І все-таки «Сокіл» забив. Це сталося на 37-й хвилині після стрімкого прориву від Данилюка та його передачі на «п’ятачок», де першим опинився Бабак, який забив свій перший гол у якості капітана «Сокола». Але буквально тут же відбулась гольова відповідь від «ДЕ Трейдинга», і Аніскін вивів свою команду вперед. І якщо для Бабака був перший гол у якості капітана «Сокола», то для Аніскіна це перший гол у PARIMATCH Екстра-лізі. Щоправда, гравці «Сокола» намагались довести арбітрам, що перед цим мав би бути п’ятий фол у гостей, але представники Феміди вказали на центр. Тут же Шевченко пішов допомагати своїй команді у якості п’ятого польового, і цим майже одразу скористався Кравець, який пробив точнісінько у порожні ворота господарів майданчику – 1:3 на користь гостей. Що й казати – 37-ма хвилина матчу виявилась надто результативною.

Роман Ковальчик оперативно взяв тайм-аут, після якого його підопічні знову пішли вп’ятьох, намагаючись розіграти більшість. Єдине, що вдалося зробити «соколятам», так це змусити «трейдерів» сфолити вп’яте, але здобути право на дабл-пенальті господарям майданчику також не судилося. Зрештою, «ДЕ Трейдинг» зміг відстояти переможний для себе результат, і завдяки цій звитязі (до речі, першій у сезоні) команда з Донецької області залишила останню строчку турнірної таблиці.   

«Сокіл» (Хмельницький) – «ДЕ Трейдинг» (Миколаївка) – 1:3
Голи:
Бабак (37) – Сагайдачний (25), Аніскін (37), Кравець (37)

«Сокіл»: Шевченко – Сохорук, Токар, Гуцуляк, Первєєв – Боднар, Данилюк, Бабак, Абзалов  
«ДЕ Трейдинг»: Кравець – Дзюба, Виставний, Скубченко, Сагайдачний – Аніскін, Катеринін, В. Воронцов, Іванов  
Попередження: Боднар (23) – Сагайдачний (16), Виставний (19)

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»
Фото: Неллі КАЛІНІНА

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.