Поєдинок між «Продексімом» та «Ураганом» був справжнім тестом саме для «ураганівців». Ми вже згадували, що наразі івано-франківська команда, на нашу думку, не показує ідеальну гру. А гра у Херсоні була для підопічних Максима Павленка останнім іспитом перед стартом у Лізі чемпіонів. Тому, було цікаво подивитись на гру «драконів» з прямим конкурентом по боротьбі за чемпіонство перед поєдинками на євроарені.

І якщо іспитом можна назвати той факт, що «Продексім» з перших хвилин почав шукати ключі до ворота Колтка, то можна сказати, що цей іспит «дракони» пройшли, оскільки вони не дали підопічним Дмитра Бербенцева забити швидкий гол. Тим не менш, це якось не засмутило «мельників», які володіли ініціативою та подекуди турбували Колтка, змушуючи його вступати у гру. І завдяки діям воротаря «Урагану» на табло спорткомплексу херсонського училища фізкультури залишались нулі. Інша справа, що «Ураган» далеко не завжди створював небезпечні моменти у відповідь. Зокрема, по-справжньому небезпечний момент «дракони» створили тільки на екваторі першого тайму, коли Абакшин пробивав по воротах Ципуна, однак, його удару забракло влучності. У подальшому ж більше ініціативою все-таки володіли «мельники», проте ані Корсуну, ані Білоцерківцю, ані Клаудіньо не вдавалося забити у ворота Колтка, який у першому таймі однозначно був одним з кращих.

Тим не менш, незадовго до перерви Зваричу таки вдалося «розпечатати» ворота своєї колишньої команди. Але раділи херсонці недовго. Практично у наступній атаці «Ураган» зрівняв рахунок завдяки розіграшу кутового та удару від Шеремети. Зазначимо, що у цьому епізоді м’яч змінив траєкторію після дотику від Абакшина, проте арбітри записали це взяття воріт саме на Шеремету.

Зазначимо, що у цьому поєдинку Максим Павленко давав дуже багато часу третій, так званій «молодіжній» четвірці, яка намагалась добре виконувати свою роботу. У той же час варто додати, що основні дві «ланки» «Урагану» були неповними, оскільки на майданчику не з’являвся Микола Грицина, хоча у заявці на гру він був. Тому, Максим Павленко грав неповним боєкомплектом.  

Після перерви картина гри практично не змінилась. «Продексім», як і раніше, атакував трохи більше та виглядав більш гостріше в атаці, ніж «Ураган». Тим не менш, «ураганівці», на відміну від першої 20-хвилинки, вже починали трохи частіше підбиратися до воріт Ципуна, але цього було замало. Однак, на екваторі другого тайму гості пропустили вдруге. Це сталося після дальнього удару Білоцерківця, і рахунок став 2:1 на користь херсонських «мельників». Після цього «Урагану» вже потрібно було йти в атаку більш акцентовано, щоб ще встигнути як мінімум зрівняти рахунок. Але «пробити» Ципуна «драконам» не вдавалося. Тим не менш, реальний шанс на відновлення нічийного рахунку «Ураган» таки отримав, коли на 35-й хвилині був призначений пенальті у ворота херсонців. Але тут вже знову сказав своє вагоме слово Ципун, який відбив удар Фаренюка з 6-метрової позначки.

За три хвилини до кінця поєдинку Максим Павленко пішов на гру з п’ятим польовим гравцем, і «Ураган», відповідно, став більш активно гостювати на половині майданчику «Продексіму», майже не виходячи з неї. Непоганий удар був у Радевича, проте він пробив повз ворота. Ще у кількох епізодах свою команду врятував Ципун. І все це у сукупності знівелювало шанси «Урагану» на те, щоб вивезти з Херсона бодай би нічию. Відповідно, «Продексім» зміг відстояти свою мінімальну перемогу, а «Ураган» буде готуватись до домашніх матчів Ліги чемпіонів не у найкращому настрої.

«Продексім» (Херсон) – «Ураган» (Івано-Франківськ) – 2:1
Голи:
Зварич (20), Білоцерківець (30) – Шеремета (20)

«Продексім»: Ципун – Микитюк, Клаудіньо, С. Моспан, Бессалов – Корсун, Д. Сорокін, Зварич, Білоцерківець – Королишин, Шотурма, Малишко
«Ураган»: Колток – Масевич, Радевич, Коваль, Фаренюк – Швед, Шеремета, Абакшин, Ткачук – Завертаний, Онуфрак, Коробка
Попередження: Зварич (36), Королишин (37) – Радевич (20), Абакшин (35)
На 35-й хвилині Фаренюк («Ураган») не реалізував 6-метровий (воротар). 

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»
Фото: МФК «Продексім» (Херсон)

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.