Після того, як «ДЕ Трейдинг» здобув свою першу виїзну перемогу в чемпіонаті (яка, до того ж, взагалі стала першою у сезоні), на підопічних Олександра Хурсова чекало випробування столичним «ХІТом», котрий явно не хотів залишати Северодонецьк без максимальної кількості очок. З одного боку – у гравців «ДЕ Трейдинга» мав би бути психологічний підйом після перемоги над «Соколом». А от з іншого – кадрові проблеми могли цілком реально завадити дати бій одному з лідерів PARIMATCH Екстра-ліги.

Ситуація для «енергетиків» погіршилась вже на 3-й хвилині, коли Ліфер скористався передачею Чернявського та відкрив рахунок у цьому матчі. Варто сказати, що у першому таймі саме Чернявський створював дуже серйозні проблеми «трейдерам», граючи на позиції «стовпа». 14-й номер «ХІТа» і сам загрожував воротам Кравця, і давав можливість створити момент партнерам по команді. Тому, можна цілком справедливо сказати, що він напрацював на гол, що і підтвердилось на 10-й хвилині поєдинку. Щоправда, варто також додати, що перед тим встиг відзначитися Сірий, і, таким чином, рахунок став 3:0 на користь «кабельників».

Забивши три м’ячі вже у першій половині першого тайму, підопічні Олега Лук’яненка на деякий час скинули оберти, віддавши при цьому ініціативу суперникам. Ті, у свою чергу, намагались використати мамксимум з тих моментів, які на той час встигли створити. Однак, ані Дзюбі, ані Виставному не пощастило скоротити відставання своєї команди. Натомість, на 12-й хвилині Школьний змусив Кравця капітулювати вчетверте, після чого найкращий воротар минулого туру за версією футзального порталу «5х5» віддав своє місце у воротах Гурку. З появою у воротах цього досвідченого стража воріт «ДЕ Трейдинг», можливо, десь заграв більш впевнено. До того ж, впевненості мали додати й кілька «сейвів» Гурка, які він встиг зробити. Але навіть цей фактор упевненості не допомагав «трейдерам» забити у ворота Сухова. До того ж, було видно, що гра все-таки перебувала під контролем саме столичної команди, тому «ДЕ Трейдингу» потрібно було щось зробити, аби контроль над матчем перейшов саме до підопічних Олександра Хурсова. Однак, забрати гру під свій контроль «помаранчевим» не вдавалося.

На початку другого тайму гравцям «ХІТа» довелося трохи попрацювати внаслідок того, що їх опоненти з «ДЕ Трейдинга» трохи додали в активності. Вочевидь, Олександр Хурсов сказав у роздягальні своїм підопічним, щоб вони просто грали у свій футзал та не дивились на рахунок. Хоча, можливо, самі кияни вирішили свідомо віддати ініціативу суперникам, щоб більше грати другим номером. До другої версії схиляв той факт, що підопічні Олега Лук’яненка почали подекуди тікати у контратаки. І одна з них завершилась голом Жука на 27-й хвилині. Таким чином, Гурко теж не залишився «сухим» у цьому матчі. Після цього темп гри знову, як і у першому таймі, трохи впав, але при цьому гравці «ХІТа», які вже грали за рахунком, могли у будь-який момент додати у швидкості та створити собі момент. І деякі епізоди біля воріт Гурка були насправді красивими. Наприклад, красивим став гол на 30-й хвилині, коли Журба видав ідеальну передачу зі своєї половини майданчику на Ліфера, а той переправив м’яч у ворота Гурка. А трохи пізніше Школьний, так само, як і Ліфер, оформив дубль у цій зустрічі, і рахунок став 7:0 на користь гостей.

Фактично після цього кияни вже відверто догравали поєдинок. Вони грали у своє задоволення та навіть дозволяли собі не реалізовувати деякі моменти. У той же час «ДЕ Трейдинг», гравцям якого все-таки варто віддати належне, намагався забити «гол престижу», і на 37-й хвилині це таки вдалося зробити Скубченку. Проте, це була єдина радість для команди з Миколаївки у цьому домашньому поєдинку, і «ХІТ» більше не дозволив зробити своїм візаві щось більше.    

«ДЕ Трейдинг» (Миколаївка) – «ХІТ» (Київ) – 1:7
Голи:
Скубченко (37) – Ліфер (3, 30), Сірий (10), Чернявський (10), Школьний (12, 34), Жук (27)

«ДЕ Трейдинг»: Кравець (Гурко, 12) – Шпигар, Катеринін, Іванов, В. Воронцов – Дзюба, Сагайдачний, Скубченко, Виставний – Щербак
«ХІТ»: Сухов – Лебідь, Сірий, Жук, Боргун – Чернявський, Педяш, Журба, Ліфер – Школьний, Кібиш, Літвінов, Поночовний
Попередження: Сухов (15)

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.