Поки по всій Європі йдуть матчі Основного етапу Ліги чемпіонів, ми не забуваємо і про PARIMATCH Екстра-лігу. Наразі ми знайомимося з символічною збірною 8 туру PARIMATCH Екстра-ліги за версією футзального порталу «5х5».

Кирило ЦИПУН («Продексім»). 

Багато в чому перемога «Продексіму» над «Ураганом» – заслуга Ципуна, який виручав свою команду тоді, коли це було потрібно (хіба що окрім моменту з пропущеним голом від Шеремети. – А. Т.). А його «сейв» у тому епізоді, коли Фаренюк не забив 6-метровий, став ключовим у цій грі, яка завершилася на користь «мельників». Ципун вкотре підтвердив свій високий клас.

Ігор КОРСУН («Продексім»). 

 

Безумовно, нинішній капітан «мельників» у матчах проти своєї колишньої команди намагається показувати свої найкращі якості (втім, як і в іграх проти інших суперників). І поєдинок у Херсоні не був винятком. Ігор наче диригував грою своєї четвірки, яка, до речі, і забила два голи у ворота «Урагану». Можливо, капітанська пов’язка додає Ігореві зайвих позитивних емоцій, але і без цього видно, що наразі він вже підходить до піку своєї форми. Головне – зберегти цю форму до матчів Євро-2020.

Едуард НАГОРНИЙ (АФФК «Суми»). 

Гравець, який фактично зробив результат у грі з «Соколом». Фактично ті два м’ячі, які забив Едуард – це його індивідуальні дії. І саме цього від колишнього гравця юніорської збірної України чекають у Сумах. До того ж, складається таке враження, що зміни у його четвірці пішли Едуардові на користь. 

Ігор ЧЕРНЯВСЬКИЙ («ХІТ»). 

У виїзному матчі проти «ДЕ Трейдинга» «стовп» «ХІТа» був одним з найбільш активних гравців у складі своєї команди. Він і бив по воротах, і результативну передачу віддав, і, зрештою, забив. Видно, що Ігор зараз знаходиться у дуже хорошій формі. І це – одна з причин, чому він став справжньою проблемою для команди з Миколаївки.

Денис ЗЕЛЕНКЕВИЧ (АФФК «Суми»). 

Був головним мотором своєї команди, розвиваючи її атаки. Хоча забитий гол – це цілком та повністю його заслуга. Точніше, його та швидких і технічних ніг, які зробили той гол у ворота «Сокола». Щоправда, є таке відчуття, що у грі з «соколятами» Зеленкевич все-таки був трохи в тіні свого одноклубника Едуарда Нагорного. Тим не менш, якщо говорити саме про той квартет, у якому грав 10-й номер «Сум», то там він робив різницю.

Тренер: Ярослав ПЄСОЦЬКИЙ (АФФК «Суми»). 

Однозначно – тренер туру. Перш за все, через ті рішення, які він зробив перед грою з «Соколом», тому що для багатьох стало несподіванкою те, що Ярослав Сергійович випустив зі стартових хвилин тих гравців, які до цього грали у другій четвірці, додавши до них Сметаненка. Окрім того, багатьох здивувало те, що в якості капітана на гру вийшов Гурєєв, і це, вочевидь, теж було рішення Пєсоцького-молодшого (хоча не виключаємо того, що головний тренер «Сум» перед цим консультувався з Володимиром Гладовим. – А. Т.). А оскільки в одному квартеті зібралися фактично однолітки, то їм було краще зрозуміти один одного, і це дало результат на майданчику. А який був результат гри проти подолян у підсумку – всі знають. Тому, робимо висновок: іноді несподівані рішення стають правильними. І виникає одразу питання: може, це і є оптимальне поєднання для стартової четвірки, яке тренерський штаб сумчан намагався знайти на початку сезону?

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»
Фото: АФФК «Суми» (Суми), ФК «ХІТ» (Київ), МФК «Продексім» (Херсон)

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.