В останню п’ятницю жовтня івано-франківський «Ураган» зіграє свій другий матч у рамках Основного раунду Ліги чемпіонів (Шлях «Б»). Суперником «драконів» буде дебютант футзального єврокубку, косовський «Лічені». Нагадаємо, що напередодні косовари здолали румунський «Юнайтед Галац» з рахунком 6:4. А ми поки представимо суперників команди Максима Павленка.

Футзальний клуб «Лічені» був заснований лише нещодавно – у 2020 році. А вже у 2021 році він став і чемпіоном, і володарем Кубка Косова. Відповідно, він здобув право представляти Косово у Лізі чемпіонів. І «Лічені» вже може занести до свого активу вдалий виступ у Попередньому раунді Ліги чемпіонів сезону 2021/2022 р. р. Тоді підопічні Шпенда Браімі потрапили до групи «Н», матчі якої проходили у Німеччині. «Біло-зелені» здолали турецький «Тавчаншанли» (5:0), англійську «Хельвесію» (6:7) та німецький «Валімдорф» (3:2), і в підсумку посіли перше місце у своїй групі.

Напередодні «Лічені» зіграв з «Юнайтед Галац» та переграв чемпіона Румунії з рахунком 6:4. І якщо проаналізувати ту гру, то у косовської команди дуже виходила гра у короткий пас, і балканці до рахунку 3:0 грали дуже грамотно як в атаці, так і у захисті. Але потім косовари двічі пропуутили, коли румуни грали вп’ятьох. Взагалі з чотирьох пропущених м’ячів три голи влетіли у ворота саме при розіграші п’ятого польового у виконанні «Юнайтед Галац». І це – при тому, що було видно те, що «Юнайтед Галац» не показував якихось награних комбінацій у форматі 5х4. Звідси робимо висновок: косовська команда поки що не навчилася належним чином грати у «штучній» меншості. Чи буде це використовувати Максим Павленко, залучаючи п’ятого? Можливо. Але хотілося б, щоб це сталося вже після того, як перевага буде більш-менш комфортною на користь «Урагану». Окрім того, івано-франківцям варто звернути увагу на те, як косовари організовують контратаки. Напередодні у команди з Косова цей компонент непогано виходив.

Якщо говорити про чемпіонат Косова, то у ньому «Лічені» зіграв унічию з «Мабетексом» (3:3), поступився «Пежі» (3:5) та обіграв «Раховеці» (12:2). Також зазначимо, що на відміну від «Араза», «Юнайтед Галац» та «Урагану», «Лічені» минулого тижня не грав у рамках чемпіонату Косова, а цілеспрямовано готувався до матчів Ліги чемпіонів. Можливо, в цьому теж була запорука успіху косоварів у матчі з «Юнайтед Галац»?

І, звісно, варто згадати про тих, на кого варто звернути увагу у складі «Лічені». Перш за все, це колумбієць Юліан Діас, який напередодні забив класний гол у ворота «Юнайтед Галац». Це дуже технічний та прудконогий гравець, який може створити загрозу біля чужих воріт. І саме на нього «Лічені» буде розраховувати при створенні своїх контратак. Також в атаках «Лічені» активну участь бере співвітчизник Діаса – Санчес Наглес. Тому, до нього теж має бути прикута увага. Окрім того, трохи скажемо і про воротаря «біло-зелених» – представника Албанії Фідана Гаші, який напередодні видав непогану гру, незважаючи на чотири пропущених м’ячі.

З усього всього робимо висновок: не варто недооцінювати «Лічені». Вчора «Юнайтед Галац» недооцінив балканців, за що і поплатився. «Урагану» протистоятиме цікава команда, яка показала, що вона не буде аутсайдером та вміє грати у хороший футзал. Однак, сподіваємось, що клас гравців «Урагану» все-таки вище, і вони це доведуть на майданчику рідного манежу Коледжу фізвиховання.

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»  

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.