Національна збірна України зіграла свій перший з двох запланований товариських поєдинків проти чинних віцечемпіонів Європи – збірної Іспанії. І, забігаючи наперед, скажемо, що підопічні Олександра Косенка зіграли з іспанцями доволі пристойно. Щоправда, це не відобразилося на фінальному результаті. Втім, про все – по порядку.

На старту гри українці показали, що не готові поступатися своїм візаві у всіх компонентах гри, у тому числі й у створенні небезпечних моментів. Принаймні, це показали моменти, які створили Білоцерківець та Радевич, однак Хесус Ерреро в цих епізодах не пропустив. Це мало бути натяком на те, що оборона піренейців не безгрішна (враховуючи те, що до її складу на матчі проти збірної України були запрошені кілька новачків). Однак, на відміну від українців, підопічним Федеріко Відаля таки вдалося забити гол у ворота Ципуна. Це зробив Серхіо Лосано, який замкнув дальню стійку після передачі Катели. Який протаранив український захист та видав пас на вільного «Буйвола». Тим не менш, до честі української команди, вона не знітилась та продовжувала будувати свої атаки, і одна з них могла би стати результативною, якби Абакшин зміг «пробити» Хесуса Ерреро. Натомість, іспанці відповідали на це швидкими атаками, після яких у Ципуна було багато роботи, але голкіпер та капітан збірної України у багатьох епізодах якимось дивом рятував свої ворота. І цим він явно міг надихнути своїх партнерів по команді на більш вдалу гру попереду. Більше того – наприкінці першого тайму Абакшин заробив штрафний, за який Серхіо Лосано отримав жовту картку. Проте, реалізувати цю нагоду підопічним Олександра Косенка не вдалося.

А на старті другої 20-хвилинки іспанцям вдалося подвоїти свою перевагу в рахунку. Сесіліо віддав класний пас на Адольфо, а той вже без проблем зробив рахунок 2:0 на користь збірної Іспанії. Звісно, такий початок не входив у плани збірної України, якій тепер потрібно було йти великими силами вперед, аби відігратися. І це створювало великий простір для контратак іспанців, де дуже добре проявляв себе Сесіліо, який більшість цих атак (принаймні, під час свого перебування на майданчику) і створював. І взагалі другий тайм можна цілком реально занести Сесіліо до активу – настільки вдало він грав у другій 20-хвилинці. Інша справа, що його партнери по команді марнували нагоди для того, щоб збільшити рахунок, проте тут не будемо недооцінювати і майстерність Ципуна. Що стосується атакувальних дій збірної України, то вона при кожній ліпшій нагоді робила все для того, щоб «розмочити» ворота збірної Іспанії, проте подекуди саме гостроти не вистачало «синьо-жовтим» у завершальній стадії атак.

А вже під кінець матчу далося взнаки те, що українці протягом другого тайму мали проблеми з командними фолами, точніше – з їх кількістю. За півтори хвилини до кінця зустрічі українці сфолили вшосте, і у ворота команди Олександра Косенка був призначений 10-метровий. Серхіо Лосано не зміг переграти Ципуна, оскільки воротар української збірної відбив удар лідера «Червоної фурії». Тим не менш, арбітри попросили Серхіо Лосано перебити цей дабл-пенальті, і цього разу 9-й номер піренейців не схибив – 3:0. І саме з таким результатом завершилась перша товариська гра збірної України проти команди Федеріко Відаля.   

Іспанія – Україна – 3:0
Голи:
Серхіо Лосано (10, 39 – з 10-метрового), Адольфо (21)

Попередження: Серхіо Лосано (20), Райя (23) 

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»
Фото:
rfef.es

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.