Універсал «Sky Up» та юніорської збірної України (U-19) Ростислав Семенченко підбив підсумки двох товариських зустрічей проти Португалії, а також розповів про свій перехід з юнацького футзалу у дорослий на клубному рівні.

– Ростиславе, як підсумуєш нещодавні зустрічі юніорської збірної України (U-19) з португальськими однолітками?
– Передусім, хочеться подякувати Асоціації футзалу України за те, що вона надала команду змогу поїхати й зіграти з такою сильною збірною. Також вдячний й португальцям за теплий прийом і створення усіх умов для проведення цікавих товариських зустрічей. Для нашої команди – це, безумовно, важливий досвід. Ми зіграли з топовою європейською збірною. У таких зустрічах молодий гравець, можливо, отримує навіть більше досвіду, ніж у PARIMATCH Екстра-лізі або Першій лізі.

– На твоє переконання, чому така серйозна відмінність у результатах між першим та другим поєдинками?
– Я б відзначив, що у нашій грі досить сильно вирізнявся другий тайм першого поєдинку. На жаль, зі знаком «мінус». Після непоганої першої половини нам не вистачило фізичних кондицій. Після пропущеного голу у команди опустилися руки й не знайшлося потрібного запалу, щоб знову повернутися у гру.

З приводу другого поєдинку, то його команда провела з максимальною концентрацією, неймовірним запалом на гру й налаштуванням. Під час теоретичного заняття ми розібрали помилки й знали як будемо діяти в обороні та атаці. Дуже хотіли взяти реванш, адже у першому матчі проти Португалії не заслуговували на такий рахунок.

– Минулого сезону ти зробив великий крок у своїй кар’єрі – перейшов з Юнацької Екстра-ліги в Екстра-лігу дорослу. Наскільки важко далися такі зміни?
– Дійсно, такі зміни далися непросто. Я потрапив до нового колективу, переїхав в інше місто. Дуже хотілося продемонструвати свої найкращі якості вже на новому рівні й не «перегоріти» поруч зі старшими партнерами по команді. Насправді, у кожного гравця після переходу до нового клубу багато залежить від колективу. Відзначу, що в «ІнБеві» хлопці мене дуже тепло прийняли й завжди підтримували. Те саме можу сказати й про «Sky Up».

– Як виник варіант переходу до «Sky Up»?
– Микита Тменов взяв мій номер у Романа Бакума, який на той час вже перейшов до команди. Микита розповів про умови потенційної співпраці й перспективи клубу. Я вирішив відгукнутися на цю пропозицію. Перехід до «Sky Up» – ще один новий виклик для мене.

– Минулого тижня команда вперше втратила очки у Першій лізі. Як вважаєш, чого не вистачило для перемоги у поєдинку з «Рятувальником»?
– Ми грали досить непогано. Як на мене, не вистачило якогось додаткового запалу. Фактор недостатнього налаштування я можу відкинути. Можливо, кожен з гравців більше сподівався, що його партнер може зробити більше.

– Найближчий поєдинок «Sky Up» проведе у Львові. У першому кубковому протистоянні з КІВС «Енергія-2» команда перемогла з різницею у п’ять голів. Як вважаєш, наскільки комфортним є такий гандикап?
– Налаштування перед поєдинком у Львові – бойове. Перевага, яка здобута у першій зустрічі не є важливою. Будь-яка недооцінка суперника може датися взнаки, тож, потрібно виходити на паркет й демонструвати свій максимум з першої до останньої хвилини.

За матеріалами пресслужби ФК «Sky Up» (Київ)

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.