Головний тренер чоловічої збірної України Олександр Косенко підбив підсумки товариських матчів з Іспанією та розповів про план підготовки команди до фінальної частини Євро-2022.

 Олександре Петровичу, підбийте підсумки товариських поєдинків проти збірної Іспанії.
– Ми провели матчі з якісним суперником. Іспанці грають самі, створюють моменти і також дають грати опонентам. Хлопці демонстрували свою майстерність. Команда мала гольові нагоди, але з їхньою реалізацією не склалося. Це було дуже потрібно для впевненості збірної. Якби вдалося відзначитися забитим голом, команда б відчула позитивний імпульс і могла б повернутися до гри. Події на майданчику могли б розгорнутися інакше. Натомість, на початку кожного з других таймів попускали саме ми, що неабияк вдарило по команді з психологічної точки зору. Тим не менш, я вважаю, що ці поєдинки були корисними. Практика з командами njg-рівня є дуже важливою.

– Чому у другому матчі вирішили не використовувати тактику гру з п’ятим польовим?
– Хотілося забити під час гри 4х4. Наприкінці другого матчу ми мали достатньо моментів, щоб відзначитися. Гра давалася й не хотілося щось змінювати. Якби команда забила гол під час гри 4х4, то можна було б після цього йти з п’ятим польовим.

– Незважаючи на дві поразки, гра воротарської лінії заслужила на компліменти?
– Безумовно, хочеться відзначити цей момент. Обидва голкіпери відіграли на високому рівні. Хотілося б і далі бачити від них такі дії. Вони протистояли суперникам, які постійно тиснули й створювали багато моментів біля їхніх воріт. У чемпіонаті «Продексім» більше атакує й для них є досить незвичною практика потрапляння під такий тиск. Інколи втрата концентрації призводить до необов’язкових голів. В Іспанії Кирило та Юрій постійно перебували під тиском й повідбивали все, що могли і не могли. Хлопці продемонстрували, що знаходяться у чудовій формі. Однак, їм не потрібно розслаблятися й вдалою грою підтверджувати свій клас.

– 17 листопада визначився останній суперник збірної України у групі 1 фінальної частини Євро-2022. Ним стала збірна Сербії. Очікували саме на такий перебіг подій?
– Насправді, так. Однак, це плей-оф. Білоруси також мали свій шанс, щоб кваліфікуватися до фінальної частини чемпіонату Європи. Однак, не склалося. Збірна Сербії є більш досвідченою й трохи вищою за класом. Саме серби двічі переграли свого суперника, і тепер справедливо відправляться до Нідерландів.

– Питання про підготовку до фінальної частини Євро-2022. Ви раніше казали про те, що збірна України зіграє з Азербайджаном. Чи матиме наша команда спаринги з іншими суперниками?
– 18-19 грудня на нас очікують матчі з Азербайджаном, які пройдуть у Баку. Команда матиме трохи більше часу, щоб провести підготовку до них й дорога до Баку буде простішою, ніж до Логроньо. Також у січні напередодні Євро ми проведемо дві контрольних зустрічі з Казахстаном. Асоціація футзалу України домовилася про спаринги з якісними суперниками. Тепер все залежить від нас. Потрібно готуватися й демонструвати змістовну гру.

За матеріалами офіційного сайту Асоціації футзалу України

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.